[WRO] 2 Kotki, chyba już zawsze będą żyć na wolności :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 02, 2009 9:14 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

jessi74 pisze:
munabrava pisze:O tego Pedro mi chodziło, ale wyczaiłam go na wątku o karmicielce :) Pani Celinka dzielnie walczy o niego :) Nawet sam zaczyna powolutku przychodzić, żeby go pogłaskać :) Załatwia się już elegancko do kuwetki. Trzymam za niego wielkie kciuki :ok: Ma wspaniałych właścicieli :)

Asiu, dziekuję za pomoc i wsparcie dla nowych opiekunów i dla mnie też :oops: bo Pedro bardzo zapadl mi w sercu :!: to kotek niepowtarzalny, bardzo mądry i wrażliwy! ale widziałam że pani Celinkę od pierszego zauroczył :kotek:
wierzę, ze to będzie wielki koci przyjaciel :ok:

Jakie tam wsparcie, ja zawsze pierwsza ryczę jak coś się dzieje :) Mama opowiedziała mi jakie ciężkie były początki Pedrunia w nowym domku, ale powoli wszystko zaczyna się prostować. Pani Celinka jest bardzo przejęta i robi wszystko, żeby kociowi było dobrze :) Po dawce opowieści , jak to było z naszą dzikuską Sonią, chyba trochę się uspokoiła :) Otworzy się, na pewno się otworzy :ok: Ale Pedro do końca nie jest chyba dzikuskiem (ja mogłam pomarzyć, że Sonia przyjdzie na kolanka :D, dopiero na starość się zrobiła bardziej miziasta)

munabrava

Od: Śro kwi 15, 2009 10:09

Post » Śro gru 02, 2009 9:23 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

munabrava pisze:
jessi74 pisze:
munabrava pisze:O tego Pedro mi chodziło, ale wyczaiłam go na wątku o karmicielce :) Pani Celinka dzielnie walczy o niego :) Nawet sam zaczyna powolutku przychodzić, żeby go pogłaskać :) Załatwia się już elegancko do kuwetki. Trzymam za niego wielkie kciuki :ok: Ma wspaniałych właścicieli :)

Asiu, dziekuję za pomoc i wsparcie dla nowych opiekunów i dla mnie też :oops: bo Pedro bardzo zapadl mi w sercu :!: to kotek niepowtarzalny, bardzo mądry i wrażliwy! ale widziałam że pani Celinkę od pierszego zauroczył :kotek:
wierzę, ze to będzie wielki koci przyjaciel :ok:

Jakie tam wsparcie, ja zawsze pierwsza ryczę jak coś się dzieje :) Mama opowiedziała mi jakie ciężkie były początki Pedrunia w nowym domku, ale powoli wszystko zaczyna się prostować. Pani Celinka jest bardzo przejęta i robi wszystko, żeby kociowi było dobrze :) Po dawce opowieści , jak to było z naszą dzikuską Sonią, chyba trochę się uspokoiła :) Otworzy się, na pewno się otworzy :ok: Ale Pedro do końca nie jest chyba dzikuskiem (ja mogłam pomarzyć, że Sonia przyjdzie na kolanka :D, dopiero na starość się zrobiła bardziej miziasta)

Pedro ma silny i zdecydowany charakter i żyjąc na ulicy wiedział że musi przed ludźmi uciekać aby przetrwać i uchronić się przed niezbezpieczeństwem, potem jak już był u mnie w domu, zaglądał co robi człowiek, obserwował, razem ze mną sprzątał , był kuchni, pisał maile, wszystko z człowiekiem, ale w bezpiecznej odległości.... ale jak w zupełności zaufa człowiekowi to będzie super przyjaciel całej rodziny :ok: na własne oczy widziałam jak dziewczynkom dał się pogłaskać pierwszego dnia 8O

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro gru 02, 2009 9:54 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

Super że Pedro już w domku a Milusiem też ktoś zainteresowany.

Przydało by się złapać i ciachnąć matkę kotków i kociaka który został, bo pewnie to kotka :-( Tylko jak je złapać jak one za mądre na klatkę łapkę :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon gru 07, 2009 23:54 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

Miluś już też doczekał się swojego domku :1luvu: mieszka na peryferiach Wrocławia, w bardzo spokojnym miejscu i gdyby na wiosnę miał ochotę - będzie mógł być kotkiem który od czasu do czasu skorzysta ze spacerku, chociażby na szeleczkach.
Tak już widzę Milusia chodzącego na spacer :mrgreen: chyba musiałby go ktoś nosić :mrgreen: bo niby po co spacerować jak można poodpoczywać 8) Cały Miluś, no przepraszam - Mruczuś już od wczoraj , zmienił tożsamość i adres, ale i tak na zawsze zostanie w jakiejś części moim kotkiem :oops:

jessi74

Post » Wto gru 08, 2009 8:04 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

jessi74 pisze:Miluś już też doczekał się swojego domku :1luvu: mieszka na peryferiach Wrocławia, w bardzo spokojnym miejscu i gdyby na wiosnę miał ochotę - będzie mógł być kotkiem który od czasu do czasu skorzysta ze spacerku, chociażby na szeleczkach.
Tak już widzę Milusia chodzącego na spacer :mrgreen: chyba musiałby go ktoś nosić :mrgreen: bo niby po co spacerować jak można poodpoczywać 8) Cały Miluś, no przepraszam - Mruczuś już od wczoraj , zmienił tożsamość i adres, ale i tak na zawsze zostanie w jakiejś części moim kotkiem :oops:

Kochany kotek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Takiego kota nigdy nie znałam wcześniej.... koci ideał :kotek:
Trafił do fajnego domku i napewno będzie szczęśliwy :ok:
jessi74 :1luvu: dzięki Tobie nie biega teraz głodny i zmarznięty po ulicy :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto gru 08, 2009 8:45 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

byłam wczoraj na chwilkę u Mruczusia Milusia - naprawdę fajnie mieszka :ok: spokojna i bezpieczna okolica, cisza, okna na parterze :ok: sama jestem dumna z siebie, że tak długo wybieraliśmy domek :oops:

jessi74

Post » Wto gru 08, 2009 8:53 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

aha, ja klatkę łapkę odbieram na dniach , możemy wiec wypróbować na mamusi Milusia i Pedro :mrgreen: miała być na łapanie maluchów, ale jest w normalnych rozmiarach, więc na dużego kota się nada

jessi74

Post » Wto gru 08, 2009 9:24 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

jessi74 pisze:aha, ja klatkę łapkę odbieram na dniach , możemy wiec wypróbować na mamusi Milusia i Pedro :mrgreen: miała być na łapanie maluchów, ale jest w normalnych rozmiarach, więc na dużego kota się nada

To super :ok: Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka z Poznania. uciekła kotaka którą wyadoptowała we Wrocławiu. Babka wie gdzie jest, dokarmia ją codziennie ale nie może jej złapać. Kotka jest niepełnosprawna bez oczka, chciałabym jej pomóc.... :oops: Bardzo przydałaby mi się klatka łapka :oops:

A mamusię koniecznie trzeba złapać bo jest grubiutka :( ale na pysiu też więc może jest dobrze odkarmiona przez panią która ją dokarmia :)

Agness78

Post » Czw gru 10, 2009 23:31 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

Mieciu, wstawaj, idziemy, bo śmieją się że siedzimy jak ostatni klienci o piątej nad ranem w pubie...... posiedźmy jeszcze , gdzie nam się śpieszy :piwa:
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob gru 12, 2009 16:57 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Pt gru 11, 2009 8:19 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

supre fota :ryk:

Agness78

Post » Pt gru 11, 2009 12:40 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: fajne zdjęćia a komentarz jeszcze lepszy :ryk:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto gru 15, 2009 9:27 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

Mamunia i jej czarnuszek ( to kocurek, i to już podobno pełnojajeczny :mrgreen: ) już mają wystawioną steropianową budkę. Wczoraj wystawiliśmy. Cieplutka z puchowymi poduchamy i ciepłym kocykiem :ok: Mam nadzieje że się tam zadomowią :roll: :ok: W styczniu planujemy łapankę i sterylkę.... oby tym razem dała się złapać, bo na wiosnę nie chcemy kolejnych maluszków :? :(

Agness78

Post » Śro gru 16, 2009 14:35 Re: [WRO] 3 kotki w DT, został czarny i mama! :( szukamy DT/DS!

Kotki już śpią w budce :ok: mamunia i jej syn :ok: chyba im tam w miarę ciepło :roll:
Może jak się przyzwyczają do domku łatwiej będzie jakąś siatkę na domek zarzucić i je złapać na sterylkę :ok:

Agness78

Post » Czw sty 07, 2010 15:09 Re: [WRO] 2 Kotki, chyba już zawsze będą żyć na wolności :(

munabrava pisze:Ja z malutką informacją o Pedro :) Książeczkę przekazałam dla pani Celinki. Pedruś już duuuuzo lepiej, jeszcze nie jest typowym nakolankowcem, ale już jakby bardziej się otworzył. Cytując słowa jego nowej pani: to już mój kot :)

Mam nadzieję, że wycedzę od niej jakieś fotki, bo jestem strasznie ciekawa jak kocio się prezentuje :) Rzecz jasna jak coś zdobędę to wkleję :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: mój kochany Pedro! jak dobrze ze wreszcie się poczuł jak u siebie :ok:

jessi74

Post » Czw sty 07, 2010 15:43 Re: [WRO] 2 Kotki, chyba już zawsze będą żyć na wolności :(

jessi74 pisze:
munabrava pisze:Ja z malutką informacją o Pedro :) Książeczkę przekazałam dla pani Celinki. Pedruś już duuuuzo lepiej, jeszcze nie jest typowym nakolankowcem, ale już jakby bardziej się otworzył. Cytując słowa jego nowej pani: to już mój kot :)

Mam nadzieję, że wycedzę od niej jakieś fotki, bo jestem strasznie ciekawa jak kocio się prezentuje :) Rzecz jasna jak coś zdobędę to wkleję :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: mój kochany Pedro! jak dobrze ze wreszcie się poczuł jak u siebie :ok:

:dance: :dance: :dance: Bardzo się cieszę :ok: może on zwyczajnie nie chciał towarzystwa innych kotów?
Teraz jest u siebie i pewnie jak się o tym przekonał postanowił wyluzować :twisted: :ok:

Agness78

[poprzednia][następna]