Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 08, 2009 8:20 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=830744149

i trzymam kciuki za Benitkę!
Kaśkę zostawiłam, jak ktoś będzie poważnie zdecydowany, to może podejmie się operacji. Ale więcej zdjeć Kaśki by się przydało!
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto gru 08, 2009 9:10 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Kasia nie ma wiele zdjęć, a na dodatek teraz jest po sterylizacji i chodzi w ubranku.

Obrazek

Obrazek

Gaga

Od: Czw lut 02, 2006 1:48

Post » Wto gru 08, 2009 10:59 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

śliczna jest, no i ten charakterek po imienniczce... :wink:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto gru 08, 2009 17:36 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

kaja555 pisze:śliczna jest, no i ten charakterek po imienniczce... :wink:

:ok:

Gaga

Post » Śro gru 09, 2009 0:55 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Zrobiłam bazarek dla moich mruczków: viewtopic.php?f=20&t=104669

SERDECZNIE ZAPRASZAM

1.
Tacka/podkładka pod kocie miseczki
nowa z ROYALA
wymiary: ok. 50cm/25cm
cena wywoławcza: 5,00 zł

Obrazek

2.
Rękaw dla kota
nowy z ROYALA, bardzo miły w dotyku
wymiary: ok. 45cm/40cm

Obrazek
zdjęcie wykorzystane z PUPIL SKLEP

3.
Książka: "OTO JESTEM"
używana, format: 96 stron, oprawa miękka, format 210x240
cena wywoławcza: 3,00 zł

Publikacja adresowana do dziesięcio-, jedenastolatków (wg. mnie również dla młodszych dzieci) i ich wychowawców. Nauczycielom pomaga realizować "wychowanie do życia w rodzinie", rodzicom ułatwia rozmowy z dziećmi o płciowości, pomaga odpowiadać na kłopotliwe pytania. Piękna opowieść o początkowych fazach życia człowieka - od zapłodnienia do narodzin - przedstawia kolejne etapy rozwoju dziecka, życie rodziny, emocje rodziców i małego bohatera, który informuje: "Mam 4 cm - tyle co śliwka węgierka. Zaczęły mi rosnąć włosy. Wyglądam już jak prawdziwy noworodek".

Subtelnie podana wiedza z zakresu biologii łączy się z wiedzą o świecie, z przeżywaniem i wyrażaniem uczuć. Książka jest bogato ilustrowana.

Wyróżnienie w XI edycji konkursu "Dziecięcy Bestseller Roku 2001".

Obrazek

Obrazek

4.
Książka: "FRANCUSKI SŁOWNICZEK OBRAZKOWY"
używana, format: 56 stron, oprawa twarda, format 210x300

Zabawne ilustracje, przyjazna wymowa, duże litery.
DZIAŁY: mój pokój, szafa, salon, łazienka, kuchnia, urodziny, garaż, droga do szkoły, w szkole, w przedszkolu, w sklepie spożywczym, w parku, w cukierni, zima, wiosna, lato, jesień, wakacje, w zoo, w gospodarstwie, w ogrodzie, w lesie, przeciwieństwa, u lekarza, ciało, dni tygodnia, miesiące, kolory, kształty, liczebniki.

Obrazek

Obrazek

5.
Książka: "ANGIELSKI SŁOWNICZEK OBRAZKOWY"
używana, format: 56 stron, oprawa twarda, format 210x300

Zabawne ilustracje, przyjazna wymowa, duże litery.
DZIAŁY: mój pokój, szafa, salon, łazienka, kuchnia, urodziny, garaż, droga do szkoły, w szkole, w przedszkolu, w sklepie spożywczym, w parku, w cukierni, zima, wiosna, lato, jesień, wakacje, w zoo, w gospodarstwie, w ogrodzie, w lesie, przeciwieństwa, u lekarza, ciało, dni tygodnia, miesiące, kolory, kształty, liczebniki.

Obrazek

Obrazek

Gaga

Post » Śro gru 09, 2009 14:19 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Dzisiaj Bianka była u weterynarza. Miała iść na wizytę w piątek, ale całą noc tylko "świszczała" i trzeba było jej pomóc. Po dodatkowym zastrzyku stan jest trochę lepszy i mam nadzieję, że teraz będzie szybko powracać do zdrowia. Szkoda tylko, że na wystawę nie będzie jej można zabrać.

Gaga

Post » Pt gru 11, 2009 18:35 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Obrazek

12-13 grudnia w hipermarkecie REAL w Tychach w godz.: od 10.00 do 18.00 odbędzie się akcja adopcyjna kotów.
Akcja organizowana jest przez nieformalną grupę ludzi działającą na rzecz potrzebujących zwierząt i prowadzących tzw. "domy tymczasowe dla zwierząt".

Na wystawie będzie można zobaczyć koty w różnym wieku, które czekają na kogoś, kto zechce je pokochać i przygarnąć.

Dodatkowo, będą prezentowane albumy ze zwierzętami z Miejskiego Schroniska dla Zwierząt w Tychach.

Zapraszamy również wszystkich ludzi, którym nie jest obojętne cierpienie bezdomnych mruczków i którzy chcieliby się przyłączyć do tworzenia tzw. "Punktów Kontrolnych Rozrodu Kotów" na terenie Tychów.

PRZYJDŹ I ZOBACZ, a może spodoba Ci się:

Kaśka
Obrazek

Kiara
Obrazek

Tinka
Obrazek

Kubuś
Obrazek

Na wystawie będzie jeszcze wiele innych kotów,które serdecznie zapraszają do odwiedzin. W przypadku gdyby chcieli Państwo adopotować któregoś z naszych podopiecznych jeszcze przed wystawą, to proszę o telefon: 601-294-064

Gaga

Post » Nie gru 13, 2009 21:54 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Dwudniowa akcja adopcyjna zakończona.
Dom znalazło 10 kotów i 2 psy.
Dzięki akcji ma szanse trafić do domu jeszcze trzy koty, ale to będziemy wiedzieli dopierow w poniedziałek lub we wtorek.

Z mojego DT do domu trafiły:

RENIA
sterylizacja: nie

Obrazek Obrazek

RENIA jest bardzo wystraszona i smutna. Razem z Olą szukałyśmy na osiedlu "R" zaginionej buraski. Tymczasem do klatki weszło takie małe coś, które nie wie jeszcze, że chcę dla niej jak najlepiej.

KAŚKA
sterylizacja: tak

Obrazek

Kaśka niedawno, została podrzucona do mojej klatki schodowej, niestety okazało się, że kotka ma lekki niedowład tylnych nóżek. Weterynarz stwierdził, że to „stara sprawa”, jednak dla potwierdzenia będzie trzeba zrobić jej prześwietlenie.
Kaśka jest drobniutka i bardzo przytulaśna, należy również do bardzo odważnych kotów i warcząc broni smakowitych kąsków, przed innymi łakomczuchami.

Niestety w wyniku uszkodzenia mechanicznego kotka ma złuszczoną kość udową, potrzebny jest zabieg operacyjny.

Z dodatkowych wieść Majka w miejscu gdzie dostawała zastrzyki ma łysy placek, jakoś uczuleniowo zareagowała na zastrzyk.

Benitka dalej choruje i praktycznie nie widać poprawy.

Gaga

Post » Pon gru 14, 2009 7:51 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

ja na akcję nie dotarłam, chociaż chciałam wpaść w niedzielę, ale kompletnie czas zleciał na sklepach i prezentach.

Super że Renia i Kaśka mają dom, a Kaśkę będę jeszcze operować?
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon gru 14, 2009 11:12 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Lekarz odradza narazie operację, mamy ją obserwować. Operacja jest trudna i polega na wycięciu kawałka kości, żeby to zrobić masa mięśniowa powinna być dobrze rozbudowana, a Kaśka ma masę mięśniową słabo rozwiniętą.

Czy jest ktoś jeszcze chętny na kociaki?
W Realu gdzie robiliśmy akcję, mieszka kotka z małymi. Kocia rodzinka mieszka w podziemnym parkingu.

Gaga

Post » Pon gru 14, 2009 11:43 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Bazarek zakończony, jestem na etapie otrzymywania wpłat i wysyłania przesyłek. Dostałam nawet dodatkowe zamówienie ;)

Gaga pisze:Ala84, specjalnie dla Ciebie trochę historii :D
http://img509.imageshack.us/img509/5792 ... wwwbb9.jpg

Och dziękuję :) Merlin chyba od zawsze miał wygląd urwisa ;)

Ala84

Od: Czw gru 14, 2006 9:34

Post » Wto gru 22, 2009 18:35 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Ala bardzo Ci za wszystko dziękuję! :lol:

Wczoraj trafiła do mnie dorosła koteczka i dałam jej jedne z krótszych tymczaswów w moim życiu. Osoby które ją do mnie przyniosły tak się sprężyły, że w ciągu jednego dnia dom jej znalazły. Zastanawiam się jak można te miłe Panie wykorzystać. :lol:

A to moja była tymczasowiczka SZILA:
Obrazek

Gaga

Post » Wto gru 22, 2009 19:39 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

CHANEL
sterylizacja: nie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chanel trafiła do mnie po tym jak mieszkała na działkach. Jest prawdziwą łobuziarą, uwielbia zabawy z piłeczką. Niestety od towarzystwa ludzi woli towarzystwo naszego kota Dziadunia/Narratora. Psocą razem jakby byli rówieśnikami.

Gaga

Post » Śro gru 23, 2009 9:40 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Chanel dodana do aukcji, te wielkie oczęta są świetne, troszkę jeszcze wielkie ze strachu
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Sob gru 26, 2009 0:35 Re: Koty, kociaki z DT szukają domów i zapraszają na bazarki.

Oczka troszke wielkie są ze strachu, ale równiż ze zdziwienia. Teraz jest coraz odważniejsza, mniej się boi, ale dalej ode mnie woli Dziadunia.
Natomiast Dziadunia wpełni wywiązuje się z roli odpowiedzialnego i nowoczesnego dziadka. Myje małą, pielęgnuje i szaleje podczas wspólnych zabaw. NIESAMOWITA PARA. :D

Gaga

[poprzednia][następna]