ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 13, 2009 10:19 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Nie przychodzą mi powiadomienia. Babajago jak bym mogła się obrazić? 8O Bzykające w przedpokoju ustrojstwa zlikwidowałam zaraz pierwszego dnia - bo wiedziałam, że ma astmę. Wziewne leki ma oczywiście, jeszcze dokupiliśmy na wszelki wypadek co by nie zabrakło. On ma tą astmę od 12 roku życia, więc wie co robić chyba. :(
Zyrtek mam mu dawać? :roll: Nie posiadam. Mam alertek - może być? Już się teraz czuje trochę lepiej, ale przyznam się wam, że go parę razy omal nie wykończyłam, bo ja blondynka jestem i z astmą do czynienia nie miałam. Na przykład jakiś czas temu użyłam lakieru do włosów w łazience, po czym wpuściłam do łazienki Jaśka. Omal mu oczy nie wypadły. O płynie do prania już wspominałam, poduszki moje go uczulają - śpimy na razie pod specjalnie zakupionym kocem i bez poduszek, w międzyczasie przeszedł u mnie grypę, teraz złapał katar, a tak poza tym to już ma tak podrażnione te płuca, że byle co go rusza. No muszę go trochę odkurować bo mi się przekręci. :? A swoją drogą ma chłop do mnie świętą cierpliwość, bo słowa nie powiedział na te moje wyczyny, tylko mnie pocieszał, że będzie żył i mam się nie przejmować. Uczę się tej choroby na jego żywym organizmie. Biedny jest bardzo i bardzo cierpliwy :)
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie gru 13, 2009 10:38 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Cieszę się bardzo Ponponmamo,że jesteś szczęśliwa.Przynajmniej tak wnioskuję z tego co piszesz.Fajna kobita jesteś ,dobra, pracowita,z poczuciem humoru i należy Ci się od losu wszystko co najlepsze. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :dance: :dance: :dance:

teresa1950

Od: Wto gru 16, 2008 9:54

Post » Nie gru 13, 2009 10:56 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

hmmm, dzięki Teresko za dobre słowa :1luvu: Hmmmm bo ja wiem, czy jestem szczęśliwa? :roll: powiem ci za jakieś trzy miesiące, jak mi endorfinki opadną :D Bo może się okazać, że zgubię różowe okulary, kto wie 8) Choć tak mi się coś wydaje, że tym razem jednak wdepnęłam i tak łatwo mi nie przejdzie :roll: pożyjemy, zobaczymy :wink:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie gru 13, 2009 11:00 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

moi rodzice mają jakąs pościel z wełny niby antyalergiczną. dorgie to dziadostwo było i spać sie pod tym nie da, bo szorstkie. swoja drogą żadne z nich nie ma alergii więc po co im to? :roll:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Nie gru 13, 2009 11:41 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Moje poduszki za 200 zł też miały być antyalergiczne i co? I dupa! :evil: Kołdrę kupiłam i aż się boję ją teraz na Jaśku testować :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie gru 13, 2009 12:15 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

pomponmamo to widzę, ze to astmatyk pełną gębą :( aż strach pytać... jak on reaguje na koty?
Allertec jak najbardziej mu możesz dać.
U mnie bardzo dobrze sprawdza się oczyszczacz powietrza, takie ustrojstwo za 200zł co wciąga wszystkie paprochy i zapachy z powietrza http://www.jhm.pl/product_info.php?products_id=107 .
Mój teraz leczył się na zapalenie oskrzeli będące powikłaniem solidnego ataku astmy :?

trzymam kciuki za endorfinki, żeby trwały jak najdłużej bo to jest bardzo fajna sprawa :ok:
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Nie gru 13, 2009 12:20 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Nie zazdroszczę astmy. Ae widzę, że wymian porad się już zaczęła, jestem pewna, że da się osiągnąc jaki taki stan równowagi, żeby ataków nie było. Nie mam żadnych doswiadczeń w tej materii więc się nie będe mądrzyć.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie gru 13, 2009 12:25 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Koty to on bardzo lubi i cały czas okłady mu moje koty robiły jak widać na zdjęciu. Niemniej jakaś tam lekka alergia jest, (podobnie jak u mnie) więc na razie, dokąd do siebie nie dojdzie, koty mieszkają w kuchni. Nie chcę żeby przez to, że ma podrażnione płuca zareagował mi jeszcze na koty. Jak dojdzie do siebie, koty wrócą na salony :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon gru 14, 2009 8:14 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Będzie mróz, bo moje koty futrem zarosły 8O Normalnie się puchatki zrobiły, a szczególnie Frędzel. :D Przytulaśne też okrutnie. I powiem wam, że odkąd Pimpka nie ma Frędzel znowu się bawić z Pomponem zaczął. Równowaga w przyrodzie musi być. Jak wcześniej nie spałam z powodu Pimpka, tak teraz Pompon i Frędzel mi dają popalić, choć przyznaję, że mniej intensywnie :lol:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon gru 14, 2009 12:37 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

pomponmama pisze:Będzie mróz, bo moje koty futrem zarosły 8O Normalnie się puchatki zrobiły, a szczególnie Frędzel. :D Przytulaśne też okrutnie. I powiem wam, że odkąd Pimpka nie ma Frędzel znowu się bawić z Pomponem zaczął. Równowaga w przyrodzie musi być. Jak wcześniej nie spałam z powodu Pimpka, tak teraz Pompon i Frędzel mi dają popalić, choć przyznaję, że mniej intensywnie :lol:
Tak jak mówisz - w przyrodzie nic nie ginie :mrgreen: A jak choruszki? Lepiej coś? :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon gru 14, 2009 13:05 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

A daj spokój jak nie urok to przemarsz wojsk
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon gru 14, 2009 13:06 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

pomponmama pisze:A daj spokój jak nie urok to przemarsz wojsk
No co ty...? :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto gru 15, 2009 8:39 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Ożesz do d...z takim życiem! :evil: Coś mi znowu strzykło w kręgosłupie i chodzę jak robokop nie mogąc odwrócić głowy w bok, a tu roboty jeszcze tyle, że szkoda gadać :( Ja nie chcę świąt! :cry:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto gru 15, 2009 8:45 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

nie łam się, mi znowu dokucza ósemak dolna, lekko już spuchłam, jeszcze tylko szczęskościsku dostanę jak kiedyś i jestem gotowa na święta :evil:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Wto gru 15, 2009 9:06 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

8O o matko jedyno! 8O nie dostawaj szczękocisku lepiej, tylko biegiem do dentysty! A mnie łupie w karku i plecach coraz lepiej :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]