Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 19:19 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

O matko, forum psychologiczne tutaj rozkwitło :)
A ja myślałam, że koci psycholog to wymysł Jarmuscha :ryk:
Choć muszę Wam się przyznać, że jak próbowałam dokocić Saninkę, strasznego wrażliwca, to musiałam kociaka oddać, bo mi Saninkę w jeden dzień totalnie sterroryzowała. Aż sama ryczałam przez to wszystko, że hej, taki mi było Saniny żal :(
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pon gru 14, 2009 19:27 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

E, Arsnova, bo to twardkim trza być, a nie miętkim. ;-)
Jak w naszym spokojnym (niegdyś) domu pojawił się niespodziewany mały kot Oswald, to cała trójka rezydentów zgodnie zabunkrowała się na szafie i ogłosiła strajk okupacyjny. I tak było przez kilka dni. Totalny bojkot wszystkiego i wszystkich. A Mały Czarny Kot królował na kanapie i śmierdział. :lol:
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Pon gru 14, 2009 19:32 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

jestem miętkiem :( Co gorsza do dziś się martwię, że to przez ten stres związany z niedoszłym dokoceniem u Saninki ujawnił się wirus FIPu.. czytałam, że on się często przez stres ujawnia, tzn, mutuje i wywołuje chorobę... :(

Arsnova

Post » Pon gru 14, 2009 19:44 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ja niestety bardziej bym podejrzewała szczepienia albo jakieś leki podawane w pierwszej fazie choroby. Pojawia się stan jakiś zapalny, a leki ( przeciwzapalne, oczywiście alopatyczne - znowu mechanizm stłumienia, tylko na płaszczyźnie fizycznej) które teoretycznie mają leczyć - wyznaczają kierunek rozwoju choroby. Oczywiście, skłonność osobnicza musi być, ale to jak z każdą chorobą - jeden organizm ma skłonność do raka, a inny do zawałów.
Wiem, że to nie jest pogląd popularny i zgodny z linią polityczną forum, w dodatku nie do zweryfikowania drogą zwykłych obserwacji. Jestem przekonana, że u naszego Zwyklaczka ['] to my sami szczepieniem, a potem leczeniem na "niewiadomoco" wywołaliśmy rozwój choroby.
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Pon gru 14, 2009 19:49 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

A ja mam poczucie, że to jednak mogło być to... ten stres. Sanika nie była wcześńiej na nic leczona. Dopiero, jak zachorowała - jak się okazało, na FIP :(
To smutne sprawy

Arsnova

Post » Wto gru 15, 2009 9:22 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Gosiu, stres nigdy nie jest dobry, tak samo u zwierząt, jak i u ludzi.
Ale tego się zupełnie wyeliminować nie da. Ja też się zastanawiam czy u Psotusia choroba nie zaczęła się rozwijać, bo zaczął dojrzewać.

Ulla, Amika ma rację, odwracanie uwagi to dobry sposób. Wiem, co piszę.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto gru 15, 2009 11:41 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Izuś, oczywiście, że stres nie jest dobry dla nikogo. Zycie byłoby piękne, gdyby można było go przeżyć bez problemów.
Ale cóż.
Moja mała zołza w nocy znów się zlała :(.
Ok. 4 nad ranem obudziła mnie Niunieńka, bo chciała wyjść z sypialni. Wstałam i przy okazji zajrzałam do salonu. No i na kanapie stała kałuża sioo :(. Chyba dopiero co się wysikała, bo nie zdążyła jeszcze zagrzebać folii :? .

Zbadałam oczywiście mocz paskiem (to już się robi tradycja :roll:) i wyniki ma już całkiem w normie. PH = 6.0, ciężar właściwy = 1020 - 1025.

I jak tu wyeliminować stres z życia? :twisted:
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Wto gru 15, 2009 12:07 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Uleńko mam dwie recepty dla Gagi, chociaż pewnie obie niemożliwe do zrealizowania :cry:

:arrow: urządzić jej plac zabaw,gdzie mogłaby sie wyszaleć aż do wyładowania baterii.

:arrow: oddać Gagatkę na wieś, do domu w bezpiecznej okolicy, daleko od dróg, duży teren bez obcych zwierząt, ale w domu czterech kocich towarzyszy do szleństw i dwa psy do temperowania wyżej wymienionych (czasem odwrotnie :lol: )
Ela , kotki cztery i pieski dwa :-)

Yoko

Od: Sob lip 28, 2007 19:33

Post » Wto gru 15, 2009 13:52 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Yoko pisze:...:arrow: oddać Gagatkę na wieś, do domu w bezpiecznej okolicy, daleko od dróg, duży teren bez obcych zwierząt, ale w domu czterech kocich towarzyszy do szleństw i dwa psy do temperowania wyżej wymienionych (czasem odwrotnie :lol: )

Taaaaaaa, już to widzę jak Ulla oddaje ślicznotkę a potem ja Nordstjerna gania z umową adopcyjną w ręce :twisted: .

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto gru 15, 2009 14:08 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Sylwka pisze:
Yoko pisze:...:arrow: oddać Gagatkę na wieś, do domu w bezpiecznej okolicy, daleko od dróg, duży teren bez obcych zwierząt, ale w domu czterech kocich towarzyszy do szleństw i dwa psy do temperowania wyżej wymienionych (czasem odwrotnie :lol: )

Taaaaaaa, już to widzę jak Ulla oddaje ślicznotkę a potem ja Nordstjerna gania z umową adopcyjną w ręce :twisted: .

Sylwka :ok: :D.
Jak mogłabym oddać to cudne maleństwo, nawet jak jest takie niedobre? :twisted:
U mnie ma swój domek i nawet jak go bezcześci, kocham ją nad życie i przez myśl mi nie przejdzie, by ją porzucić :(.
Już raz była porzucona i chyba właśnie ja ponoszę tego konsekwencje :(

Elu, punkt nr 2 jest NIEREALNY! :wink: .
A 1-y.... No cóż, szaleje ona jak najęta cały dzień, zabaweczek ma mnóstwo, więc nie wiem, czy "plac zabaw" rozwiązałby jej problem :roll:.

Teraz mam jeden cel - muszę zrozumieć jej psychikę i jakoś dojść, czemu ona tak sika :(.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Wto gru 15, 2009 19:24 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

To ja tylko powiem dzień dobry wieczór! :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Wto gru 15, 2009 22:18 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Tak oto śliczne zielonookie niedobre pozwala Pańci pracować :? .
Rozwaliła się na papierach i śpi pokazując swój cudny i kudłaty brzuszek :1luvu:

Obrazek
Czy widział ktoś piękniejszy brzuszek? :wink: :1luvu:
[img]...[/img]

Ulla

Post » Śro gru 16, 2009 20:27 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ulla pisze:Tak oto śliczne zielonookie niedobre pozwala Pańci pracować :? .
Rozwaliła się na papierach i śpi pokazując swój cudny i kudłaty brzuszek :1luvu:

Obrazek
Czy widział ktoś piękniejszy brzuszek? :wink: :1luvu:

:D Moje też tak sypiają, chociaż Puma częściej :P Ale ostatnio złapałam Pepsi jak siedziała w pozycji a'la Garfield :lol: Muszę wstawić fotkę :D

Gagunia śliczna :love:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Śro gru 16, 2009 20:30 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

No - diabełek w anielskim ciałku albo wilk w owczej skórze, he he :twisted:

Arsnova

Post » Śro gru 16, 2009 21:06 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Arsnova pisze:No - diabełek w anielskim ciałku albo wilk w owczej skórze, he he :twisted:

Noooo, masz rację Gosiu :twisted: .
Gagunia jest tak śliczna jak niedobra :roll: . A brzusio ma najpiękniejszy na świecie! :1luvu: . Zresztą, cała jest najcudniejszym kotkiem na świecie! :mrgreen: :1luvu: .

Dziś maleńka nie nalała, ale ona mnie kiedyś doprowadzi do zawału :twisted: .
Ubierałyśmy choinkę i dorwała się do pudełka, gdzie były zapasowe żaróweczki, końcówki do bombek i igły z choinki.
Zajęta byłam ubieraniem choinki, a kotki buszowały w tych wszystkich błyskotkach. W pewnym momencie Gagunia zaczęła kaszleć, spojrzałam na nią, a ona tym swoim pięknym pyszczkiem buszowała w tych drobniutkich zapasach :twisted:.
Myślałam że umrę, bo dość naczytałam się o kotkach, które straciły życie łykając włosy anielskie, czy jakieś inne ostre ozdoby :(.
Zaczęłam ją klepać po grzbieciku, żeby wypluła to, czym się zakrztusiła, wkładałam jej palce do gardełka, żeby wywołać wymioty i w końcu zwróciła troszkę, a w wymiocinach były 2 igły z choinki :(.
Dziś cały dzień ją obserwuję, zeszłam nawet do wetki, żeby zapytać o objawy, gdyby coś jeszcze było u niej w brzuszku, ale wetki jak na złość nie było :(.
Mam tylko nadzieję, ze wszystko co zeżarła - zwymiotowała! :(.

Ona mi już skróciła życie o dobrych parę lat! :(
[img]...[/img]

Ulla

[poprzednia][następna]