S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 13, 2009 14:39 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

a ja troche wiesci schroniskowych

przede wsztskim dzwoniła dzis Pani o fercie, pani jest z Danii dokładnie i chciałby juz je adoptowac na te świeta.
Czekam na maila od niej, bo nie wiem czy wszystko sie uda w tak ktrotkim czasie.
Domek niewychodzacy, nie ma w mieszkaniu innych zwierzat.
Pani mieszka z córką-tyle poki co wiem.
Na świeta przyjezdza do Częstochowy, potem jedzie do Tarnowa-zobaczymy. Głos miły i sympatyczny :wink:
To ona dzwoniła jak miałam te z nr nieznanego
Napisze jak juz sie po raz kolejny z nia skontaktuję.

szczęscie dzis usmiechnęło sie do pieknej małej szylkreci :D
Sabina7 z córcia przyszły tylko na chwilke do nas, nie planowały tymczasu...cóż :mrgreen:
Mała chorawa, potrzebuje opieki, odrobaczenia na spokojnie...itd
Dalej o niej będzie juz na tymczasach :wink:

Obrazek

Obrazek Obrazek
cdn

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie gru 13, 2009 14:52 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

wcczoraj chyba pisąłam o dzikawym podrostku czarnym

otóz to malutka w sumie jeszcze dziewuszka, gdzies 2 miesieczna , zaszczepiona
( przy okazjii, od kilku dni koty sa szczepione tricatem, nie felowaxem-to tak dla wiadomosci :wink: )
Juz mała przestaje dziczyć, na rekach sie wtula, mruczy, tylko na początek , na wyciagnięta rękę reaguje sykiem
Bedą z niej koty :P

Obrazek
-----------------------------------

Piękna jest Józefianka :wink: -betty-sory, ale imie nadane juz dzis było
w skrocie Józia

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

a moze ktos szuka takiego kotka???? :mrgreen:

Obrazek

na wybiegu snieżno
koty siedza w srodku
tylko Lukrecja i Marsjanka poskakały po białym puchu

Obrazek Obrazek

Mała1

Post » Nie gru 13, 2009 15:36 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Józefianka 8O fajnie i z czymś mi się kojarzy :wink:
I jeszcze dużo kciuków dla Ferci :ok: :ok: :ok: :ok:

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

Post » Nie gru 13, 2009 15:45 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Super, Fercie są przesympatyczne, trzymam kciuki za porządny domek. ;)

Czy ta mała czarna szylkrecia to ta, która stała w klatce w tym korytarzu? Cudna była, świetnie, że znalazła domek, z tego, co rzuciłam okiem na kartkę leżącą na jej klatce to miała problemy ze zdrowiem, a to taki miziasty kotek. ;)

Józia to wypisz-wymaluj moja Dachówka, przecudowna jest. :1luvu:

Resztę zdjęć dodam dziś lub jutro, bo mam problemy z internetem. :)

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Nie gru 13, 2009 15:48 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Och jak Te Nasze koty są cudne,każdy by chciał być głaskany,tulony,dzisiaj nawet Czarna-dzikawa dała się pogłaskać.
No i Skowron chyba lepiej się czuje,jak widział jedzenie ocierał się o koszyk a potem jadł z apetytem tuż obok ręki 8)
Lukrecja pięknie wygląda na białym śniegu,jest prześliczna :1luvu:
Fercia biała znowu ma ropny katar :? -delikatna z Niej kotka,oby ten dom wypalił :ok:
Kajtuś mnie rozbraja tym swoim gadaniem,cudny z Niego kot.
Szylkreci się udało-Sabinko :1luvu:
Żal czarnuszki-taka mała i sama w dużej klatce :(
No proszę,udało mi się zostać chrzestną Józefianki :mrgreen:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie gru 13, 2009 18:59 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Dziękuje za tak szybką odpowiedz :)
Tak kicie były sterylizowane, zaraz jak tylko mogłybyc ciachniete. No to rzeczywiscie muszę przebadać jej ten mocz :), jeszcze raz dziekuje

Aqueda :)

Aqueda

Od: Sob lis 22, 2008 9:32

Post » Nie gru 13, 2009 19:09 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

wczoraj nie wyszły nam odwiedziny w schronisku, więc wybrałyśmy się dzisiaj. śnieg, zimno, biedne kociaki, wszystkie takie cudne.... :kotek: i marznące.
ujęła mnie dzisiaj Tosia, cudna burasia z chorym oczkiem, nie dała się niestety pogłaskać. za to jasna Fercia została wypieszczona i wynoszona. cuuuudna kicia. oby im się udało, trzymam mocno :ok: :ok: :ok:
no i jak już wychodziłyśmy, przechodząc koło klatek, zatrzymałam się przy małej szylkreci ... tak patrzyła na mnie a ja na nią ... po chwili już wiedziałam ... a moje dziecko głośno wyraziło moją myśl kiedy już miało ją na rekach " ten kotek jedzie z nami"
a miało nie być na razie żadnego tymczasa, żeby moje koty trochę ,,odetchnęły,, po lańsku Stefcia :mrgreen:
sorry, kicie, nie mogłam inaczej :wink: i tak malutka jest odizolowana, ma swój kącik , na razie nie wychodzi z budki , cieknie jej z noska , jest słabiutka, ale zjadła kurczaka gotowanego i zrobiła sioo do kuwetki. a ponieważ leży cały czas w ,,norce,, mała nazwała ją tymczasowo ''Norka".
zakropliłam jej oczka gentamycyną, jutro jedziemy do weta ... będziemy ją leczyć.
tak więc poznajcie księżniczkę "Norę", jest przepiękna :
Obrazek Obrazek

dalej będę o niej pisać na tymczasach
Obrazek

sabina_7

Od: Wto wrz 01, 2009 12:23

Post » Nie gru 13, 2009 19:19 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

:ok:
Ja z kolei przepraszam,że nie odwiedzałam schroniska,ale tak sie przejęłam rolą DT,że bałam się,ze coś do domu niechcianego przyniosę :twisted: .Potarmosiłabym Lukrecję chętnie,bo charakterek ma jak moja Julcia.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Nie gru 13, 2009 19:27 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Norka jest przekochanym kociatkiem :D
Jeśli weterynarz stwierdzi,ze powinna dostac inny antybiotyk, bo ten za słaby to trza zmienić
Tu strona z danymi do faktury, w kontakt-jest adres http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/fundacja,1.html
Jaka ona sie wydaje duza w ramionach Twojej córci :wink:
Ronni-tak, to ta koteczka

ann0106-Józefianka od Józefowca rzecz jasna :wink:

mamaja4-teraz Twoi podopieczni najwazniejsi, poki nie szczepieni-nie wygłaskasz Lukrecjii :wink: .Siła wyższa
Trzymam kciuki za maluszki

Aqueda-jak bedziesz miec wyniki moczu-napisz tu

Mała1

Post » Nie gru 13, 2009 19:48 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

[quote="tangerine1"]Jakie piekny, smutny kot :(
musi miec tymczas, nawet jesli uda sie go wyleczyć w schronisu nie ma szans na utrzymanie odpowiedniej diety
Obrazek

a ja jeszcze chciałam przypomniec o Ringo
moze ktos chciałby pomoc temu kotu :(
moze ktorys DT marzy o kocie , ktory sie przytyka :wink:

moze ktos ma odstapic troche urinary( ja chwilowo nie mam juz nic :| )

Mała1

Post » Nie gru 13, 2009 20:01 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Mała1 pisze:Norka jest przekochanym kociatkiem :D
Jeśli weterynarz stwierdzi,ze powinna dostac inny antybiotyk, bo ten za słaby to trza zmienić
Tu strona z danymi do faktury, w kontakt-jest adres http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/fundacja,1.html
Jaka ona sie wydaje duza w ramionach Twojej córci :wink:
Ronni-tak, to ta koteczka

Mała1, dzięki za dane do faktury :)
Norka na zdjęciu wyszła jakaś taka duża, ale jest malutka, za to ma piękne gęste futerko, sama przyjemność trzymać ją na rękach. próbowała łapać sznureczek ale jest za słaba żeby się bawić, albo ją brzusio boli. mała ją kołysała i opowiadała bajki :wink: teraz sobie leży, nie chcemy jej zbytnio tarmosić, niech ma spokój, biedne kociątko.

Ringo jest przecudny, trzymam kciuki oby jak najprędzej znalazł się DT dla niego :ok: :ok: :ok:
Obrazek

sabina_7

Od: Wto wrz 01, 2009 12:23

Post » Nie gru 13, 2009 20:45 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Cudna Norcia :D

No, no czyżby Freciom szykował sie dom w Dani :D
sama chetnie bym tam zamieszkała- cudny kraj :D
tylko pani musi sie wykazać :wink: , bo w razie niepowodzenia odebranie kotek z Dani nie bedzie łatwe.

Ringo, biedny bardzo
strzasznie mi go zal
chory kot oddany do schroniska :(
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie gru 13, 2009 20:59 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ja mam 45 deko karmy Trovet Urinary Strivite
oczywiście mogę oddać
tylko czy przyda się taka karma Wam?
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie gru 13, 2009 21:02 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ewaa6-nie znam tej karmy
ona jest lecznicza? to chodzi o weterynaryjne, lecznicze karmy dla kotów z problemami SUkowymi
np RC urinary

Mała1

Post » Nie gru 13, 2009 21:05 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Trovet jest karmą leczniczą
i to ponoc nawet lepszą od RC :wink:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

[poprzednia][następna]