Zamawiam testy na lamblie - nowe zamówienie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 30, 2009 22:21 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Świetny pomysł, rozejrzymy się wokół siebie w takim razie :) ja też ze dwa wezmę
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto gru 01, 2009 9:26 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

racja, Sylwka.... :kotek:

przegapiłam ostatni post i napisałam casica pw do Ciebie... :1luvu:

dam informację na moich łódzkich wątkach...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon gru 07, 2009 12:37 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Ile jest tych paseczkow testowych ? Ja bym potrzebowala dla 6 kotow i ile to by kosztowalo ?

Poczytalam ze to w obrebie swoich miast robicie ? Tak ?
Za 6 paskow to bym sie teraz nie wyplacila ale moze jeden bo mi kot robi qupe ze śluzem i to może być ten syf.A reszta ma ok i byly teraz odrobaczane wszystkie.
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Pon gru 07, 2009 12:52 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Zamówiłam wczoraj paczkę testów. Połowę (5szt) bierze Rustie więc połowa bedzie szukać domu. Będą pewnie w tym tygodniu w Krakowie. Mogę jak najbardziej przesłać test pocztą (do tej pory się to sprawdzało). Jadę w tym tygodniu na szkolenie od środy do piątku, więc pewnie wysłać będę mogła dopiero w przyszłym tygodniu.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon gru 07, 2009 13:21 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

jeden dom już jest :!: - ja poproszę dwa... coś w lodzi nie ma odzewu.... :( a ja musze się badać często, bo cały czas walczymy... :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon gru 07, 2009 14:05 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Hanulka pisze:jeden dom już jest :!: - ja poproszę dwa... coś w lodzi nie ma odzewu.... :( a ja musze się badać często, bo cały czas walczymy... :(

Pisiokot chce 10, ja wezmę 3, poza tym odzewu faktycznie brak :( To może weźmiemy po 5 i zamówimy 2 opakowania? Co Ty na to? A zawsze będzie można odstąpić jak komuś będą potrzebne.

casica

Post » Pon gru 07, 2009 14:13 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

No czyli jednak Łódź się zmobilizowała. Zamówcie dziewczyny do Łodzi bo tak będzie łatwiej, szczególnie biorąc pod uwagę przygody Hanulki z Pocztą Polską :twisted: :wink: .

Sylwka

Post » Pon gru 07, 2009 14:14 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

A i jeszcze jedno. Jako znawca tematu sądzę, że te wasze nadliczbowe 5 niestety (bo lepiej aby nie były potrzebne) szybko znajdzie nabywców.

Sylwka

Post » Pon gru 07, 2009 14:24 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Sylwka pisze:A i jeszcze jedno. Jako znawca tematu sądzę, że te wasze nadliczbowe 5 niestety (bo lepiej aby nie były potrzebne) szybko znajdzie nabywców.

Ja jestem Ci niewymownie wdzięczna za ten pomysł, za uświadomienie mi, że istnieją takie testy.
Nawet nie masz pojęcia (pewnie masz) jaka to była ulga w trakcie ciężkiej choroby Putity przekonać się w ciągu kilku minut, że przynajmniej lamblie zostały jej oszczędzone.
Te testy są świetne :ok:

casica

Post » Pon gru 07, 2009 14:26 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Eeee no przestań.
Gdyby jeszcze były tańsze to by było dopiero super.

Sylwka

Post » Pon gru 07, 2009 14:39 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

U NIE NIE SA SWIETNE, BO LAMBLIE CAŁY CZAS WYKAZUJĄ :mrgreen:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon gru 07, 2009 14:41 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

casica pisze:
Hanulka pisze:jeden dom już jest :!: - ja poproszę dwa... coś w lodzi nie ma odzewu.... :( a ja musze się badać często, bo cały czas walczymy... :(

Pisiokot chce 10, ja wezmę 3, poza tym odzewu faktycznie brak :( To może weźmiemy po 5 i zamówimy 2 opakowania? Co Ty na to? A zawsze będzie można odstąpić jak komuś będą potrzebne.

dzięki w takim razie ja chętnie wezmę co najmniej 2 :1luvu:
dzięki casica :ok:

Sylwka, a sa testy na kokcylia, izo.. cos tam??? zaraz sprawdze, no na trzustkę?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon gru 07, 2009 14:42 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

izosporoza [gr.], med. choroba pasożytnicza zwierząt, występująca także u człowieka, wywołana przez pierwotniaka z grupy sporowców, bo może ma jeszcze to?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon gru 07, 2009 14:48 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Niestety nie ma ale kokcydia powinny wyjść w zwykłym (tanim) badaniu parazytologicznym. Są jakoś tak łatwiejsze do wykrycia. Trzeba mieć za to sporo szczęścia aby w zwykłym badaniu wykryć lamblie (jeśli są oczywiście). A i pamiętajcie, że im dłuższy czas minął od bicia lamblii tym wynik jest wiarygodniejszy. Nie powinno się robić testu zaraz po leczeniu.

Sylwka

Post » Wto lut 09, 2010 22:48 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Po dzisiejszym zmasowanym ataku :wink: chętnych na testy nie pozostaje mi nic innego jak tylko ugiąć się pod presją środowiska. Wyraźnie nadszedł czas na kolejne zamówienie, bo zapas w szafie wynosi zero sztuk. Kiedyś mnie wsadzą za dilowanie małymi pojemniczkami z płynem :? :wink: . Zanim zamówię to fajnie by było gdyby ktoś chętny się jeszcze zgłosił. Dobrze by było uzbierać zakupów za minimum 500zł, bo wtedy przesyłka ze sklepu jest za darmo. Proszę zatem o zgłoszenia kto chce testy na lamblie, o takie: http://sklep.sigmed.pl/product_info.php?cPath=484_493&products_id=4159&osCsid=5b0f39801b0f68e186c5ddf8d22e2213 . Niewtajemniczonym napiszę, że zrobienie testu jest bardzo proste. Opis i instrukcja jest tu: http://www.vetlabsupplies.co.uk/pdfs/FASTest%20Pack%20Inserts/FASTest%20Giardia%20pack%20insert.pdf
A może ktoś z Krakowa (w przypadku większych rzeczy) i nie tylko (małe rzeczy aby nie przepłacać za wysyłkę) chce coś jeszcze ze sklepu sigmed http://sklep.sigmed.pl ?

Sylwka

[poprzednia][następna]