Koty Barby

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 04, 2009 10:06 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Moc najserdeczniejszych życzeń dla dzisiejszej Solenizantki Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt gru 04, 2009 10:16 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt gru 04, 2009 10:19 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Przyłączam się do życzeń:
dużo zdrowia, radości, i żadnych problemów z Footerkami
:balony: :birthday: :balony: :torte:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt gru 04, 2009 10:26 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Dołączam się do życzeń :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Basia chwilowo nie ma dostępu do netu :kotek:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt gru 04, 2009 13:18 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Aleksandra59 pisze:Dołączam się do życzeń :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Basia chwilowo nie ma dostępu do netu :kotek:

A dziękuję, dziękuję :D

A podłączenie do netu było dzisiaj pierwszym prezentem 8) Przeszłam do netii z tepsy, trochę zwiększyłam prędkość (niewiele, bo u nas na wsi są kiepskie warunki techniczne), ale zawsze :wink:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pt gru 04, 2009 21:35 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

To jeszcze ja spieszę z życzeniami: Wszystkiego naj, naj, najlepszego :kotek:

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Nie gru 06, 2009 21:46 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Coś mnie dzisiaj naszło, żeby przejrzeć zdjęcia w komputerze w poszukiwaniu fot na których byłyby oba bure, razem. Znalazłam raptem kilka zdjęć. A to jest niezwykłe - parka burych, z jednego miotu przyniesiona do nas jako 6 tyg. maluchy przez kilka miesięcy chowała się razem. Z tego okresu zdjęć mało, nie miałam jeszcze cyfrówki.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Kiedy dorosły rozeszły się w swoje strony. Skończyła się bratersko-siostrzana więź. Nie są nawet tak zżyte jak przeciętne dwa koty w jednym domu. Ciekawe, prawda :?:
No i te zdjęcia to ewenement - rzadko kiedy zdarzają się takie obrazki :wink:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I śmieszna fota: pt. pojeździć quadem :ryk:
Obrazek

(Quad nie jest nasz, zajechał na podwórko na chwilę, zaraz się użytkownicy znaleźli :D )

barba50

Post » Nie gru 06, 2009 21:59 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Obrazek

Chyba im się łapeczki poplątały :wink:
Bure są świetne :D
Mnie też brakuje cyfrowych fotek z młodości moich Futer...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon gru 07, 2009 9:28 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

A już się chciałam wprosić na przejażdżkę quadem.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon gru 07, 2009 22:20 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Że Gałeczka spędza większość dnia na naszym łóżku juz pisałam. Większość zdjęć pochodzi właśnie stamtąd. Dzisiaj nie inaczej - tyle, że przed wieczorem Gałcia poleguje pod lampą, śmiejemy się, że korzysta z solarium :lol:

Obrazek

A tak wygląda jedyne oczko ślepotki, jeśli widzi cokolwiek to chyba jedynie światło :( - obok to samo zdjęcie, tyle że cała główka Gałeni, żeby pokazać jak dla ślepinki ważne są wąsy zobaczcie jakie są dłuuuugie :mrgreen:

Obrazek Obrazek

barba50

Post » Wto gru 08, 2009 9:35 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Słodki Pycholec :1luvu:
Barbo, czy Gałeczka ma taki blady nosekw naturze czy to tylko na zdjęciu tak wyszło?

A co do wąsów...
Słyszałam teorię, że wibrysami kot "bada" przestrzeń, czy na przykład zmieści się w jakąś dziurę. I podobno długość wibrysów jest wprost proporcjonalna do...szerokości kota... 8)
A wczoraj Tajemnicza Ciotka J. zauważyła, że Mietkowi jakoś tak wąsy się wydłużyły.
Ciekawe, dlaczego :?: :roll:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto gru 08, 2009 20:03 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

pixie65 pisze:Słodki Pycholec :1luvu:
Barbo, czy Gałeczka ma taki blady nosek w naturze czy to tylko na zdjęciu tak wyszło?

Jej nosek zawsze jest taki. Ledwo, ledwo różowy.

Zajrzałam jej dzisiaj w oczko (znowu korzysta z solarium :roll: ), aż mi się słabo zrobiło :crying:
To oko wygląda paskudnie :( Gałka "obciągnięta" grubą nieprzezroczystą błoną, a w środku dodatkowo bura plama :|

Ale z drugiej strony żyje dzielnie, po swojemu, absolutnie żadna krzywda jej się nie dzieje (nie licząc wrednej Lolki, która czasem ma odpał :evil: ) i ... jest chyba szczęśliwa. Więc pomimo tej ułomności trzeba się cieszyć jej życiem (a podobno ma 10 lat).

Rozmawiałam o niej przy kolejnej wizycie z którąś azylową ślepotką z drem Garncarzem to powiedział, że jeśli nie ma żadnych zmian chorobowych typu łzawienie, ropienie itd. to należy przyjąć, że tak ma być. Prawdopodobnie można by zaszkodzić, a nie pomóc.

barba50

Post » Wto gru 08, 2009 22:02 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Zawada na kanapie - no nie mogłam się oprzeć i nie strzelić mu ze dwóch fotek :roll:

Obrazek Obrazek

Czy na zdjęciach widać jaki on jest gruby :?: :oops:

barba50

Post » Wto gru 08, 2009 22:39 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Wcale nie gruby, tylko dorodny :)

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Śro gru 09, 2009 7:54 Re: Koty Barby własne i nie własne - dla Pixie i nie tylko

Jak zobaczyłam fotki to aż mi się chciało wyrwać: jaki tłuścioszek!!
Czym Ty je karmisz? :ryk:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]