Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk POTRZEBNE DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 13, 2009 14:35 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

dziewczyny, jest pomysł na wirtualne adopcje, co o tym myslicie? jedna już nam się kroi.. andzelika ma wybrac koteczka... optymalnie z wątkiem..., żeby wirtualny opiekun mógl sledzić losy kotka i sie poudzialać... :D

może jakoś upowszechnic akcje adopcji wirtualnych w KAN?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie gru 13, 2009 16:00 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

Jak Syberia?? :strach: Kicha, łzawi?? :conf:

duszki

Od: Nie maja 03, 2009 13:35

Post » Nie gru 13, 2009 16:43 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

Koteczka pokichuje , ale na rozwinięcie kataru może jeszcze za wcześnie . Zobaczymy ,żeby tylko do sterylizacji nic się nie rozwinęło.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Nie gru 13, 2009 16:54 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

:cry: :cry: :cry:
Okrutnie się martwię

duszki

Post » Nie gru 13, 2009 19:12 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

duszki pisze::cry: :cry: :cry:
Okrutnie się martwię

Duszki, będzie dobrze... juz Andzelika się Myszeńka - Syberią fachowo zajmie :!: :!: :!:
za zdrówko dziewczynki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie gru 13, 2009 19:39 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

Hanulka pisze:
duszki pisze::cry: :cry: :cry:
Okrutnie się martwię

Duszki, będzie dobrze... juz Andzelika się Myszeńka - Syberią fachowo zajmie :!: :!: :!:
za zdrówko dziewczynki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wiem :!:
ale się martwię, tyle już przeszła :(

duszki

Post » Nie gru 13, 2009 19:53 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

Tak to prawda... musi być dobrze....czekamy.... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon gru 14, 2009 5:04 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

Lepiej pozno niz wcale :)

Pod linkiem:

Proba ogloszenia

jest zredagowane przykladowe ogloszenie do Allegro. Tak to bedzie wygladac. Oczywiscie to tylko ta czesc, ktora widac w polu tresci ogloszenia na stronie Allegro. Nie ma grafiki Allegro, nie ma danych typowych (kategoria, czas trwania itp) ale to kazda wystawiajaca w swoim zakresie zrobi wiedzac lepiej co i jak :) Aha, no i pod powyzszym adresem ogloszenie rozciaga sie do szerokosci przegladarki, w Allegro bedzie szerokosci ich strony wiec wezsze (zaleznie od rozdzielczosci ekranu jakiej kto uzywa).

Nie ma migajacych ozobnikow czy innych fajerwerkow. Czysto i przejrzyscie :P

Jesli macie jakies uwagi (kolor, font, rozmiar) piszcie :)

Umiescilismy info o RTOZ bo wydaje mi sie, ze tak jakos lepiej i powazniej :) W koncu osoba wystawiajaca jest wolontariuszem RTOZ, no nie? :)

Wykorzystane zostaly zdjecia, ktore podwiesila Slapcio (linki na str 40) do miniaturki tez sie nadadza. Opisy kociakow tez autorstwa Slapcio :)

Pisalam Slapcio, ze mozna by bylo rozwiazac sprawe allegro tak:

- liczymy kto sponsoruje ile ogloszen (mowa o tych wyroznionych)
- w kazdym takim wyroznionym dodajemy linki czy galerie do innych aukcji juz nie wyroznionych czyli tanich (okolo 3 zl)
im wiecej bedzie jednych i drugich (tanich pewnie wiecej) tym lepiej.

Jesli nie dodacie zbyt wiele zmian, to reszta ogloszen bedzie szybko, pewnie jeszcze w poniedzialek :)

Kazda zainteresowana otrzyma na maila sciage z kodem gotowym do wklejenia w okienku w Allegro. Maile slijcie prosze via mail a nie na PW forum. Poczta forumowa nie pozwala na zalaczniki.

P.s
Dlaczego strona miau nie dziala okolo mojej polnocy???? :evil: CODZIENNIE!!!

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon gru 14, 2009 5:10 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

Hanulka pisze:dziewczyny, jest pomysł na wirtualne adopcje, co o tym myslicie? jedna już nam się kroi.. andzelika ma wybrac koteczka... optymalnie z wątkiem..., żeby wirtualny opiekun mógl sledzić losy kotka i sie poudzialać... :D

może jakoś upowszechnic akcje adopcji wirtualnych w KAN?

Tez o tym myslalam, a nawet gdzies? pisalam :)

Osoby zoorientowane w temacie prosimy o jego rozwiniecie :)

kociamysza

Post » Pon gru 14, 2009 7:32 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

Fajne allegro, myślę że umieszczenie info o RTOZ to super pomysł :D Mam tylko jedna uwagę - zdanie o 1% brzmi jak dla mnie nieco niezręcznie (to "odliczenie 1%" - to NIE JEST odpis podatkowy oraz "na dobro")

Proponuję: umożliwia przekazanie 1% podatku dochodowego na rzecz (lub: na cele statutowe) Towarzystwa.

I domków szukamy "kochających" a nie "kochanych" :wink:

Możnaby tło zrobic delikatnie żółte, żeby ogólny kontrast z ciemnymi elementami był mniejszy. Ale to nie jest konieczne. Innych uwag nie mam. Przejrzysty układ, jest wszystko co potrzeba. Super. Dziękuję kociamysza :1luvu:

ja w grudniu zasponsoruję 1 wyróżnione allegro, w styczniu 2. Kto następny?

Niestety chwilowo jeszcze bardziej jestem wyłaczona z działań - w sobotę zgarnęliśmy z ruchliwej ulicy przerażonego rasowego kociambra, szukamy właścicieli - niestety nr chipa jakiś nietypowy, nie figuruje w żadnej z baz :?
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon gru 14, 2009 8:25 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

świetne ogloszenie :D , zgadzam sie, tlo żółte lub jasne zielone, alby uwypuklić tekst...

brak informacji, że można ten 1%.. - to będzie później?

nie mogę za dużo pisac, bo lecę do pracy... więcej późnie, wirtualne też.... :D
jaki koszt tego allegro jest?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon gru 14, 2009 14:35 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

Poprawione :) Za 'kochane' domki sie wstydze :oops: ale pozno bylo :lol:

Haniu, o 1% podatku jest i tez poprawione.

Tu jest cennik allegrowy:

http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/z4.php

z ktorego wynika, ze taka aukcja to 50 groszy za 14 dni trwania, a jak wyrozniona to plus 12 zl.

Za zdjecia placic nie bedziemy (oprocz miniaturki, 10 gr)

Wyroznione aukcje to na przyklad takie:
http://www.allegro.pl/search.php?string ... gory=15998
te cztery na gorze, pozostale 'podchodza' w gore w miare uplywu dni.

30 aukcji wyroznionych to prawie 400zl wiec raczej nie damy rady tak wystawic wszystkich, stad moja propozycja.

Trzeba zdecydowac, ktore ida 'na pierwsza' strone, a ktore w ogonku. Na dobry poczatek moge zaplacic za wszystkie niewyroznione + 1 wyrozniona.

Platnosc jest zawsze 14 dnia nastepnego miesiaca, czyli za grudzien placi sie do 14 stycznia.

kociamysza

Post » Pon gru 14, 2009 14:53 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

jak pisałam - w grudniu za1 wyróżnioną zapłace :D

fajny szablonik :piwa:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon gru 14, 2009 15:49 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

Beda jeszcze male poprawki, ale to juz szczegoly :)

Teraz potrzebujemy wolontariuszy-uzytkownikow allegro :)

kociamysza

Post » Pon gru 14, 2009 16:06 Re: Kocia Arka Noego Radomsko zimą trafią na bruk BAZAREK str.37

Czyli tak:

-mamy opisy aukcji
-ustalamy ktore beda wyroznione
-czekamy na chetnych do wystawienia
-ustalamy platnosci
-trzymamy kciuki

Oczywiscie dzialamy dalej. Najwazniejszy jest lokal i domy dla kociakow. Myslcie dziewczyny, myslcie :)

kociamysza

[poprzednia][następna]