Czy kot moze spacerowac w szelkach jak pies ??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 13, 2004 7:56 Czy kot moze spacerowac w szelkach jak pies ??

Zaczyna sie robic cieplej i marze o wyprowadzaniu moich kociszkow na dwor, zakupiłam dwa rodzaje szelek .. ale moje koty sa przerazone :crying: jak im cos sie wklada na grzbiet.. tak chciałabym z nimi wyjezdzac, a nie moge. Ubieranie w szelki trwa 15 minut, potem koty sie kłada i nie chca wstać tylko gryza przednia czesc zaprzęgu, nie mam mowy o podniesieniu brzuszka ipostawieniu na nozkach .. potem jak szalone uciekaja po domu.. ciagnac smyczke
prosze o rady co mam zrobic :(

Ada

Od: Wto lis 18, 2003 13:25

Post » Wto kwi 13, 2004 8:10

Co innego w domu co innego na dworze :lol:
Fidel w domu kladzie sie i "buntuje". Wyglada to przezabawnie - stawiam kota na miekkich lapach, kot robi kroczek i tak jak stal, wyprostowany robi buuuuuuum na lewy bok. Lezy. Stawiam kota, znowu kot stoi, stoi po czym wyprostowany robi buuum - na prawy bok. Stawiam kota kot stoi myslac intensywnie po czym - buuuuuum - teraz na lewy.

A na dworze momentalnie zapomina o szelkach i rozpoczyna zwiedzanie :lol:

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Wto kwi 13, 2004 8:22

a jakie zaprzegi sa lepsze, te z szelkami, czy tylka z obróżką ?

Ada

Post » Wto kwi 13, 2004 8:25

Zdecydowanie szelki na poczatku - z obróżki Buc potrafił się wydostać...

mONA

Od: Pon wrz 29, 2003 11:40

Post » Wto kwi 13, 2004 8:28

Ada - zdecydowanie szelki. A poza tym - no cóz, Budyń do dziś za zakładaniem szelek nei przepada, ale sam potrafi się tego dopominać, jak chce na dwór. :wink:
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Wto kwi 13, 2004 8:34

Moja Kicia kiedys na postoju jak jechalismy na wakacje w ciagu kilku sekund wyplatala sie z szelek. Nie wiem jak ona to zrobila, bo szelki za luzno na 100% nie byly (a nawet lekko przyciasne). Po prostu nagle zaczela robic fikolki w miejscu i zostala mi w rece smycz z szelkami bez kota :lol: Na szczescie zlapalam spryciule. Zelek ma uraz do wszelkich sznurowan w okolicach brzucha i dostal swira jak mu raz zalozylam, a Maly usilujac zdjac obrozke zaplatal sobie zeba w zapiecie i prawie mu trzeba bylo wyrwac. Wiec po tych przygodach do szelek nie mam zaufania, jak gdzies wyjezdzam, to koty puszczam wolno.

Ellen

Od: Wto gru 30, 2003 20:18

Post » Wto kwi 13, 2004 8:43

Ellen pisze: jak gdzies wyjezdzam, to koty puszczam wolno.

zartujesz 8O , ja bym chyba umarła na zawał, gdyby moj Rysiek wolno biegał po dworzu 8O, nie wspomne o przestraszonym El Coto 8O
Musiałabym zakupic chyba "lokalizatory" i przymocowac do kociambrów :roll:

Ada

Post » Wto kwi 13, 2004 8:48

Ale ja zawsze wyjezdzam do jakiejs agroturystyki na wies, w gory, do lasu, wiec nie ma sie co bac o kota.

Ellen

Post » Wto kwi 13, 2004 8:52

Ellen pisze:Ale ja zawsze wyjezdzam do jakiejs agroturystyki na wies, w gory, do lasu, wiec nie ma sie co bac o kota.

i kot ma zabezpieczony teren ... mam na mysli, nie moze uciec do lasu , albo cos 8O

Ada

Post » Wto kwi 13, 2004 8:59

Ja niestety walkę o nauczenie kota chodzenia w szelkach przegrałam. Kot za nic w świecie nie chciał chodzic w szelkach.Mało on nawet nie chciał w nich ustać 1 sekundy! Zaraz przyklajał się do podłogi.

Ana-cd

Od: Pon gru 08, 2003 15:10

Post » Wto kwi 13, 2004 9:23

Ana-cd pisze:Ja niestety walkę o nauczenie kota chodzenia w szelkach przegrałam. Kot za nic w świecie nie chciał chodzic w szelkach.Mało on nawet nie chciał w nich ustać 1 sekundy! Zaraz przyklajał się do podłogi.

dzieki Ana, pociszyłas mnie :lol: moje tez przyklejaja sie do dywanów i za nic nie chca wstac :lol: ale ja ich przymusze.. chyba zaczne z nimi spacerowac po klatce :lol:

Ada

Post » Wto kwi 13, 2004 9:24

moje mialy tak samo na poczatku - dwa kroki i z łomotem waliły się na glebę - w ogóle nie wiedziały jak się w tym chodzi...
ale teraz jest lepiej :) (można podziwiać Cypiska na spacerku)
proponuję po prostu ubrać kota w szelki i po prostu dać mu w nich trochę polatać, bez przypinania smyczki, po domu - jak się już oswoi, będzie można próbować ze smyczką po domku połazić, a później ewentuanie na dwór (kot na początku się strasznie na dworze stresuje, dużo nowych wrażeń i w ogóle, ale po jakimś czasie zaczyna nawet na prostych nogach chodzić, a nie na jaszczurkę)
czterej pancerni.... i piesy dwa :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Gacusiowa

Od: Wto gru 09, 2003 12:22

Post » Wto kwi 13, 2004 9:30

Ada pisze:i kot ma zabezpieczony teren ... mam na mysli, nie moze uciec do lasu , albo cos 8O

8O Ale wlasnie w tym cala frajda, ze kot lazi po lesie (szczegolnie jak domek jest w srodku lasu). Zawsze jak gdzies wyjezdzamy, to wybieramy miejsce, gdzie jest jak najwiecej przestrzeni niezamieszkaniej - lasow, lak, pol, zeby sobie koty mogly biegac do woli. A juz najwieksza radoche ma kot z biegania po lesie w nocy :)

A tu fotki (niestety fatalnej jakosci, bo to zdjecia zdjec) mojej Kici (teraz za Teczowym Mostem :( ) na wakacjach

http://upload.miau.pl/4560.jpg
http://upload.miau.pl/4561.jpg
http://upload.miau.pl/4562.jpg

Ellen

Post » Wto kwi 13, 2004 11:14

Ellen, ja boje sie tez ,ze jak one sie przyzwyczają do dworu , to beda cierpiały w domu .. a ja z nimi :(
zdjatka fajowskie. Rysiek byłby zachwycony perspektywą chodzenia po lesie :D
Gasusiowa mama.. chyba nie ma pająką 8O co sie staneło z slicznosciami :D
dzisiaj ubiorę kociambry i odepne smycz, to b. dobry pomysł, ale problem polega na tym,ze koty gryza to co jest na szyjce i sie przyduszają
:(

Ada

Post » Wto kwi 13, 2004 11:22

Ada mozesz troszke mocniej zapiac, nic im nie bedzie a nie zrobia sobie wedzidla. Mowie Ci, co innego w domu a co innego na dworze :smokin:

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

[następna]