Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 07, 2009 9:28 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon gru 07, 2009 10:35 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Marlon pisze:http://www.ptroa.co.il/petitionmovie/petition-English.php

o tym filmie mówiłaś Moniko?

o matko aż mi się dosłownie słabo zrobiło i zaczęłam ryczeć :cry: od dziś nienawidzę tamtego kraju oby oni umierali w takich męczarniach i bólu jak te zwierzęta.Jak oni tak mogą robić.Jak obejrzałam ten film to mi się tylko jedno nasunęło " Panie Boże widzisz i nie grzmisz"
Marlena mogłaś uprzedzić ze ten film jest aż taki bardzo drastyczny teraz nie będę mogła po nocach spać :(
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon gru 07, 2009 10:51 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga-kinia pisze:Pilnie potrzebny DS lub chociaż DT dla 3 kociaków stoczniowych

Agnieszko te kotki są u dr Kasprzyka podobno są już zdrowe.Agnieszka L. weźmie Faflunka na DT ale zostają jeszcze trzy.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon gru 07, 2009 13:21 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

tak. tam jest petycja - TRZEBA TO PODPISYWAĆ!!! Nie kupowac tanich kolorowych skórzanych chinskich rekawiczek, zwierzaków- zabawek z futra, kurtek z takim wykonczeniem - to nie sa sztuczne futerka w wielu przypadkach!!! BOJKOTOWAC chinskie produkty! odzieraja zwierzaki ze skory ŻYWCEM i zostawiaja je. A te umieraja w mekach! Bo tak jest TANIEJ!!! Zabijaja w taki sposob od 1-2 :evil: mln psow i kotow!!! NOSIMY TO!!! Pomimo prawa unijnego, które Polska przyjeła, produkty takie sa sprowadzane!!! KUPUJCIE UWAŻNIE - OGLADAJCIE KAZDA RZECZ, KAZDA METKE!!! Sa takze fałszowane. Trzeba to rozeslac znajomym, rozpropagowac. Wielu ludzi protestuje!!! Kazdy kto to kupuje jest wspolodpowiedzialny, bo nakreca rynek!!!

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Pon gru 07, 2009 13:41 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

menial pisze:

tak. tam jest petycja - TRZEBA TO PODPISYWAĆ!!! Nie kupowac tanich kolorowych skórzanych chinskich rekawiczek, zwierzaków- zabawek z futra, kurtek z takim wykonczeniem - to nie sa sztuczne futerka w wielu przypadkach!!! BOJKOTOWAC chinskie produkty! odzieraja zwierzaki ze skory ŻYWCEM i zostawiaja je. A te umieraja w mekach! Bo tak jest TANIEJ!!! Zabijaja w taki sposob od 1-2 :evil: mln psow i kotow!!! NOSIMY TO!!! Pomimo prawa unijnego, które Polska przyjeła, produkty takie sa sprowadzane!!! KUPUJCIE UWAŻNIE - OGLADAJCIE KAZDA RZECZ, KAZDA METKE!!! Sa takze fałszowane. Trzeba to rozeslac znajomym, rozpropagowac. Wielu ludzi protestuje!!! Kazdy kto to kupuje jest wspolodpowiedzialny, bo nakreca rynek!!!

czy ten film ukazuje faktycznie zwierzęta obdzierane ze skóry?????????boże, to ja nie będę w stanie tego oglądać, boję się otworzyć ten link :cry: jest az tak drastyczny??????????
ja kupiłam ostatnio na rynku za 14 zł rękawice skórzane z bardzo miękkiej i delikatnej skóry, jak sobie pomyslę że umarł jakis pies lub kot w mękach to wyć mi się chce. ale co- mam teraz je wyrzucić? bez sensu, to zwierzę i tak już nie żyje....przeciez nie pochowam rękawic w ogórdku. pierwszy raz słysze o trakim procederze- straszne.
a co do ubrań chińskich , nie skórzanych- to nie ma innych na rynku, chetnie bym kupowała polskie, pod warunkiem jakby takie były w dobrej cenie a jak już są na sprzedaż to po prostu mnie na nie nie stać. zagadzam się w pełni z tym protestem co do skór z chin, ale reszta produktów to utopia- garnki, mydelniczki, szczotki do zębów, zabawki dla dzieci, smoczki, grzechotki, zabawki dla zwierząt, ozdoby do domu, wazony, obrazki, ubrania...po prostu wszytko jest z PRC- i nic chyba nie jestesmy w stanie z tym nic zrobić? :?

agnieszko nie wiem jaki nick ma piotr ale napisze do niego na maila i go opier.......dodaj sobie resztę sama, niepoważny koleś :roll: :?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon gru 07, 2009 14:13 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Chodzi przynajmniej o te, ktore maja skóry czy futra , np. jako wykończenie!
Co do zabawek - chodzi o futrzane 'małe kotki' i inne pierdoły z takim dodatkiem (sic!).
(Ogólnie chińskie zabawki sa tansze, bo pokrywają je np. tanszymi farbami, które zawierają np. ołów. A dzieci - małe - pakują to do buzi!).
Świadomy wybór. Oni sie tłumacza, ze mordują, bo ludzie to kupują i tego chca! Na to mamy wpływ!

menial

Post » Pon gru 07, 2009 14:28 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Sabina, ja ten filmik zobaczyłam kilka godzin temu i do teraz nie potrafię się otrząsnąć, potworne rzeczy, więc nie polecam go oglądać jeśli ktoś nie chce takich emocji, tym bardziej że naprawdę niewiele możemy zrobić :cry: , podpisałam tą petycję, rękawiczek już nie kupię, choć też przyznam że w zeszłym roku kupiłam takie rękawiczki na ulicznym stoisku za jakieś 20zł, ale do głowy mi nie przyszło że mogły powstać w wyniku takich praktyk, nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, że chińczycy jedzą psy i koty to słyszałam, ale sądziłam że najpierw je w miarę humanitarnie zabijają, ale że obdzierają żywcem ze skóry zwierzęta to po porostu niewyobrażalne, ja żałuję że to oglądałam bo mam teraz poczucie mega wku*wa w połaczeniu z bezsilnością, film jest naprawdę drastyczny, tym co nie wiedzą czy chcą zobaczyć powiem: tak, można tam zobaczyć ŻYWEGO psa obdartego ze skóry, podnosi głowę i patrzy :cry: :cry: umiera w ogromnych cierpieniach.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon gru 07, 2009 15:10 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

sama go oglądałam. nie jestem oszolomem, ale po tym nie da sie byc obojetnym!!!
to zmusza do myslenia i ogladania wszystkiego i wyboru, pt. nie kupie, nie założę!!! to jest tak szokujace!!!
fakt, ze ktos nie kupi tego cholerstwa sprawi przynajmniej, ze te chinskie potwory zarobia mniej kasy!!!

menial

Post » Pon gru 07, 2009 15:18 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

nie otworze tego filmiku, nie potrafiłabym tego oglądać. Ale bez otworzenai tego linku można tą petycje podpisac? Ja ostatnio kupiłam gazete chyba Olivie i tam były jakies rekawiczki jako dodatek - czy to o takie chodzi- tylko ze te to taka sztucznośc jest.
Obrazek Obrazek Obrazek

Madziulka84

Od: Czw wrz 24, 2009 8:35

Post » Pon gru 07, 2009 15:29 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

wcale nie żałuje, że nie napisałam ostrzeżenia... jest na stronie i tak. BO Monika ma racje! jesli ktos to obejrzy to zastanowi sie zanim kupi coś skórzanego albo z futerkiem. sama swiadomość nie wystarczy. trzeba to zobaczyć! Ja przed chwila chcialam sobie kupić rękawiczki. Kosztowały 200 zł a i tak były robione w chinach, jak powiedziałam właścicielce sklepu, że one sa z kotów i psów to mnie wyśmiała i powiedziała, że i tak będzie je sprowadzać bo są tańsze i że nic nie zmienimy, nie potrafiłam durnej babie wytłumaczyć że jak zbytu nie będzie to produkcji też nie! Powiedziala mi, że torebka z maxmary za 3 tysiące też jest robiona w chinach.... W sklepach jest teraz mnóstwo rzeczy z futrem, jak sie pytam ekspedientek czy naturalne to dumnie odpowiadają "tak, oczywiście", argumenty z mojej strony, że nie będę zwłok nosiła przy szyi albo że nie jestem na tyle nienormalna, że dla moich zachcianek zabija się zwierze wywołują ogromne zdziwienie i krzywe spojrzenia....

co z dzisiejsza lapanka? jak sie udala? pogoda masakryczna, wspolczuje Agnieszko i Jarku
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon gru 07, 2009 15:48 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

To prawda zobaczenie tego filmu od razu zniechęca do kupowania chińszczyzny a jaka nienawiść do Chin się nagle uaktywnia.Ja na bank po obejrzeniu tego filmu będę sprawdzać wyroby ze skór i futer czy nie pisze made in china.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon gru 07, 2009 16:11 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Problem polega na tym, że te skóry są tak obrabiane chemicznie, że mogą również wyglądać na sztuczne. Na zachodzie robi się próbie produktów od danego importera test DNA. I wiadomo. U nas jest to zrzucone na służby celne i właściwie brakuje im narzędzi, ale tez nikt sie nie stara. Od 2007 roku trwała batalia o wprowadzenie określonego prawa w uni. Poza tym sie o tym nie mowi publicznie. To zwalnia od działania.
Mało kto wie, że rozporządzenie, które weszło zakazuje handlu skórami z psów i kotów na terenie uni, ale także produktami z tych zwierząt (także jest to podstawa - łamanie unijnego prawa -, zeby usadzać polskich zwyrodnialców którzy produkują lokalnie smalec z psów czy skórki kocie!!!).
...................
Film jest drastyczny, ale jednak mobilizuje!!! Nie pozwala przymknąć oka, bo tak wygodniej!!! Petycję można podpisać oczywiście bez oglądania go. Tego sie nie da zapomniec!!!!!
...................
Chiny nie mają żadnej ustawy o ochronie praw zwierząt.

menial

Post » Pon gru 07, 2009 18:36 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

przed chwila obejrzalam ten potworny film , brzuch mnie az rozbolal , rozeslalam link emailem do wszystkich swoich znajomych, czasem tak mysle, ze czas juz zeby ten okrutny swiat sie juz sknczyl, czlowiek jest zdolny do najgorszego bestialstwa, to jest pieklo na ziemi!, najgorzej ze jest sie bezsilnym, jedynie co mozna to bojkotowac wyroby made in china, ale niestety ilu ludzi to zrobi?, jesli chinska tandeta zalala juz swiat

paniregina

Od: Śro paź 14, 2009 14:15

Post » Pon gru 07, 2009 19:48 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

bojkotować i mówić o tym kolejnym ludziom - to bardzo duży wkład!!!!

menial

Post » Pon gru 07, 2009 20:10 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

płakałam jak widziałam film jak chińczyk robi szybkie sushi- obiera węża ze skóry na żywo i kroi go w plastry, waż jeszcze żyje. wyłam jak oglądałam sushi z ryby- rybę najpierw nożem pozbawiali łusek, potem żywą za głowę trzymając wkładali do wrzącego oleju, ona waliła ogonem, a na koniec jak otwierała mordkę- polali wrzącym sosem......straszne, potworne- nie do uwierzenia, jedli ją na żywo :cry: :cry: :cry:
nie obejrzę psa pozbawionego skóry, ani konającego kota- chyba bym po tym filmie popełniła samobójstwo.....
po prostu na samą myśl o tym mam ochotę ukatrupić jakiegoś żółtka. co to za rasa bez serca? bez sumienia?
nie wiedziałam o tym procederze, nigdy nie kupię chińskiego gówna ze zwłok zwierząt domowych. nie wiem czy będę w stanie nosić te rękawiczki.... :cry: :cry: :cry:
link roześlę do znajomych, ale dam ostrzeżenie, że drastyczny.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]