czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 10, 2009 14:36 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

TRAGEDIA:

_bubu_ pisze:Kicia ma 11 lat i całe życie spędziła w mieszkaniu . Zawsze różniła się od innych kotów , to indywidualistka . Zachowuje się jakby była autystycznym kotem. Czasem bywa agresywna a czasem po prostu patrzy w ściane bez celu. Pojawiła się w domu jako małe kocię i od razu zaczął się problem , który trwał przez 11 lat. Kicia ma zwyczaj sikania na na materace, łóżka fotele. Nic nie pomagało, badania wychodziły dobrze. Jako przyczynę jej zachowania postawiono zaburzoną psychikę. Z czasem z domu wyrzucano zasikane łóżka, fotele. Od dłuższego czasu właściciele śpią na podłodze. Właścicielka bardzo kocha Kicię, niestety jako jedyna z domowników , jej płacz już nie pomaga i zapadł wyrok. Kotka ma jutro zostać uśpiona.
Szukamy ratunku. Może ktoś ma pokój w którym mogłaby zamieszkać i w którym nie ma łóżka , które mogłaby zasikać i mógłby ją przygarnąć na starość?
nie wiem czy potrafiłaby się odnalezc jako kot wychodzący ale może to też byłoby jakieś wyjście. nie wiem czy uda się jeszcze coś poradzić na ten nawyk ale trzeba się liczyć z tym , ze tak już pozostanie. Ja nie mam pomysłu jak pomóc :( Nie mogę jej zabrać do siebie . Proszę o pomoc dla tej biednej kotki ..

viewtopic.php?f=1&t=104751
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw gru 10, 2009 15:11 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

dagmara-olga pisze:Kociosław odszedł za Tęczowy Most...
KOCIOSŁAW - senior - Warszawa - "chciałbym sobie w cieple pomruczeć i zapomnieć o głodzie i chłodzie ulicy" - kontakt - ewick
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=102822&p=5135414#p5135414

Bądż szczęsliwy za TM [*]
Kochajmy seniorki , one tak szybko odchodzą ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw gru 10, 2009 15:36 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Odeszła seniorka Gunia u jolabuk5 :cry: :cry: :cry:
Śpij spokojnie, koteczko [']['][']
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=73213&hilit=gunia

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw gru 10, 2009 15:48 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

wszystkie odchodzą...tego nie należy się bać i to nie od nas zależne ale ważne by żyły do końca z naszą troską i uczuciem. A nie na ulicy, w schronie, w chorobie, w bólu, zimnie.
A tu już możemy pomóc i to zależne od nas!
Czytajcie pierwszy post!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw gru 10, 2009 16:35 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

dagmara-olga pisze:TRAGEDIA:

_bubu_ pisze:Kicia ma 11 lat i całe życie spędziła w mieszkaniu . Zawsze różniła się od innych kotów , to indywidualistka . Zachowuje się jakby była autystycznym kotem. Czasem bywa agresywna a czasem po prostu patrzy w ściane bez celu. Pojawiła się w domu jako małe kocię i od razu zaczął się problem , który trwał przez 11 lat. Kicia ma zwyczaj sikania na na materace, łóżka fotele. Nic nie pomagało, badania wychodziły dobrze. Jako przyczynę jej zachowania postawiono zaburzoną psychikę. Z czasem z domu wyrzucano zasikane łóżka, fotele. Od dłuższego czasu właściciele śpią na podłodze. Właścicielka bardzo kocha Kicię, niestety jako jedyna z domowników , jej płacz już nie pomaga i zapadł wyrok. Kotka ma jutro zostać uśpiona.
Szukamy ratunku. Może ktoś ma pokój w którym mogłaby zamieszkać i w którym nie ma łóżka , które mogłaby zasikać i mógłby ją przygarnąć na starość?
nie wiem czy potrafiłaby się odnalezc jako kot wychodzący ale może to też byłoby jakieś wyjście. nie wiem czy uda się jeszcze coś poradzić na ten nawyk ale trzeba się liczyć z tym , ze tak już pozostanie. Ja nie mam pomysłu jak pomóc :( Nie mogę jej zabrać do siebie . Proszę o pomoc dla tej biednej kotki ..

viewtopic.php?f=1&t=104751

Wiecie co jest jeszcze większą tragedią? Brak reakcji na chęć popełnienia przestępstwa, bo uśpienie zwierzęcia z takiej przyczyny jest według polskiego prawa przestępstwem. "Miłośnicy zwierząt"... jasssneee... :roll: Znam na to ładne określenie ale się powstrzymam :evil:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw gru 10, 2009 20:57 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Dla tych seniorów, którzy się nie doczekali własnego domu [*]

To bardzo boli :cry: :cry:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Pt gru 11, 2009 7:57 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

ale sa i tacy, którzy dadzą seniorowi dom, na pewno są!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt gru 11, 2009 9:41 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Idą święta, pięknie byłoby, gdyby w świąteczny wieczór seniorzy mogli mruczeć już we własnych domach...

Bazyliszkowa

Post » Pt gru 11, 2009 15:56 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

zaglądajcie, czytajcie, zakochujcie się!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt gru 11, 2009 19:39 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kochane, spokojne, mruczące staruszki. :cry:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt gru 11, 2009 22:54 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Bazyliszkowa pisze:Idą święta, pięknie byłoby, gdyby w świąteczny wieczór seniorzy mogli mruczeć już we własnych domach...

To byłby najpiękniejszy prezent dla Seniorka!

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Sob gru 12, 2009 10:41 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Do góry seniorzy, pokażcie się Domkom!

Bazyliszkowa

Post » Sob gru 12, 2009 19:50 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

pokazujemy się wieczorkiem...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie gru 13, 2009 10:45 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Seniorzy wypatrują domków - zapraszamy na pierwszą stronę :)

Bazyliszkowa

Post » Nie gru 13, 2009 11:18 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Domki gdzie jesteście ????
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

[poprzednia][następna]