Tosiek -Warszawa -relacja o dalszych losach

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 11, 2009 21:36 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

Domek oczywiscie i dlatego ma byc fajny zebym ja z kolei nie miala fochow :ryk: Do tej pory dzwoniacych odstraszalo haslo ,ze jest to kot uratowany z ulicy .Wiec do tego mailujacego pana nic takiego nie pisalam. Za to wypsnelo mi sie o umowie adopcyjnej ,jedno male zdanko. I koniec rozmowy . No wiec chcialabym taki domek coby nie marudzil ,ze kot z ulicy i ,ze umowa .Dobrze bym chciala ?
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Pt gru 11, 2009 21:41 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

Jak nie chce kota z ulicy to niech se kupi kota z hodowli. Z rodowodem. :mrgreen:
Będzie mógł sobie powybierać co by mu kolor do mebli pasował. :twisted:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt gru 11, 2009 21:44 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

a marudz sobie do woli. juz mowilam i powiem raz jeszcze. Nieustannie zadziwa mnie przekonanie, ze ratuja mi zycie pozwalajac pozbyc sie ulicznego kota!!!
Ja nawet w ogloszeniach pisze, gdzie i skad kota znalazlam czy zabralam. Dodajac odpowiedniej dramaturgii. Dlatego na wilu portalach nie mkieszcze sie z trescia a wyrzucic kilku zdan szkoda :lol:
Kiedys przeczyta o Tosiu ten wlasciwy domek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 11, 2009 21:45 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

Tez tak uwazam i pomyslalam ,ze od tej pory bede odbierac wszystkie telefony zdaniem " i mozesz sie pocalowac w d..." .Bo co tam bawic sie w ta cala gadke skoro koncowka i tak jest taka :ryk: Jak ktos przejdzie pozytywnie ten test to bede z nim mogla rozmawiac :-)
Dobry pomysl ,nie ?
To ide spac , moze noc przyniesie jeszcze lepsze pomysly :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Pt gru 11, 2009 21:49 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

niech ci sie wielka D...nie przysni :? .A moze niech sie przysni :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 12, 2009 8:10 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

Zamiast wielkiej D ..przysnilo mi sie ,ze jakas starsza sroga pani przychodzi adoptowac Toska .I ja strasznie sie napinalam zeby wszystko pieknie wyszlo i martwilam sie czy Tosiek da sie jej poglaskac , bo ja wiadomo w nim mieszkaja dwa koty :mily i niemily ;-)
Ide do pracy a Wam zycze milych światecznych porzadkow :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Sob gru 12, 2009 12:48 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

od lat nie wariuje z porzadkami. Robie je w lato jak dziecie wyjedzie i jest jasno i cieplo. Ale jak jest bardzo cieplo to porzadkuje opalenizne na marnym cialku coby dobrze wygladala. Porzadki błee!
Ale ty masz Toska i porzadki nie straszne!
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 12, 2009 16:17 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

Porzadki nie straszne , bo juz zrobione :ryk: A Tosiek zjadl ciutek asparagusa i potem zwymiotowal nim . Skad mu sie takie glupie pomysly biora to ja nie wiem , jeden gorszy od drugiego :-)
W pracy klientka mnie triumfalnie pyta " ale tego kota to pani jeszcze nie oddala " - w domysle ,ze sie nie uda nigdy i po co mi bylo taka litosciwa byc , glupota jakas .Wstretna baba . Jak przyjdzie nastepnym razem to jej powiem nawet zeby to nie byla prawda ,ze znalazl wspanialy dom :evil:
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Sob gru 12, 2009 17:59 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

ja dziś też usłyszałam od pani ciuchlandowej że kot wzięty z podwórka nigdy nie stanie się domowy i zawsze będzie niepewny i niebezpiczny :mrgreen: Nawet nie musiałam za bardzo buzi otwierać bo znajoma ze sklepu od karmy głośno jej głupotę wytknęła.A ciucha nie kupiłyśmy :cry:
Romas ludzie tacy okropni są. Moja rodzina od rodziny cierpi podśmiechujki o sąsiadach nei wspomne. Ciężko być jedyną sprawiedliwą w okolicy :wink:
Tosieczek znajdzie domek a babę olej !Głupi i nieczuli sami się rodzą i sami umierają.
Co do dziwnych potraw moja Wiki namiętnie pożerała u nas wszelkie nitki. Nawet z dywanów wyciągała. I nie pomogły pilnowania i krzyki. Nie raz potem miała kłopoty. Na swoim podobno tego nie robi. Wyżyła się u nas. Ciekawe są i tyle. Odżywają w domach i nabierając sił nabierają ochoty na głupie pomysły :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 12, 2009 19:28 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

Tosiu był ciekawy co to za roślinka niezbyt podobna do trawki :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob gru 12, 2009 21:29 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

Ja generalnie bardzo lubie moje klientki .Ale czasem tak mnie wnerwia ,ze mam ochote udusic .Poprostu ludzie lubia szybkie oceny , bo u mnie trojka dzieci i dwa psy to juz jestem dziwna .A jak sie dowiaduja ,ze i kota mam to patrza szeroko otwartymi oczami.No i jeszcze kot na DT ! Ludziska to wariatka ! Ale tak to wogole te babeczki mile sa i nie raz sobie opowiadamy koleje naszego zycia .Tylko te stereotypy cholerne....

Tosiek to mi z tym wymiotowaniem niezlego strachu napedzil.Ja juz bardzo pod kreska jestem i mialam wizje kolejnych badan na ktore nie ma forsy .A to tylko asparagus :ryk: juz stoi nz szafie ,koniec ze zjadaniem .
Tosiulka wlasnie wpakowal mi sie na kolana pomruczec co mi wybitnie utrudnia pisanie :-)
Bianka dzis ciutek lepiej ,czasem daje krok na chorej łapie :D
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Sob gru 12, 2009 23:56 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

Bianusia tak trzymaj!!! Za Ciebie bardzo ostrożne kciuki .... tylko słowne i nie takie uśmiechnięte!!!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie gru 13, 2009 13:44 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

Dzis nadal malusia poprawa u Bianki. Rano na spacerze zaczepiala Zuzie do zabawy czego juz daaaawano nie robila. Boje sie sploszyc ta niesmiala nadzieje ktora mi sie w sercu lęgnie ....

Piekna akcja byla przed chwila z Toskiem. Malutka lezala sobie na psim poslaniu i lizala zadek .Tosiek podszed ostroznie ,ona oczywiscie znieruchomiala i patrzy na niegoo ostro. On powolutku weszdl na poslanie ,polozyl sie tylem do niej i tez zaczal sie wylizywac pod ogonkiem. Wiecie taki znak solidarnosci :ryk: .Oba lezaly jak odbicia lustrzane ,tylem do siebie z identycznie uniesiona jedna noga .
No niestety Malutka nie chciala kolo niego lezec .Szkoda wielka, widzialam ,ze on ma ochote przytulic sie do innego kociastego.
Ja widze wyraznie ,ze zrodlem tych pogoni i przepychanek to nie jest do konca Tosiek tylko Malutka ,ktora jest bardzo proludzka ale malo prokocia .

A ja przed chwila wrocilam z zakupow i mam juz wszystkie prezenty ! Ha! Cudnie :-)
I kotom kupilam sztuczna myszke i pileczke z kulkami w srodku .Na razie ostroznie do tego podchodza :-) ale zainteresowanie jest :-)

Edit : ja naprawde nie wiem skąd mi sie te błędy biora , jak napisze to czytam wszystko i sprawdzam i wysylam a po chwili takie babole.To z pewnoscia wina systemu :ryk:
Ostatnio edytowano Nie gru 13, 2009 14:00 przez Romas, łącznie edytowano 1 raz
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Nie gru 13, 2009 13:52 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

Do Bianusi dalej dyskretnie się uśmiechamy i czas na gotowanie obiadu :) Widzę że ściągnęłyśmy się myślami :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie gru 13, 2009 17:33 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa zdj.str 18

:placz: znow jakas pani dzwonila ,w sklepie akurat bylam , naprodukowalam sie gadajac,potem maila wyslalam i nic ani be, ani me .I po co bylo sie wysilac .Pytala czy Tosiek bedzie nadawla sie do felinoteriapi to czy ja moglam z czystym sumieniem powiedziec ,ze bedzie sie niedawal ,no nie moglam ,bo on bardziej na klauna by sie nadawala a nie na terapeute .
I dlatego :placz:
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

[poprzednia][następna]