Niusia została najszczęśliwszym kotem na świecie :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 05, 2009 10:19 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

Najwspanialsza wiadomość. Tak bardzo się ciesze że będzie miała dom.

Dobrze jest tez mieć w domu pastę uro-pet i przy pierwszym zauważeniu że coś sie dzieje podawać.

A czy domek będzie pisał na forum o Nusi bo będziemy ciekawi co u niej słychać i chętnie zdjęcia pooglądamy?
Dobrze by było do karmy podawac Hillsa c/d i chyba s/d na nie tworzenie się struwitów albo na rozpuszczenie.

W każdym razie trzymamm kciuki za podróż . Pakuj plecaczek Niusiu.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob gru 05, 2009 10:32 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

Witam:) Oczywiscie zdjecia beda wraz z informacjami od Niusi :wink:
Jesli chodzi o zywienie Niusi juz Fionie mowilam przez telefon, ze bede potrzebowac troche wskazowek, poza tym do tego czasu sami z mezem troche sie doksztalcimy.
Natomiast sama podroz, wiem, ze na pewno bedzie dla Niusi stresujaca ale dolozymy wszelkich staran aby jak najlagodniej te podroz zniosla. Poza tym jesli macie jakies doswiadczenie w tej kwestii to chetnie skorzystamy, tymbardziej, ze za poltora miesiaca przeprowadzamy sie z Irlandii do Norwegii z naszymi dwoma Futrzastymi. Przygotowania juz trwaja ale chetnie skorzystam z doswiadczenia zaprawionych w boju. W srodki jestesmy juz zaopatrzeni (feliway juz od miesiaca w kontakcie sie "grzeje", dodatkowy wypelniacz juz zamowiony nastepny, spray feliway tez jest no i zamowiony KalmAid bo wyczytalismy, ze to najlagodniejszy srodek).
Co mnie martwi i tu prosilabym o rade to ewentualna niechec kociakow do jedzenia i picia w czasie drogi. Co wowczas?
Z gory dziekuje za wszelkie uwagi i rady.

kreska

Od: Śro kwi 08, 2009 20:55

Post » Sob gru 05, 2009 23:34 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

Hej Kreska, strasznie fajnie ze Niusia ma domek u Was
jako że zżyła się z Fioną może się "buntować" w nowym domu (właśnie moja najmłodsza kocia zapadła na zdrowiu przez to :cry: )

Niusia powinna być na Feliway od ok 2 tygodni przed podróżą/innym stresującym wydarzeniem (np.dokocenie, przprowadzka)
i kalm aid powinna dostać też na kilka dni przed podróżą.

Koty z "problemem" powinny być "rozluźniane" na długo przed podróżą i po niej jeśli wchodzą w nowe środowisko.

Co do samej podrózy - to ile ona szacunkowo będzie trwać do 6h czy raczej 20h?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon gru 07, 2009 13:44 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

Trzymam kciuki, niech wszystko będzie dobrze!!

Pozdrawiam :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto gru 08, 2009 10:14 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

Biedna koteczka tyle przeszła, teraz już będzie dobrze :ok:

mruczka1

Od: Pon sie 24, 2009 13:34

Post » Wto gru 08, 2009 13:19 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

:D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro gru 09, 2009 13:12 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

Niestety podroz bedzie trwala do 20h. Bedziemy jechac autem - mysle, ze to i tak mniejszy stres niz samolotem... chociaz zdaje sobie sprawe, ze i tak bedzie to duzy stres dla Niusiulki :( Bede caly czas w kontakcie z fiona, wiec przygotujemy Niusie na podroz i przeprowadzke. Mam tez swiadomosc tego, ze aklimatyzacja Niusi moze troche potrwac (a najlpiej jakby fiona zabrala sie z nami na jakis tydzien lub dluzej :lol: i mialaby przy okazji male wakacje :D ) ale to chyba w kazdym innym domku stres zwiazany z aklimatyzacja bylby rowniez, wiec tego tak do konca nie uniknie sie. Oczywiscie boimy sie z mezem tej podrozy, zeby kocie nie stresowalo sie zbyt mocno ale wiemy tez, ze jestesmy w stanie dac dobry, kochajacy i dbajacy o Jej potrzeby dom.

kreska

Post » Sob gru 12, 2009 20:51 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

przeczytałam tytuł wątku i nie mogłam uwierzyć!! :ryk: :ryk:

wreszcie, wreszcie Niusia ma domek, strasznie się cieszę!

trzymam mocno kciuki :ok:
Obrazek

ewelinka_m

Od: Śro gru 19, 2007 15:32

Post » Sob gru 12, 2009 21:08 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

Niusia juz zaczpiowana i zapaszportowana i zaszczepione ;)
Powiem szczerze, ze się przeraziłam jak zobaczyłam tą igłę do czipa. Strasznie gruba ta igła :cry: Ale Niusia strasznie dzielna była :mrgreen:
W środe idziemy na uzupełnienie danych w paszporcie bo oczywiście nie wzięłam sobie karteczki z danymi :oops:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Sob gru 12, 2009 21:11 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

:ok:
przygotowania idą pełną parą :D
Kto by pomyślał kilka miesięcy temu, że się z niej taka europejska koteczka zrobi.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob gru 12, 2009 21:55 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

fiona.22 pisze:Niusia juz zaczpiowana i zapaszportowana i zaszczepione ;)
Powiem szczerze, ze się przeraziłam jak zobaczyłam tą igłę do czipa. Strasznie gruba ta igła :cry: Ale Niusia strasznie dzielna była :mrgreen:
W środe idziemy na uzupełnienie danych w paszporcie bo oczywiście nie wzięłam sobie karteczki z danymi :oops:

Wczoraj chipowałam Skrzacika. Jak zobaczyłam tę igłę to myślałam, że zejdę :lol: Kotka pisnęła i tyle a ja byłam blada :lol:

czy dotarła paczuszka?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie gru 13, 2009 12:19 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

fiona.22 pisze:Niusia juz zaczpiowana i zapaszportowana i zaszczepione ;)

Czyli teraz odliczanie do badan :wink:
Igla do czipa koszmarnie gruba! Dobrze, ze moj maz trzymal nasze Futerka jak czipowalismy je, bo mi sie rece zaczely niezle telepac ze stresu :oops:
A Niusia juz nie pierwszy raz pokazuje swoje bohaterstwo! To naprawde Wielka Kocia Dziewczynka :)

kreska

Post » Pt gru 18, 2009 13:19 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

NITKA/KARINKA pisze:Bardzo się cieszę !

Niusia to mój pierwszy banerkowy kotek na forum.
Postanowiłam,że będę miała ten banerek dopóki Niusia nie znajdzie się w najlepszym domku.
:1luvu: :ok: :1luvu:

Nie uda mi się dotrzymać tego postanowienia.
Przepraszam :oops:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto gru 22, 2009 15:26 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

Kiedy Niusia jedzie do swojego własnego domu? Święta będzie spędzała już u siebie ?

Szczęśliwej drogi Niusiu.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro gru 23, 2009 22:21 Re: Niusia pakuje walizki czyli przygotowania do przeprowadzki !

Niusia spędziu u siebie święta ale dopiero wielkanocne jak dobrze pójdzie :kotek:
Na razie dziewczyna odsiaduje 120 dni po szczepieniu na wscieklizne. Dopiero potem wyslemy krew do badania i dopiero wtedy Niusia będzie mogła granice przejechać.

Kreseczko, Niusi paszport został oszpecony wpisem weta. Tak nabazgrolił, że szok :evil:

A Niusia czuje się dobrze, duzo sika i drapie znów plecki :x
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

[poprzednia][następna]