Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 07, 2009 17:26 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Full wypas :D

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon gru 07, 2009 22:08 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Trzech muszkieterów!!

Trykot jedzący kocimiętkę łapeczką jest cudowny :1luvu:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto gru 08, 2009 19:30 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Oj podobaja im sie wypady na dacze 8)
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto gru 08, 2009 20:57 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Dacza - dawno nie słyszałam tego określenia :D , jakoś przedtem było bardziej "modne". Ja się przyzwyczaiłam bardziej do określenia czeskiej i słowackiej rodziny, że jedzie się "na chate" :lol: .
Ech, mnie się też podobają te wypady. Cisza, spokój, zero komputera, telewizora na razie nie ma - przeleniłam się 3 dni łażąc ospale, czytając książki i obserwując koty :lol: , ale po chorobie prawie wróciłam do normy, bo kondycję miałam jak zombie :evil: .

Wyprodukowałam dziś w końcu koci puder :mrgreen: . Nie mogłam dostać weglanu wapnia, czyli zwykłej sproszkowanej kredy 8O . W aptece mają tylko do leków recepturowych (choć na upartego mogli dać "od tyłu" :twisted: ), w sklepach z odczynnikami chwilowo nie było (koniec roku i remanenty :evil: ), poratował mnie kumpel mający laboratorium i przywiózł CaCo3 cz.d.a - pół kilo :twisted: . Wystarczy na 5-10 kg pudru w zależności od proporcji :twisted: .
Na razie poszło w proporcjach talk - 6,5, skrobia - 3, kreda - 0,5. Dodałam olejek z drzewa herbacianego - matko, jak to skondensowane "cuchnie" :strach: . Dałam 8 kropli i musiałam odsypać i rozcieńczyć. Olejek lawendowy, który miał maskować zapach nie wyrabiał :twisted: . Jako mieszadło posłużył stary młynek do kawy.

Próba została wykonana na Moherowym ogonie. Wyniki za jakieś 3 dni. :mrgreen:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto gru 08, 2009 21:02 Re: Kocia Koalicja 2 - próba pudru :)

Nie wylizuje?
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto gru 08, 2009 21:09 Re: Kocia Koalicja 2 - próba pudru :)

Nie, on nigdy nie wylizuje pudru. Spokojnie powąchał ogon i poszedł jeść kolację :lol: . Nawet Sybirek po powąchaniu Mohera nie odwrócił się z obrzydzeniem. Sybirkowi zrobię bez olejków - lawendowy jest głownie dla zapachu, a ten z drzewa herbacianego jest głównie antybakteryjny i antygrzybiczy - nic się takiego nie dzieje, więc bez tego też się wyczyści, a przynajmniej nie wyliże :evil:
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto gru 08, 2009 21:19 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Monostra pisze:Te samolubne zgredy zajęły całą nową kocimiętkę i zasyczały :strach: , jak chciałem dołączyć. :evil: . Nie, to nie. Poszedłem do tej starej - nie będę się tarzał jak te niechluje, więc próbowałem elegancko, łapeczką. Niezła!
Obrazek Obrazek

Zostawiłem tych narkomanów i poszedłem na obchód. Czujny, zwarty i gotowy - nie wiadomo, gdzie czai się wróg!
Obrazek Obrazek

Czai się przy płocie :twisted: . Przyniosłem go Dużej. Nawet pochwaliła, ale kazała z nim zostać na tarasie :evil: .
Obrazek

Trochę rozrywki mi się po tym należało, na szczęście przypomniałem sobie o jabłonce. Szybko wskoczyłem i patrzyłem na te lenie z góry. Sybir od razu pozazdrościł i tez się wepchał :evil: .
Obrazek Obrazek

Jak już wróciłem po ciężkiej pracy, okazało się, że najlepsze miejsca przy kominku są zajęte :evil: . W końcu Duża odstąpiła mi swoje :twisted: .
Obrazek
zatkalo mnie z zazdrosci, ja tez bym chciala taki koci raj miec dla moich kotkow i siebie;)

a dosw.z produkcja pudru ciekawa jestem bardzo efektow :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto gru 08, 2009 21:44 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

anulka111 pisze:a dosw.z produkcja pudru ciekawa jestem bardzo efektow :ryk:

Też jestem ciekawa :lol: . Na pewno ma lepszą (i bliższą temu dobremu pudrowi) przyczepność do futra, mniej pyli niż inne talki (to zasługa skrobi głownie), pachnie nieźle. Zobaczę jak czyści, ale i jak schodzi z futra - CaCo3 daje przyczepność, ale nie chcę, żeby ciemny kot był został szary. Będziemy kombinować - wszystkie składniki są bezpieczne, więc strachu nie ma :D .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto gru 08, 2009 21:46 Re: Kocia Koalicja 2 - próba pudru :)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: będę wyczekiwać wiesci i zdjec :))) napatrzyc sie na dorosle miaukunowate nie mogeeeeeeeeee -moje jest takie malutkie 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro gru 09, 2009 14:25 Re: Kocia Koalicja 2 - próba pudru :)

Monostra, chemiku młody, zaimponowałaś mi tym pudrem własnej produkcji! :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw gru 10, 2009 10:03 Re: Kocia Koalicja 2 - próba pudru :)

Teraz to już jestem chemik stary :twisted: , ale zawsze lubiłam laboratorium. Najlepszym ubocznym produktem laboratoryjnym, jaki mi wyszedł, był cydr :mrgreen: .
Teraz by mi jednak do głowy nie przyszło mieszanie tego wszystkiego, gdyby ten dobry puder był w sprzedaży.

Nie wytrzymałam i rozgarnęłam Moherowy ogon. Działa! :dance: Już futerko jest puszyste i niesklejone u nasady, skórka niepodrażniona, a przy delikatnym strzepnięciu puder schodzi. Nie trzepałam do końca - zobaczymy jak będzie schodzić samo, najwyżej miękką szczoteczką z włosia przejadę.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Czw gru 10, 2009 10:05 Re: Kocia Koalicja 2 - próba pudru :)

Monostra, szacun 8)
:D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw gru 10, 2009 10:23 Re: Kocia Koalicja 2 - próba pudru :)

Brawo! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw gru 10, 2009 10:35 Re: Kocia Koalicja 2 - próba pudru :)

Monostra pisze:Teraz to już jestem chemik stary :twisted: , ale zawsze lubiłam laboratorium. Najlepszym ubocznym produktem laboratoryjnym, jaki mi wyszedł, był cydr :mrgreen: .
Teraz by mi jednak do głowy nie przyszło mieszanie tego wszystkiego, gdyby ten dobry puder był w sprzedaży.

Nie wytrzymałam i rozgarnęłam Moherowy ogon. Działa! :dance: Już futerko jest puszyste i niesklejone u nasady, skórka niepodrażniona, a przy delikatnym strzepnięciu puder schodzi. Nie trzepałam do końca - zobaczymy jak będzie schodzić samo, najwyżej miękką szczoteczką z włosia przejadę.

mamy forumowego geniusza :1luvu:
a może On by wolał żebyś mu tak do końca :twisted:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw gru 10, 2009 11:15 Re: Kocia Koalicja 2 - próba pudru :)

alus1 pisze:mamy forumowego geniusza :1luvu:

Geniusz to w innym wątku :twisted: - to jest taki ktoś, komu z takich sypkich rzeczy zmieszanych z mokrymi wychodzi ciasto drożdżowe, a nie gnieciuch :P

A propos pieczenia, foremki kocie są w promocji z Whiskas Anti-Hairball w zoologach.
Estre podała link na KŁ.
https://www.animalglob.pl/img/p/4560-3105-thickbox.jpg
Nawet przypominają koty 8O , bo te co widziałam wcześniej, mogły być wszystkim.

a może On by wolał żebyś mu tak do końca :twisted:

Pudrowanie i przetrzepanie ogona mu nie przeszkadza, ale spróbowałam dmuchnąć w futerko, żeby zobaczyć jak się rozchodzi. tak oburzonego kota dawno nie widziałam :ryk: . Obrócił się i mocno mi nagadał :lol: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

[poprzednia][następna]