SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 08, 2009 16:35 Re: SchronWro

skoro był taki zakołtuniony to chyba od dawna nikt o niego nie dbał :evil:

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Wto gru 08, 2009 16:40 Re: SchronWro

Zawsze też mógł uciec i się błąkać. Osobiście żadnych ogłoszeń nie widziałam. A, właśnie! Leśna, a był sprawdzany czy nie ma czipa? Zwykle rasowce są czipowane, może akurat...

A co dfo tego czekania na właściciela to jak to jest z psami wiesz może? Bo niby jest taki przepis że psy muszą być czipowane przez właścicieli (czy nie ma takiego przepisu? tak mi się coś o uszy obiło). I w takim przypadku to psy chyba nie muszą czekać na właściciela bo jeśli nie dopełnił tego obowiązku czipowania to jest z góry klasyfikowany jako bezdomny. Tak?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto gru 08, 2009 16:55 Re: SchronWro

Bardzo dużo ludzi nie ma zaczipowanych swoich psów, ale to nie znaczy że te psy są bezdomne.
Pies który trafi do schroniska czy jest czipowany czy nie jest, musi przejść kwarantanne 14 dni.
Zwierzęta które zostały znalezione lub przywiezione z interwencji muszą przejść kwarantanne /czas dla właściciela/ jak zwierze zostało oddane przez właściciela, wydawane są od razu

Różnie bywa z tymi zgubionymi zwierzętami, może właściciel gdzieś wyjechał i zostawił kota komuś na hotelu z którego on nawiał i w którym np. go nie czesali, ja z mojej strony oceniać nie będę właściciela po wyglądzie kota bo to będą tylko moje domysły.

Kicior nie był sprawdzany ale przeszło mi to przez myśl a po chwili mi to wyleciało z głowy :] no i tak, jeszcze go sprawdzę

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Wto gru 08, 2009 17:04 Re: SchronWro

Czyli mimo wszystko pies czeka na właściciela. W sumie dobrze bo wiele osób, szczególnie starszych nie wie o tym obowiązku. A tez nie orientuję się jak jest z egzekucją tego przepisu (podejrzewam że działa tutaj też zasada nieumyślności tak jak w przypadku rejestracji gatunków ustawowo podlegających ewidencji, czyli jak dana osoba oznajmi ze nie wiedziała że musi zaczipować, to nie jest jej zwierze odbierane tylko musi dopełnić tego obowiązku w jakimś tam terminie).
Ja kocię zaczipowałam (wprawdzie do paszportu ale i tak bym zaczipowała). Fajna sprawa, szczególnie dla kotów które nie tolerują obróżek ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto gru 08, 2009 17:25 Re: SchronWro

To tak dodam że na szczęście moje prywatne koty do obroży nic nie mają i noszą bez problemu

No i co do perso/leśnego :) dam znać czy się ktoś zgłosił

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Wto gru 08, 2009 18:34 Re: SchronWro

Kicia_ pisze:Ten Rudzielec z błonką na oku nie ma wykrzywionej żuchwy? Ktos widział jak on je?
Co Maksencjusz robi w Izolatce?

Nie widziałam, jak je, szczęka nie wzbudziła moich podejrzeń, mam nadzieję, że niczego nie przegapiłam

Ja nie wiem, czy to Maksencjusz - usłyszałam, że ten kocio w izolatce to dziewczynka.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto gru 08, 2009 18:36 Re: SchronWro

IKA 6 pisze:Mruczeńka a możesz mi powiedzieć coś na temat rudych kocurów z chorymi oczkami. Niestety w moim stadzie nie moge juz przyjąć ani jednej kotki, bo bedzie wojna na pazury :evil:

Obydwa rude z chorymi oczami (jeden z błonką, drugi z cieknącymi) to faceci. W tej chwili są leczeni, więc może być problem z adopcją w najbliższych dniach.

Ruda kotka oczy ma OK, tylko bardzo brzydkie rany na szyi, które nie chcą się goić (to moje domysły - odkąd jest w schronie, ranki w ogóle się nie pomniejszyły, nie wiem, jakie leki dostaje).
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto gru 08, 2009 19:00 Re: SchronWro

To tak dla poprawienia nastroju...

Przesyłam Wam pozdrowienia od Szarlotki, która 4 lata temu pojechała z naszego schronu do Polkowic i mieszka u mojej koleżanki.

Obrazek

A to opis od jej Dużych:
Szarlotka ma 8 lat (w kwietniu upłyną 4 lata odkąd jest z nami). W sumie to najbardziej jest Markowa [Pana Domu], choć oczywiście korzysta z wszelkich przywilejów kota rodzinnego np. spanie w jednym łóżku - pod kołdrą rzecz jasna :) drapanie za uchem, tarmoszenie i wieczorne zabawy.
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Wto gru 08, 2009 21:44 Re: SchronWro

Mruczeńka1981 pisze:Ale piękny :!: :!:
Chcecie zobaczyć?
Tylko się nie pozabijać 8)

Obrazek

No pięęękny :D Ale ja jestem wielka fanką kotów typu Sebuś lub Kacper 8)
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Wto gru 08, 2009 21:49 Re: SchronWro

Kruszyna pisze:Bardzo dziękuję Karolinie za pomoc w robieniu zdjęć :kotek:

Cała przyjemnosc po mojej stronie :D
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Śro gru 09, 2009 0:37 Re: SchronWro

IKA 6 pisze:Bożena Uszatek jest u Mar9 w Zabrzu u mnie jest Serducho vel Maszko. Razem jechali na Śląsk po lepsze zycie :oops:

8O SORKA...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro gru 09, 2009 0:40 Re: SchronWro

La.heureuse.chatte pisze:
Mruczeńka1981 pisze:Ale piękny :!: :!:
Chcecie zobaczyć?
Tylko się nie pozabijać 8)

Obrazek

No pięęękny :D Ale ja jestem wielka fanką kotów typu Sebuś lub Kacper 8)

a KTO NIE JEST FANEM TAKICH CUDENIEK WIZUALNYCH,BO PRZECIEZ KTO WIE ILE TAM :twisted: SIEDZI :mrgreen:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro gru 09, 2009 8:06 Re: SchronWro

Agness78 pisze:Przypominam o Cinku, kotku zabranym do DT z wrocławskiego schroniska....
viewtopic.php?f=13&t=97709&p=5299264#p5299264
Kocio niestety nadal nie znalazł domku :cry:
Prosimy o podrzucanie wątku :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro gru 09, 2009 9:43 Re: SchronWro

Agness78 pisze:
Agness78 pisze:Przypominam o Cinku, kotku zabranym do DT z wrocławskiego schroniska....

:ok:
krynia08

Post » Śro gru 09, 2009 9:43 Re: SchronWro

Agness78 pisze:

:ok:
krynia08

[poprzednia][następna]