Zaginął z dt w Trzcianach Czarny kocurek z chorą łapką :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 04, 2009 18:24 Zaginął z dt w Trzcianach Czarny kocurek z chorą łapką :(

Gdzieś ok miesiąc temu zauważyłam błąkającego się czarnego kota, sądziłam że może kogoś z bliska, początkowo widywałam go sporadycznie ale z czasem zaczął wchodzić na podwórko i bawić się z naszą Zuzią. Jak poznał teren zaczął podchodzić do domu...
Kotek jest młody, ma coś z jedną łapką bo troszkę utyka, sierść czarna dłuższa i raczej czysta, uszy też raczej zdrowe i jak przyszedł na mizianko to postarałam się go lepiej obejrzeć...
Myślę że albo zabłądził albo ktoś się go pozbył przez tą uszkodzoną łapkę. Z moich obserwacji: straszny miziak, raczej domowy bo pcha się do domu, kocha kontakt z człowiekiem, do innych zwierząt łagodny chociaż po tym jak zaczął ustawiać moje zwierzaki i jak zachowuje się moja trochę dzika kicia, przestałam go wpuszczać do domu w obawie że któreś na tym ucierpi. Gdybym mogła to zostawiłabym go u siebie ale jego stosunek do naszego szczeniaka i agresja narastająca Zuzi zmusza mnie do znalezienia mu domku stałego lub chociaż tymczasowego. Dokarmiam go na zewnątrz, stawiam mu mleko którego dużo pije i uwielbia i suchą karmę na parapecie, bo po podwórku biega suczka on i lubi kocie jedzonko :)

Elmo nie wrócił po ostatniej wizycie wetki do nas :( gdyby ktoś widział czarnego kotka z chorą łapką w okolicach między Jabłonną a Nowym Dworem Mazowieckim proszę o pilny kontakt, Jola: 512-112-479
Ostatnio edytowano Nie sty 24, 2010 23:50 przez jolek68, łącznie edytowano 3 razy
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Od: Pon gru 29, 2008 3:04

Post » Pt gru 04, 2009 22:58 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

Podrzucam kociaka!
Obrazek

aksara

Od: Nie paź 04, 2009 11:27

Post » Pt gru 04, 2009 23:25 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

Prosimy o zdjęcia :kotek:
Kurcze, czarny, przedłużany...kocham takie :roll:
:ok:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Sob gru 05, 2009 0:37 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

jola niemartw sie na zapas napewno ktos pomoze :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob gru 05, 2009 0:51 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

jakoś nikt się z pomocą nie wyrywa :cry: idzie zima, ja nie mam nawet kasy by iść z nim do weta a szkoda mi go strasznie...jest śliczny, czarny z zielonymi oczkami i ta łapka, sprawdzałam czy go nie boli ale nie wiem czy bardziej lubi ciepło człowieka i dlatego brak reakcji jak ją dotykałam czy to jakaś dawna kontuzja...nie jest od nas bo jest płodny a tu wsio ciachnięte :|
jutro postaram się zrobić mu kilka fotek to same zobaczycie jaki śliczniutki :wink:
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Sob gru 05, 2009 11:36 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

Warto chociaz ciachnac, bo jak zaczna pojawiac sie w okolicy dlugowlose.. U mnie siedzi zboj, wiec DT na razie odpada.. Ale mam nadzieje, ze szybko sie zwolni. :-)
Haloooo! DT - brac szybciutko - taki pieknis szybko znajdzie dom. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Sob gru 05, 2009 12:29 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

Hm taki całkiem długowłosy nie jest no ale sierść ma piękną gęstą i błyszczącą. Poniżej wstawiam zdjęcia kociaka.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

niunka04

Od: Pon gru 29, 2008 10:13

Post » Sob gru 05, 2009 15:13 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

sierść faktycznie dłuższa ale nie długa, czyściutka :wink: a ja z dnia na dzień mam narastający dylemat bo kot taki słodziak :1luvu: a ja nic więcej nie mam jak mu pomóc :cry:
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Sob gru 05, 2009 15:37 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

jeszcze dwie fotki miziaka :wink:
na tym zdjęciu widać że inaczej stawia tą chorą łapkę, swoją prawą z przodu :cry:
Obrazek
i śliczne zielone oczka :wink:
Obrazek
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Sob gru 05, 2009 18:00 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

Na pewno nikt go nie szuka? Wyglada na zadbanego.. Moze to wychodzacy kot?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Nie gru 06, 2009 0:42 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

to mała miejscowość i raczej bym wiedziała, podesłałam znajomym fotkę i rozmawiałam z naszą panią sołtys :( jutro powędrujemy jeszcze z plakatami i tyle...naokoło lasy i raczej wątpliwe by tak sam tyle przeszedł wśród dzikich zwierząt i myśliwych... jedyne co mi przychodzi to to że ktoś go tu zostawił, za długo trzyma się naszego domu i chodzi tylko do pustego domu obok nas na spanko :(
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pon gru 07, 2009 0:27 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

info rozwieszone :) dziś cudak wszedł do domu i żal mi się go zrobiło bo pada, zimno...moja kicia spała a córcia wybyła ze swoim szczeniakiem to sobie pomyślałam że nich choć troszkę posiedzi w cieple :) najadł się i zaczął zwiedzanie domu, obudziła się moja kicia i zaczął się dym :evil:
pohukiwanie i pokazywanie pazurek ale do nas :twisted: była tak zła że pozwoliliśmy by intruz wtargnął do jej domu że omijaliśmy ją szerokim łukiem, mało tego to bałam się o czarnuszka 8O
na szczęście wyczuł sytuację, olał totalnie moją kicię, wszedł na krzesło pod stół i poszedł smacznie spać :D kochany kociak :P
poszedł "do siebie" jak się wyspał i jeszcze raz najadł :)
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pon gru 07, 2009 1:18 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

podnosze

szukamy domku tymczasowego
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pon gru 07, 2009 1:45 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

dt bardzo potrzebne, przez dwa tygodnie jeszcze spokojnie mogę robić dla niego to co robię, potem idę na operację i nie wiem jak to będzie...
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pon gru 07, 2009 1:54 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

dt,wsparcie na leczenie łapki,oraz dobry wet który nie puści z torbami poszukiwane
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

[następna]