Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto lis 03, 2009 9:43 Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

Witam serdecznie!!!

W imieniu Stowarzyszenia Miłośników Kotów w Żorach, chciałam wszystkich gorąco zaprosić na Pokaz Kotów Rasowych, który odbędzie się 6 grudnia w Żorach.
Ponieważ data jest szczególna, pragniemy ten pokaz zorganizować trochę inaczej, rodzinnie, wyjątkowo....
Przygotowaliśmy wiele atrakcji, m.in.
-wystawę pająków oraz gadów
-zawita do nas Mikołaj
-dzieci wstęp wolny
-wybór Najładniejszego kota oraz Miotu
-duża, przestronna sala
-poczęstunek dla wystawców
A dla naszych milusińskich:
-stoisko zoologiczne
-profesjonalną sesję fotograficzną

Jeśli masz ochotę spędzić z nami ten wyjątkowy czas-zapraszamy!!!
Więcej informacji na temat samego pokazu oraz planowanej sesji zdjęciowej na priv.
Obrazek

BLUEPARADISE

Od: Pon maja 26, 2008 19:38

Post » Pt lis 20, 2009 13:19 Re: Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

Powoli zamykamy przyjęcia na pokaz więc niezdecydowanych prosimy o kontakt w najbliższych dniach.
Doszła nam jeszcze jedna "atrakcja", pyszna strażacka grochówka dla wystawców :mrgreen:
Obrazek

BLUEPARADISE

Post » Nie gru 06, 2009 20:03 Re: Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

Pokaz był doskonale zorganizowany :1luvu: miła, życzliwa atmosfera :D duzo konkursów z nagrodami dla kotów :kotek: dla wystawców domowe ciasto, sałatki, fasolówka :P
Każdy dostał pamiatkową rozetę i medal :D
Przy wejściu kontrolaweterynaryjna ze sprawdzaniem chipów :ok:

Wielki plus dla organizatorów :1luvu:

DoBo

Od: Sob paź 06, 2007 17:36

Post » Nie gru 06, 2009 23:17 Re: Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

DoBo pisze:Przy wejściu kontrolaweterynaryjna ze sprawdzaniem chipów :ok:

Wielki plus dla organizatorów :1luvu:

Dobo , a który to wet wpuścił dwu-miesieczny miot kociąt birmańskich ?
O ile pamiętam , przepisy FIFe i FPL oraz weterynaryjne jasno określają wiek kociąt mogących uczestniczyć w tego typu imprezach .
Miot z hodowli Blueparadise urodzil sie 04.10.2009 a więc ma 2 miesiące .
Hodowczyni sama sie pochwaliła tym faktem na forum kotów birmańskich : http://www.swietabirma.fora.pl/plany-ho ... html#15830 .
lub tu : http://www.swietabirma.fora.pl/nurtujac ... e,459.html
Ciekawa jestem , co zamierzacie zrobić w tej sprawie :?:

zrobiłam preent screena żeby post nie zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach :
Obrazek
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Pon gru 07, 2009 12:17 Re: Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

Pozostaje mi sie wytłumaczyć bo uważam, że pozostawienie tego postu bez odpowiedzi, będzie przyznaniem sie do winy.
Faktem jest, że moje 9 tygodniowe kocięta zabrałam na Pokaz i jeśli jest to zabronione, zrobiłam to zupełnie nieświadomie(inaczej bym ten fakt przezciez ukrywała).Jeżeli faktycznie jest przepis dotyczący minimalnego wieku kociąt biorących udział w Pokazach, to proszę o podlinkowanie.
Przestrzegam przepisów FIFe, moje kocięta zmieniają właściciela w wieku 13-14 tygodni, zachipowane,zaszczepione i ze stosowną umową.
Jedyne co mogę napisać na swoje usprawiedliwienie, to że kocięta były po szczepieniu i 2 tygodniowej kwarantanie.Maluchy cały pokaz spędziły w odpowiednio zabezpieczonej klatce, pod naszym bacznym nadzorem.
To chyba póki co tyle w tym temacie.
Obrazek

BLUEPARADISE

Post » Pon gru 07, 2009 12:24 Re: Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

Mysle jednak , ze zrobilas to calkiem swiadomie , bo zabralas na pokaz akurat te 3 kotki , ktore nie sa zarezerwowane .
Nie od dzis wiadomo , ze kocieta biorace udzial czy to w pokazie czy to w wystawie musza miec ukonczone pelne 3 miesiace zycia .
Albo twoja prezes nagminnie przymyka oczy na takie wybryki albo daje ciche przyzwolenie co jest nie do przyjecia .
Wet , ktory wpuszczal koty na pokaz powinien rowniez zostac pociagniety do odpowiedzialnosci , jako ze nie dopelnil obowiazkow weterynaryjnych .
Co do przepisu - wysil sie i sama poszukaj - moze wtedy lepiej zapamietasz , co wolno a czego nie.
A to przepisy z pokazu w Inowroclawiu : viewtopic.php?f=10&t=104113
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Pon gru 07, 2009 12:45 Re: Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

Wysiliłam się, doczytałam i masz rację.
A nie wzięłam wszystkich kociąt bo uważałam, że któryś z właścicieli może sobie tego zwycajnie nie życzyć a inna sprawa, że gdybym zabrała cały miot, to również mama kociąt musiała by zostać zabrana.

Z mojej strony napiszę jeszcze tylko, że taka sytuacja juz więcej na żadnym z naszych pokazów sie nie powtórzy.
Obrazek

BLUEPARADISE

Post » Wto gru 08, 2009 14:03 Re: Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

Wysiliłam się 8O
a gdzie organizator pokazu ,szef klubu ,weterynarz :evil:

MRUCZKI

Od: Śro sie 10, 2005 10:09

Post » Wto gru 08, 2009 14:49 Re: Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

MRUCZKI pisze:Wysiliłam się 8O
a gdzie organizator pokazu ,szef klubu ,weterynarz :evil:

ależ właśnie to jedna z organizatorek i członek Zarządu :wink:

Faktem jest, że moje 9 tygodniowe kocięta zabrałam na Pokaz i jeśli jest to zabronione, zrobiłam to zupełnie nieświadomie(inaczej bym ten fakt przezciez ukrywała).Jeżeli faktycznie jest przepis dotyczący minimalnego wieku kociąt biorących udział w Pokazach, to proszę o podlinkowanie.

nie chce mi się wierzyć :| jesteś dość długo na forach i jeździsz na wystawy - powinnaś znać zasady wystawiania/pokazywania kociąt :D

no cóż człowiek uczy się całe życie :ok:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto gru 08, 2009 16:25 Re: Mikołajkowy Pokaz Kotów Żory

Drodzy FORUMOWICZE jestem szefową SMK Żory, przyznaję nasz błąd jest mi wstyd że nie doczytałam przepisów. Ja i cały zarząd wkładamy mnóstwo pracy i serca w rozwój stowarzyszenia ale jesteśmi tylko ludźmi. Nowy zarząd działa od kilku miesięcy więc pomimo starań jeszcze jak widać ciągle uczymy się. NAPEWNO już nigdy taka sutuacja nie będzie miała miejsca. Pozostaje mi tylko przeprosić. Lila Kazimierska
Obrazek

arlin

Od: Pon lis 26, 2007 11:56