Czy kot moze spacerowac w szelkach jak pies ??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 13, 2004 11:32

Agi pisze:Ada mozesz troszke mocniej zapiac, nic im nie bedzie a nie zrobia sobie wedzidla. Mowie Ci, co innego w domu a co innego na dworze :smokin:

one sa takie spanikowane, ze ja ledwo zapinam te "wedzidełka" :lol: Rysiek ostatnio przyczepił sie do dzwoneczka na smyczy... tak mocno zacisnął zebiszczami, ze myśłałam,ze dostał szczekoscisku , jak bulterier jakis :lol:

Ada

Od: Wto lis 18, 2003 13:25

Post » Wto kwi 13, 2004 11:35

To kup takie na klipsy, cyk i zapiete :wink:

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Wto kwi 13, 2004 11:39

na mam na klipsy i zamki :lol: jedno i drugie jest ciezkie to okiełznania :lol:

Ada

Post » Wto kwi 13, 2004 11:51

moj zdzisek ma szelki (trzeba było doszywać kawałek bo były zaciasne)...no i z nim w lecie wychodze (narazajac siebie na liczne pogryzienia przez komary)

Esmeralda Maria Izaura

Od: Pon paź 13, 2003 19:12

Post » Wto kwi 13, 2004 13:25

Fila na poczatku tez najbardziej przypominała po zalożeniu szelek taki futrzasty placuszek :lol: a teraz wystarczy wyjąć szelki badź obróżkę z szafki a ona już siedzi na baczność w oczekiwaniu na ubranie :lol: wie, że tylko coś fajnego z tego wyniknie :lol:
rozalia & Fila i Karmelki
ObrazekObrazekObrazekObrazek

rozalia

Od: Pon lut 11, 2002 10:53

Post » Śro kwi 14, 2004 8:33

Mego poprzedniego kota Bunca jak uczyłam chodzić na smyczy to wyglądało to podobnie. Ubieranie kota trwało 15 minut. Na dworzu kot zaieniał się wpłastugę i szorował brzuchem po ziemi. Bał się wszystkiego. Co i rusz zrywał się do biegu a jak kończyła się smycz to się szarpał. Koszmar. Dopiero na działce u rodziców powoli przestał sie bać wszystkiego i chociaż trochę spacerował.

Budrys i Boruta dają się ubierać w szelki, choć nie lubią tego. Chodzą po domu w szelkach po godzinę, dwie. Wiedzą już, że to ustrojstwo ich nie zje. Z chodzeniem na smyczy nie będzie raczej problemu, juz prędzej ze strachem co się w trawie kryje, co to za dziwne dźwięki.

Ada nauczą się. Ubieraj je na razie w szelki tylko w domu.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro kwi 14, 2004 8:37

Junior chodzi na spacerki w puszorkach. Idzie ładnie na smyczy razem z Axlem- owaczarkiem niemieckim. Widok niesamowity ;-)

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Śro kwi 14, 2004 8:39

zakładam siatke na balkonie (mam juz szyny), bede je ubierac w szelki i wypuszczac na balkon... niech zobacza z czym sie wiaze wdychanie swiezego powietrza .. ale jestem okropna :twisted: Rysiek za wszelka cene chce sie wydostac na powietrze .. to chyba dlatego,ze dorasta

Ada

Post » Śro kwi 14, 2004 8:39

Basia_D pisze:Junior chodzi na spacerki w puszorkach. Idzie ładnie na smyczy razem z Axlem- owaczarkiem niemieckim. Widok niesamowity ;-)

co to sa puszorki 8O

Ada

Post » Śro kwi 14, 2004 10:30

Grace jak byla mala to zakladalismy jej taka smycz dla krolka, idealnie pasowala na jej male cialko. Nie bylo problemow z prowadzeniem kotki ;) ona jest w ogole ugodowa, teraz planujemy jej kupic szeleczki, bo sie cieplo zaczelo robic ;)
Obrazek Grace & Kokoro

Kokoro

Od: Śro kwi 02, 2003 19:03

Post » Śro kwi 14, 2004 10:41

Moje wszystkie wychodzą ze mną na spacerki na szeleczkach, chodzą bardzo chętnie, ale np. Pacanek i Szelma chodzą swobodnie tylko po zmroku, nie wiem dlaczego; w dzień, nawet gdy nikogo nie ma na dworzu i nic nie jeździ, boją się i uciekają do domu. Kiedy jest ciemno, spacerują pięknie. Może Ty też sprobuj w ten sposób?
Poza tym, jeśli mogę coś doradzić, to rzeczywiście, warto nałożyć szelki chwilkę przed wyjściem na dwór. U moich było tak, że kładły się w domu na ziemię i pełzały, ale gdy tylko wynosiłam je na dwór, to momentalnie zapominały o tym swoim ubranku. :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Śro kwi 14, 2004 11:48

Ada pisze:
Basia_D pisze:Junior chodzi na spacerki w puszorkach. Idzie ładnie na smyczy razem z Axlem- owaczarkiem niemieckim. Widok niesamowity ;-)

co to sa puszorki 8O

Junior z racji gabarytów nie mieści w standardową rozmiarówkę kocich szelek. Dlatego ma takie małe psie, skórzane podbite filcem. Widocznie w Poznaniu na szelki mówi się puszorki ;-)

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Czw kwi 15, 2004 17:55 Re: Czy kot moze spacerowac w szelkach jak pies ??

Moja Pola na poczatku byla przerazona smycza. Ale teraz juz traktuje ja jak zlo konieczne, by wyjsc na balkon lub na spacer. NA dworze juz ja puszczam, ale gania ciagnac za soba te smycz. Latwiej mi ja wtedy zlapac - ona jest szalona i pewnie bylaby w stanie czmychac gdzis za plot, choc na razie (tfu tfu) w smyczy tego nie probowala.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

[poprzednia]