LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 12, 2009 22:07 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Z roznych przyczyn,ze tak powiem zdrowotno-osobistych bylam tylko na hektarach 3 godzinki. Porobiłam troszke zdjęć kociakom żeby dosłać do Vivy i powbijałam nieco skobli przy montowaniu siatki .Nawet zdołałam sobie strzelic mlotkiem w palec i mam fajowego krwiaczka ;)

Kociaki z lotniska maja się dobrze. Przyznam szczerze ,ze nie poznalam mojego Szpiegusia .Ostatnio wyglądał jak dziecko powstania a teraz futerko sliczne,domyte …normalnie nie ten kot:)
Duzy zachowuje się jak prawdziwy kot salonowy .Mimo,ze bidulek zyl na dzialkach grzecznie chodzi kuwetkowac. Co prawda do miski,bo kuwetek brakuje, ale kulturalny chłopak nie leje byle gdzie . Bardzo lubie tego kota .Z tym swoim spokojem i taka jakas mądrościa w oczach podbil mi serducho .
Obrazek Obrazek

Plamka zaczyna przyzwyczajac się pomalutku do nowego miejsca, nawet się ze mna dzisiaj przywitala .Jednak bezpieczniej czuje się w budce. Najbiedniejsze sa te kociaste,które nie za bardzo były oswojone .Chowaja się pod „łóżkami” .Na szczescie koty się nie leja ,jedza ladnie .
Obrazek Obrazek

Tu widac przedstawiciela Klonów. Jest ich 5 i na razie nie jestem w stanie ich rozroznic. Kiedys podrzucono cala piatke Wioli i nawet nie wiedomo czy sa z jednego miotu bo roznily sie wielkoscia .Sa 3 dziewczynki i 2 chlopcow. Klony na razie nie maja do obcych zaufania ale przynajmniej juz nie uciekaja sploszone na nasz widok . Na uzytek wirtualnych adopcji wypadaloby nadac im jakies imiona .
Obrazek Obrazek

A oto moje słoneczko, ryjek poczochrany czyli Marianek .Dzielny Marianek nawet Wielkiego Ptaka sie nie boi czyli mnie . Funkcja Wielkiego Ptaka znana jest wylacznie budowniczym ogrodzenia;) Marianek jest ciekawski okrutnie . Stwierdzil chyba ,ze w obliczu tylu ciekawych rzeczy jakie ostatnio dzieja sie na jego terenie trzeba strach schowac pod ogonek i poprzygladac sie .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To jest kot Filozof.Piekne ,dostojne kocisko .Podobno potrafi dwie godziny wpatrywac sie w jedno miejsce i medytowac .Stad jego imie . Dosyc duzo czasu dzisiaj poswiecil na przygladanie sie nam ale zachowal odpowiedni dystans .Najwyrazniej nie ma na razie ochoty bratac sie z obcymi
Obrazek Obrazek

To taka ciekawa koteczka. Ma 2 lata a wyglada na pol roczku .Niby czarna ale jakos tak dymnie czarna . Jak na swoja delikatna posture ma bardzo grozne spojrzenie . Nie przepada za obcymi i tylko lepek wystawiala chowajac dupcie za deski;) Ma imie,ktore raczylam zapomniec. Chyba Zuzia ale nie jestem pewna:
Obrazek Obrazek

Huligan Lisek . Lisek stracil ucho w bojach z innymi kotami . Lubi sie wloczyc po okolicznych polankach a nawet podobno zapuszcza sie na tereny osiedla szukajac guza . Teraz niestety teren łobuzowania skurczy mu sie gdy bedzie juz gotowe cale ogrodzenie .Kocurzak ma niesamowicie zielone oczy .Do ludzi ma bardzo pozytywny stosunek i chetnie nadstawia grzbiet do glaskania .Az sie wierzyc nie chce ,ze on taki bojowy;)
Obrazek Obrazek

Dziadek .Imie adekwatne do wieku bo kot ma ponad 11 lat . Taki spokojny ,powolny misio . Nie jest specjalnie zainteresowany ludzmi ani kotami.Mam wrazenie ,ze micha i ciepelko to glowne zainteresowania Dziadka ,no ale co sie dziwic toz to emeryt juz.
Obrazek Obrazek

Szara kicia.Co z tego ,ze zapisalam sobie jej imie skoro kartke z notatkami zostawilam na polu? :evil: Dorosla kotka ale drobniutka .Na pewno jest w niej cos szczegolnego,charakterystycznego ale ja jeszcze tego nie dostrzeglam.Przygladalam sie jej dzisiaj jak zwiedzala budki TOZowskie wchodzac co chwile do innego pokoiku . Moze chciala sobie zaklepac najlepszy?
Obrazek Obrazek

I kolejny kot a raczej koteczka . Wiola wola na nia Dzikuska bo kicia nie daje sie glaskac mimo dlugiego juz pobytu u Wioli .Slicznota z bialymi wąchami . Pozowanie jej nie stresowalo bynajmniej ,widocznie zna sile swojego uroku osobistego
Obrazek Obrazek

To jest Bzik o ile nie pomylilam imion .Niewiele o nim wiem bo straszny z niego niesmialuch . Lubi patrzec na innych ale nie przepada gdy inni zwracaja uwage na niego . Aparat fotograficzny budzi w nim podejrzliwosc.
Obrazek Obrazek

No i ulubienica wszystkich Mizianka-Przytulanka . Wiesza sie na szaliku aby tylko wziac ja na rece .Zrobienie jej zdjecia to nielada wyczyn bo caly czas drepcze za czlowiekiem . Jest po prostu slodka:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Uffff.....ale sie natrzaskalam po klawiaturze;)
Mam nadzieje,ze troche fotek dorzuci E-dita bo robila dzisiaj duzo zdjec i na pewno lepszych niz ja .Dalej nie potrafie robic zdjec swoim aparatem.Normalnie blondynka ze mnie :evil:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob gru 12, 2009 23:06 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Wkleję, wkleję fotki, muszę je pozmniejszać i troszkę poprawić :mrgreen:

A mizianka przytulanka jutro przyjeżdża do mnie, skąd zostanie odebrana przez swoją nową opiekunkę. Kuciulka będzie mieć swój dom i panią, która będzie głaskać i głaskać i głaskać....bo to mizianki lubią najbardziej :kotek:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Nie gru 13, 2009 16:03 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Melduje poslusznie ,ze w dniu dzisiejszym ogrodzenie zostalo ukonczone :mrgreen:
Jest jednak jeszcze kilka waznych rzeczy do zrobienia:
1.wybicie dziury w baraczku i zalozenie drzwiczek kotom
2.Przestawienie i ocieplenie budy Borysa

Na tyle na ile starczylo siatki obilismy nia stary ,kruszacy sie plot .Jak bedzie cieplej trzeba bedzie wbic slupki i zrobic to porzadnie jednak. Tak czy siak brakuje jakies pol rolki siatki zeby doleciec do konca .
Potrzebne tez sa 2 pary drzwiczek wahadlowych zeby koty mogly wchodzic i wychodzic .Jedne do tego betonowego baraku ( na juz) a drugie do tego co przyjedzie na poczatku stycznia.
Nie ukrywam,ze przydaloby sie kilka lamp solarnych .Tam jest ciemno na calym terenie .
Jak stoimy z finansami? Zostalo cokolwiek ?

kya

Post » Nie gru 13, 2009 17:31 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Lewik i Łatka mają opiekunkę w vivie :)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Nie gru 13, 2009 20:03 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Super:)
Dzisiaj nie mialam wlasciwie czasu robic fotek ale kilka jednak pstryknelam :

To jest czesc kotkow z baraku . Sa tu babcie i dziadkowie i koty rekonwalescenci .Luksusow nie ma ,ale jest czysto i cieplutko :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

To male bubu na chwile wzielam na rece gdy prysnelo z baraku. Kicia ma jakies 3 miesiace i niedawno przeszla zapalenie pluc.teraz jest juz dobrze .Przydalby sie jakis fajny ,madry domek dla niej
Obrazek Obrazek

I jeszcze Goral. Goral ma pozostalosc po ropniu w postaci rany za uchem .Dzisiaj widzialam ,ze ladnie przyschlo .Mam nadzieje ,ze nie rozdrapie znowu.Goral to taki wiecej bojowy kot ,lubi sobie pozaczepiac innych .Mordka aniolka a charakterek diabołka;) Ale trzeba przyznac ,ze ladna bestyja:
Obrazek Obrazek

Jeszcze jedna sprawa,wazna. Na lotnisku zostaly jeszcze do odlowienia koty .Trzeba je jak najszybciej stamtad zabrac . Kto ma czas jutro lub pojutrze w godzinach kiedy jeszcze jest jasno wzglednie? Potrzebne łapki i transport .

kya

Post » Nie gru 13, 2009 20:12 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Mogę wypożyczyć klatkę pułapkę, ale wolna jestem najwcześniej po 17.00
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie gru 13, 2009 20:16 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

70 zł będzie z avonowego bazarku. Wprawdzie jeszcze nie dotarła kasa, ale jakby co, to dam swoją, zanim wpłyną.
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Nie gru 13, 2009 20:41 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Na lotnisku zostala Łatka,ktorej ostatnio nie udalo sie zlapac .Podobno ma pogryzione uszy i jest bardzo wyploszona .Zostal tez mlody kocurek bez jednego oczka . Czy koty " za góralem" jeszcze zyja to nawet nie wiem. One nie moga tam teraz zostac ,sa jak na celowniku . Tyle juz udalo sie wspolnie zdzialac, dokonczmy prosze przeprowadzke kotkow .

Ps. Ladnie poszedl bazarek Dorcia:)

kya

Post » Nie gru 13, 2009 20:52 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Ja moge jechac, mam wolny dzien - ale nie mam klatki-pulapki. Do transporterka nie da sie ich zapakować ? Nie wiem na ile pozwalaja sie do siebie zblizac...
mam puchaty dywanik, koc, puszki no i podkladke dla Kya - troche ciezko bedzie z tym w autobusie - jakby ktos przejezdzal w okolicy chetnie bym sie zalapala ;)
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Nie gru 13, 2009 21:06 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Trzeba w lapke lapac niestety .Najgorzej z transportem bedzie bo ludzie w pracy:(

kya

Post » Nie gru 13, 2009 21:09 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kya pisze:Trzeba w lapke lapac niestety .Najgorzej z transportem bedzie bo ludzie w pracy:(

Cholercia to problem bedzie. Ja nie trafie :( Chyba ze przyjade do Ciebie Kya i dalej razem z Tobą ;)
E-dita pozyczysz znow klatke ? 8) Moglabym rano odebrac przy netto ;)
Obrazek

Istna

Post » Nie gru 13, 2009 21:12 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Pułapka jest u Dominiki, a Dominika ma zepsuty samochód.
Macie transport? Może zgłosi się ktoś zmotoryzowany jeszcze.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie gru 13, 2009 21:18 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

w poniedzialek chyba wszyscy w pracy...
Obrazek

Istna

Post » Nie gru 13, 2009 21:18 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Bez samochodu nie da sie. Mojej lapki za bardzo nie daje sie nosic nawet pustej,no chyba ze 2 osoby to tak. Kotow jest 4 lub 5 . Ida podobno od jutra silne mrozy ...kurczaki,niedobrze :(

kya

Post » Nie gru 13, 2009 21:26 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kya ile by kosztowala taksowka od ciebie na lotnisko - jesli tylko bylby transport = znaczy sie gdybysmy przewiozly twoja wielka klatke na lotnisko - moznaby kilka kotow zlowic wezme transporter i torbe na kota z twojej klatki-pulapki moznaby sprobowac przepakowac schwytane koty do transporterow. po poludniu ludzie wychodza z pracy moze ktos by przewiozl zlapane koty do wielgowa
Obrazek

Istna

[poprzednia][następna]