[Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 09, 2009 13:55 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

MalgorzataJ pisze:drewa - jak tam dzis kiciuś?

sytuacja wygląda następująco: Jest pewne zamieszanie w naszym domu. Udostępniłam Rudolfowi miejsce pod łóżkiem tzw. "Szczelinę", bo dziś trzeźwo obserwuje nasz dom i nawyki. Pies wychodzi ze swojego posłania na każdy mój cmok do kota, Lucjan spędził noc w łazience, jest obrażony i odnoszę wrażenie , że zlękniony , najchętniej spędza czas na zewnątrz, a na to nie pozwalam. Rudolf trzyma dystans do zwierząt, ale to kwestia czasu. Przespał ze mną noc w łóżku, mało jadł jest dość wybredny. Dużo gada, coś opowiada, jest przemiły, kochany i ten co go dostanie będzie miał cudo w domu. Uwielbia czesanie, nawet przemywanie oczu, ma niedosyt pieszczot to wyraźnie widać. Wygląda na to, że czuje się dobrze , zrobił na mokro do kuwety, ale chyba gdzieś jeszcze, już dawno nie czułam tego zapachu w domu, bo Lucjan załatwia się tylko na zewnątrz. Teraz śpi na łóżku, bo zwierzaki są w innych pomieszczeniach. To jest wspaniały kot, naprawdę cudowny, zaczęłam szukac mu domu. Depresja Lucjana mnie przeraża :mrgreen:
Obrazek

drewa

Od: Śro paź 14, 2009 19:18

Post » Śro gru 09, 2009 14:17 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

lusesita pisze:to tylko ja jestem staroświecka i nie kupuję przez neta??? 8O
Od razu staroświecka, mało nowoczesna :wink:

Ewa, to dlatego, że Lucjan nie jest przyzwyczajony do innego kota w domu. Jak mówią fachowcy z miau - teraz trzeba go dużo głaskać i mówić do niego, że jest najlepszy ze wszystkich kotów :D

Piękne serwety :
viewtopic.php?f=20&t=104694
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro gru 09, 2009 14:21 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

1969ak pisze:
Od razu staroświecka, mało nowoczesna :wink:

ja?? mało nowoczesna??? ja????? po prostu nie mam zaufania do zakupów internetowych :twisted:
no i może nie do końca wiem, jak sie to robi hehehe :mrgreen:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Śro gru 09, 2009 14:48 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

To się podłącz pod czyjeś zakupy :)
A na poważnie - proste to jak budowa cepa, prawie jak w zwykłym sklepie - rejestrujesz się, wybierasz asortyment, wrzucasz do kosza, idziesz do kasy, wybierasz formę płatności, potwierdzasz zamówienie i czekasz na kuriera 8). Często, żeby potwierdzić zamówienia dostajesz e`maila, w sklepach określona jest kwota powyżej której przesyłka jest bezpłatna.Spróbuj na sucho - bez zakończenia transakcji.

Sklep, który reklamuje się na BO jak do tej pory ma mały wybór. Ale napisali mi, że najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu będą mieli w ofercie suchą Acanę i Orijena. Carny jest w dobrej cenie a bezpłatna dostawa do B-stoku powyżej 65 zł. Poczekamy, zobaczymy do będzie dalej.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Post » Śro gru 09, 2009 14:50 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

Ula ma rację,że trzeba Lucjana bardzo dużo przytulać i głaskać.Szkoda mi go jednak, no pewnie że się boi, miał przecież trochę przejść ostatnio.Ja tez rozglądam się za jak najlepszym domkiem naszemu przemiłemu Rudolfowi :D .
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Śro gru 09, 2009 15:19 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

1969ak pisze:To się podłącz pod czyjeś zakupy :)
A na poważnie - proste to jak budowa cepa, prawie jak w zwykłym sklepie - rejestrujesz się, wybierasz asortyment, wrzucasz do kosza, idziesz do kasy, wybierasz formę płatności, potwierdzasz zamówienie i czekasz na kuriera 8). Często, żeby potwierdzić zamówienia dostajesz e`maila, w sklepach określona jest kwota powyżej której przesyłka jest bezpłatna.Spróbuj na sucho - bez zakończenia transakcji.

Sklep, który reklamuje się na BO jak do tej pory ma mały wybór. Ale napisali mi, że najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu będą mieli w ofercie suchą Acanę i Orijena. Carny jest w dobrej cenie a bezpłatna dostawa do B-stoku powyżej 65 zł. Poczekamy, zobaczymy do będzie dalej.

Mają karmy dla alergików? Bo kwota, powyżej której jest bezpłatna wysyłka jest kusząca :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro gru 09, 2009 15:58 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

lara70 pisze:Pytałam siostry. Nie może. Mają swojego kota, który zresztą się przyjaźni z Murkiem, karmią Murka ale wziąć nie mogą. Ostatnio ponoć dwa czarnuchy (siostry Majek i niczyj Murek) wylegiwali się na czyimś samochodzie... na masce. Najgorsze, że ten Murek jest tak pozytywnie nastawiony do ludzi... oby mu się z tego powodu krzywda nie stała... jest tyle zła...
Popytam jeszcze, może akurat ktoś by mógł wziąć go na trochę? Zobaczymy, chociaż już wcześniej szukałam kogoś kto by go wziął i niestety nikt się nie zgodził.

Skoro się przyjaźnią to mógłby zamieszkać tymczasowo Agatka zrobiła by piękne zdjęcia. Ja mam własne 4 futerka w domu plus trzy kotki na tymczasie . Jeden, a dwa to naprawdę mała różnica :D

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Śro gru 09, 2009 16:45 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

Nie tylko Ty lusesita,ja też nie.No ale wygląda na to,że trzeba to chyba zmienić.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Śro gru 09, 2009 16:53 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

ellza1 pisze:
czypior pisze:Przy Mickiewicza jest jeszcze jedna budka z rybami - przy przystanku autobusowym w pobliżu apteki Cefarmu. Może to tam pojawia się kotek trójłapek

Dzięki za podpowiedź, rzeczywiście jest tam sklep, zapomniałam o nim, bo on taki nie tylko rybny ale wieloasortymentowy :D dzisiaj , ewentualnie jutro podejdę tam i zapytam Panią o trójłapka - jak coś będę łowić srela :mrgreen:

Te koty mieszkają podobno w jakimś starym,opuszczonym domu w poblizu tego sklepu rybnego.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Śro gru 09, 2009 16:54 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

Pani już nie chce oddać Rudzi :evil: Uważa, że to ja chcę ją jej zabrać, a ona nic takiego nie mówiła (dobrze, że zachowałam smsy :roll: ) Co ja mam robić? Nie ufam tej kobiecie w ogóle. Pani która pomagała zorganizować transport dla Rudzi z powrotem do Białegostoku (tak, transport już był załatwiony) próbuje coś organizować. Heeeelp :crying:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Śro gru 09, 2009 16:55 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

jeśli ktoś ma kota który lubi rybki to polecam Schmusy sardynki
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... arma/50322
są to kawalki ryby w galaretce (o ile nikt jeszcze nie próbowal)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro gru 09, 2009 17:48 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

dalia pisze:jeśli ktoś ma kota który lubi rybki to polecam Schmusy sardynki
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... arma/50322
są to kawalki ryby w galaretce (o ile nikt jeszcze nie próbowal)

Właśnie to chcę zamówić, zobaczymy jak posmakuje kociastym :P cena jest kusząca :P

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro gru 09, 2009 19:59 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

AniHili pisze:
1969ak pisze:To się podłącz pod czyjeś zakupy :)

Mają karmy dla alergików? Bo kwota, powyżej której jest bezpłatna wysyłka jest kusząca :)

Nie mają. Mam wrażenie, że oni dopiero zaczynają i chyba chcą rozeznać się na rynku. Po obejrzeniu strony napisałam do nich z pytaniem o żwirek, neutralizatory do kuwet i karmę. Odpisali że ten żwirek, o który mi chodziło i neutralizatory mają i już wrzucają do oferty. Jak do nich napiszesz, to może będą mogli sprowadzić karmę, którą chcesz.

Czy możecie mi wytłumaczyć, jak jednego dnia można zgubić dwa koty 8O
"Witam, dnia 7 grudnia 2009 zagubiły się dwa małe 6 miesięczne kotki. Kot biały w kremowe prążki (jasnobrązowe łapki, pyszczek) i biało-bura kotka (z różowym noskiem). Oba kotki miały na sobie szelki, jeden czarne, drugi czerwone. Znalazcę proszę o kontakt telefoniczny (723457633)bądź e-mailowy (edyta.turek@op.pl)." Coś czuję, że to podobnie jak wtedy, kiedy Mel się "zgubił" :roll:

I na koniec polecam na prezenty :D viewtopic.php?f=20&t=104715
Obrazek

1969ak

Post » Śro gru 09, 2009 20:03 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

http://www.e-pazur.com/index.php

Chyba jednak skorzystam z tego :wink: Mają najtaniej Animondę Carny, za 3,10 a wczoraj w Kakadu zapłaciłam 4,80 za jedną 8O Także nawet jak 5 zł przesyłka to wyjdzie taniej przy kilku sztukach... Jakby ktoś chciał się kiedyś tam podłączyć to dam znać kiedy będę zamawiać.

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Śro gru 09, 2009 20:23 Re: [Białystok6] nasze kotki proszą o głosy... s.1

Ta Carny to pewnie w promocji, przecena z 5,10 :) Najtańsza Carny, jaką widziałam w Białymstoku, jest w takim małym sklepiku na Legionowej w handlowcu Panorama. Jeszcze niedawno mała kosztowała 3,80.

Ja poczekam jakie w e-pazurze będą mieli ceny "moich" suchych.
Obrazek

1969ak

[poprzednia][następna]