Niewidomy staruszek OPAL - odszedł bezpieczny za TM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro gru 09, 2009 10:16 Niewidomy staruszek OPAL - odszedł bezpieczny za TM

Opalik za TM :cry:

Zobacz, jak teraz wygląda życie tego pieska:
FILM - KLIKNIJ

Obrazek

Opal to śliczny nieduży piesek - kuleczka białego puchu z łatkami na pyszczku :)
Jest wyjątkowo piękny i ma czystą, miłą i puszystą sierść, jak mały niedźwiadek. Gdyby był młody, na pewno błyskawicznie znalazłby dom. Niestety nie jest. Piesek jest już starszy i do tego niewidomy.
Jest spokojny, na spacerze powoli zwiedza okolicę. W domu spokojny, a w stosunku do ludzi to nienachalny pieszczoch.
Gdy ktoś zdecyduje się podarować mu dom, Opal będzie niewymagającym towarzyszem.

Kontakt: j.zylkowska@poczta.onet.pl
tel:. 0 608 088 298

Tak wyglądał w momencie przyjęcia do schroniska w 2006 roku
- śliczna puszysta kulka:
Obrazek

Na zdjęciu tego nie widać, ale podobno już wtedy był niewidomy.
Przez cztery lata bezdomności oczka sie bardziej zamgliły i w jakiejś awanturze poharatał się nosek... I przybyło lat.
Opalik mieszkał w małym boksiku, w którym mieściła się plastikowa leżanka, miseczki i niewiele więcej. Bez wybiegu, bez świeżego powietrza, trawy i słońca.
Zachował jednak chęc życia i już po pierwszym, bardzo ostrożnym spacerze, sam próbował wychodzić z boksu i zwiedzać świat. To wyjątkowa, dzielna psina.
Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt paź 08, 2010 14:26 przez Apsa, łącznie edytowano 5 razy

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Śro gru 09, 2009 23:46 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

biedactwo,!!!!!!!!!!
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon gru 14, 2009 10:41 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Ano, i to niestety nie jedyne takie w schronisku :(

A jeden z innych rezydentów geriatrium dostał ode mnie imię Cypisek - i jest wielkości kota :lol:

Apsa

Post » Pon gru 14, 2009 21:24 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

wiem ,wiem ,schroniska są okropne!!!!
ja osobiście mam pieska ze schroniska w Orzechowcach/przemyśl/.Taki ślepaczek bez jednego oka :D BAster!!!!
Obrazek

Normann

Od: Pon gru 14, 2009 19:52

Post » Wto gru 15, 2009 0:42 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Niewidomy , psy , koty bez większego problemu sie naucza poruszać po domu , nawet na spacerze , wystarczy tylko na poczatku pokazac mu co gdzie jest a dokladniej aby to obwachał i nawet dotknoł i będzie OK . Ja ma w domu niewidoma kotke Malwinke i bardzo słabowidzacą sunie Myszke ....
nie bójcie sie adoptować niewidomego psa ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto gru 15, 2009 8:57 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Pół roku temu udało mi się wyadoptować innego ślepaczka z Palucha. W pierwszym dniu w nowym domu wpadał troszkę na meble, ale błyskawicznie załapał, co i jak. Takiemu psu trzeba tylko dać szansę i troszkę więcej czasu na aklimatyzację. odwdzięczy się na pewno :1luvu:

Gdyby ktoś mógł pomóc i powiesić kilka plakatów - pod tym adresem jest wzór do pobrania:
http://apsa.webpark.pl/opal.doc

Apsa

Post » Wto gru 15, 2009 9:14 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Poprosiłam kolege o wydrukowanie i może sie zgodzi a wtedy porozwieszam gdzie sie tylko da ..., choc on juz mi tyle tych plakatów wydrukował ...
a czy ja bym tez mogła prosic o porozwieszanie ślepego staruszka z jednego ze schronisk i moich kotów do adopcji :x
Plakaty moich kotów i staruszka mam juz wydrukowane i moge wysłac na domowy adres ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto gru 15, 2009 9:19 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Apsa pisze:Ano, i to niestety nie jedyne takie w schronisku :(

A jeden z innych rezydentów geriatrium dostał ode mnie imię Cypisek - i jest wielkości kota :lol:

A ten bidok wielkości kota jaki jest i czy on też jest niewidomy , masz moze jego zdjecie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto gru 15, 2009 13:03 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Justa&Zwierzaki pisze:A ten bidok wielkości kota jaki jest i czy on też jest niewidomy , masz moze jego zdjecie ...

Maluch jest sprawny i względnie młody, znaczy może mieć z 10 lat, nie więcej:
http://apsa.webpark.pl/psy/cypisek.htm
Obrazek

Apsa

Post » Wto gru 15, 2009 23:56 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Mam wydrukowanych 50 plakatów Opalka , kto ma ochote tez i w swoim miescie rozwieszac to prosze o podanie adresu to moge wysłac kilka plakatow , ja w Tycxhach powiesz gdzie sie tylko da i może stanie sie cud ....

A ten maluszek to tak jak mój tymczas Pedro , ja moge znim wszystko a inni to juz nie bo sie ich boi ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon gru 21, 2009 23:15 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Czy plakatyy dotarły , wysłałam je w czwartek ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto gru 22, 2009 12:04 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Poleconym? Dostałam jakieś awizo, jutro pójdę odebrać.

Apsa

Post » Wto gru 22, 2009 13:04 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Apsa pisze:Poleconym? Dostałam jakieś awizo, jutro pójdę odebrać.

Tak , poleconym bo bałam sie że zaginą , juz tak niestety miałam :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt sty 08, 2010 8:08 Re: Niegdys piękny, teraz slepy 2 - puszysty staruszek OPAL

Nie ma zainteresowania Opalem :(
Odezwała się tylko jedna osoba, że mogłaby pomóc finansowo, jakby jego ślepota była operacyjna - ale domu mu dać nie może :(

Apsa

[następna]