Kuter w ds/Mizianka SZUKA domu/Bułek choruje/minęło 6mies :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 11, 2009 20:43 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

Koty sa wypuszczane rano i wieczorem, niezle rozrabiaja.

Sa ich ogloszenia? Kuterek jest slodki i szybko powinien znalezc domek!

A dt ze mnie jest kiepski i nigdy tego nie ukrywalam - z uwagi na rezydentke i z uwagi na moj brak czasu.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt gru 11, 2009 22:43 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

Wysłalam Mikolaja dla Kaczuszek :)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Sob gru 12, 2009 0:38 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

a kim jest wirginia w od której mam przelew? :)

Kulaskowi zrobiłam ogłoszenie na gumtree. Może ktoś mu zrobi ogłoszenie na stronach o adopcjach, bo ja tam nie mam konta i nie musiałabym zakładać

jutro wrzucę fotki z wizyty u weta

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Sob gru 12, 2009 9:27 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

Witam sie fioletowo i kłująco :)
Obrazek

Wiesz, co, przypomniałam sobie ze mam cały segregator szablonów do robienia wtraży (Window Color) i farby, ale nie wiem czy juz nie stare, bo dziecko sie przestao bawic dosc dawno...bo nie wiem co masz na mysli piszac materiały plastyczne.
Obrazek

dune

Post » Sob gru 12, 2009 10:08 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

generalnie wszystko z czego da się coś zrobić :)
ostatnio uczę się szydełkować, powoli mi to idzie bo czasu brak, ale jakoś już tam dziergam :)

dragonfly.87

Post » Sob gru 12, 2009 11:42 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

dragonfly.87 pisze:generalnie wszystko z czego da się coś zrobić :)
ostatnio uczę się szydełkować, powoli mi to idzie bo czasu brak, ale jakoś już tam dziergam :)

A widziałaś moje myszy szydelkowe? Zrobiłam dla swoich kicurów w czasie odwyku od miau :)

Obrazek

tylko własnie czasu brak, bo juz nawet myslałam...
Obrazek

dune

Post » Sob gru 12, 2009 12:07 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

dune pisze:

A widziałaś moje myszy szydelkowe? Zrobiłam dla swoich kicurów w czasie odwyku od miau :)

Obrazek

widziałam, ale to już głębszy stopień wtajemniczenia :D ja się uczę płaskich rzeczy

dragonfly.87

Post » Sob gru 12, 2009 12:24 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

dragonfly.87 pisze:
dune pisze:

Obrazek

widziałam, ale to już głębszy stopień wtajemniczenia :D ja się uczę płaskich rzeczy

Ależ wcale nie, robisz normalne półslupki tylko musisz juz od początku pilnowac szerokości (wbijasz na oczka albo geściej i sie robota rozszeza albo rzadziej i sie zwęża w skarpetę :) a uszy to wbijasz w to samo oczko słupki i wychodzi taka koronka :) przysiegam proste jak drut :)

A co płaskiego zamierzasz robic? Serwetki? Śliczne sa z takiego cieniuchnego jedwabiu....
Obrazek

dune

Post » Sob gru 12, 2009 12:40 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

teraz się uczę choinki :P
ale umiem tylko makramą na razie

dragonfly.87

Post » Sob gru 12, 2009 12:48 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

dragonfly.87 pisze:teraz się uczę choinki :P
ale umiem tylko makramą na razie

A co to ta makrama?
Obrazek

dune

Post » Sob gru 12, 2009 13:22 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

plecenie ręcznie ze sznurków :)

dragonfly.87

Post » Sob gru 12, 2009 16:15 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

nikt nie chce Kulaska :( mógłby go ktoś ogłosić na jakichś innych portalach niż gumtree?

dragonfly.87

Post » Sob gru 12, 2009 18:37 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

Wizyta u ortopedy odbyła się i wedle mojej oceny na razie wszystko pod kontrolą.

Never dostała dokładny - w miarę - opis od weta, co każdemu kociakowi jest. W skrócie - potwierdza się wada genetyczna, nawet u Kaczuszki. Podobno trudno jest dokonać - tak równej amputacji.
Na razie żadnej ingerencji chirurgicznej nie będzie. To co jest prawdopodobne to ewentualne usunięcie jednego paluszka u Kuterka.

Never ma obserwować kociaki - ciekawe jak to zrobi, przy Jej ogromnej zajętości :? - i za około dwa tygodnie wizyta kolejna wizyta.

I jeszcze jedno - podłoże, na którym bezłapki powinny się przemieszczać powinno być jednak miękkie.

Bardzo bałam się tej wizyty, ale na razie wszystko wygląda w miarę dobrze. No i dzięki dużej ciekawości Never, która musiała wszystko dokładnie wiedzieć - nawet pośmiałam się :mrgreen:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob gru 12, 2009 19:00 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

a dlaczego Kuterek ma nie mieć jeszcze jednego paluszka? :(
a jak tam z jego łapkami? Może mu się pogorszyć?

A jak tam, zrobiły kociaki jak zawsze pokaz miziaków i koncert mruczenia?

dragonfly.87

Post » Sob gru 12, 2009 19:19 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

dragonfly.87 pisze:a dlaczego Kuterek ma nie mieć jeszcze jednego paluszka? :(
a jak tam z jego łapkami? Może mu się pogorszyć?

A jak tam, zrobiły kociaki jak zawsze pokaz miziaków i koncert mruczenia?

Kuterek ma ubytki w części "palcowej" nóżki i jeden paluszek - co nie jest na 100% pewne - może go ranić. W żaden sposób ewentualne usunięcie tego paluszka nie wpłynie na komfort życia kociaka, wręcz odwrotnie może go jedynie poprawić. Usunięcie paluszka będzie konieczne jedynie w przypadku, gdy zostanie stwierdzone, że rani ciałko kociaka.

Co do zachowania kociaków :oops: Jak jechałyśmy z Never na wizytę to były bardzo grzeczne, chociaż cała trójka siedziała w jednym transporterku. W lecznicy - trochę czekałyśmy na wizytę - miałam na rękach najpierw Kochasia, potem Never dodała mi Kaczuszkę. Ale Kaczuszka mnie nie polubiła :oops: Kochaś nie mruczał :oops: A Kaczuszka wręcz darła mordeczkę :? :oops: No jakoś kociaki mnie nie polubiły :oops: :oops:

Wizyta nie sprzyjała mruczeniu :roll:

A jak wracałyśmy z wizyty to :twisted: :twisted: - takiego darcia mordeczek to ja daaawno nie słyszałam :mrgreen: Ale to panowie koncert dawali - Kaczuszka bardzo grzeczna była :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

[poprzednia][następna]