[Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 05, 2009 21:15 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

oddałam swój głos :mrgreen:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Sob gru 05, 2009 21:51 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

mój głos był jako drugi....chyba zaraz po Dorotce głosowałam 8)
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob gru 05, 2009 21:53 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Basica pisze:mój głos był jako drugi....chyba zaraz po Dorotce głosowałam 8)

Si :D
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Sob gru 05, 2009 21:59 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Basica pisze:
bozennak pisze:
Basica pisze::placz: nie mam rudzielca :placz: sympatyczny Pan zabrał Go dziś z samego rana :crying: rude jest piękne....ja kcem RUDZIELCAAAAAAA

Basica, JAKIEGO rudzielca pan zabrał?

naszego.... :crying:

Wypada cieszyć się, ale jakoś nie ...czy będzie mu tam dobrze? Czy będzie mieszkał w Białymstoku? Czy będzie można dowiedzieć się za jakiś czas jak mu tam?

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Sob gru 05, 2009 22:11 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Ja rownież zagłosowałam.

Basiu - jak kocica -wypuściłaś ją?
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Sob gru 05, 2009 22:27 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Dziękuję kochane :1luvu:
Głosujcie, bo jedzonko się przyda kiciom bardzo....

Tu jest instrukcja jak wkleić bannerek do podpisu:

http://kotkowo.pl/podpis.html

Basica pisze::placz: nie mam rudzielca :placz: sympatyczny Pan zabrał Go dziś z samego rana :crying: rude jest piękne....ja kcem RUDZIELCAAAAAAA

Basica - o jak się miło składa. Wiesz, MałgorzataJ szykuje Ci rude, puchate i plaskate :)

dalia i amms - Cieszę się, że dziewczyny od plaskatych puchatych podczytują :) Wiecie, ja jednak myślę, że mają ciężkie życie (plaskate, nie dziewczyny :twisted: ) - no bo jak taki "się zgubi" to przetrwanie jest dla niego dużo trudniejsze niż dla normalnych futrzaków.
No ani się umyć, ani do miski sięgnąć. M jak masakra.

Monia3a- te maluchy które ostatnio wstawiałaś - może jakieś foto i opis do kotkowa??

Marzena68- ech, kicia chyba musi jeszcze skruszeć...Tulak to to nie jest, tj raczej drapieznik z rozcapierzoną łapą...
dzwoniła dziś do mnie ellza - mieszka na Konopnickiej. Była u pani ze sklepu rybnego. Kotek bezłapek jest ponoć ok 2 letnią kotką, której nie widuje od września...Jakbyś wiedziała coś więcej daj znać plisss...

Dziś miałam napisać już jakiś czas temu, że jak ktoś jeszcze znajdzie kotka to będę krzyczeć :evil:
I co? I właśnie zadzwoniła pani Ania, że na stację benzynową przyszła sobie wczoraj mała kicia w obróżce i siedzi :twisted:

Wczoraj zadzwoniła pani, że u niej pod blokiem chodzą od kilku dni dwa nieduże kotki :roll:. I ona nie może bo (to co zwykle + mama 97 lat) Być może nieco zgryźliwie stwierdziłam, że obecność 2 kotów przez 1-2 dni nikogo jeszcze nie zabiła, ale pani jakoś nie zrozumiała. No i tyle. Pani NIE MOŻE ani zanieść do lecznicy, ani NIE MOŻE wziąć na trochę ani wogóle nic NIE MOŻE. Klasa.
Uwielbiam.
Rozstałyśmy się PRAWIE w pokoju :roll:
No niestety, kotów szkoda... Wytrzymałam 15 minut :roll:
Następnie dramatyczny telefon do Uli, który uświadomił jej, że marzy o tym, żeby pojechać zobaczyć owe MAŁE KOTKI. Ula na szczęście marzyła o tym :)
kotki okazały się mieć ok 7 i 5 mcy :roll: Ale faktycznie miłe i raczej takie domowe. Pojechały do pani doktor Doroty.

Rano do dr Rudobielskiej przyszło małe-czarne-miłe. Ech.. małych czarnych dostatek, ale niech będzie...
Małym czarnym zaopiekowała się koleżanka Czarnulki - Beata :1luvu:
Za jakieś pół godzinki Kassja zdała raporcik z łowów w Niewodnicy - OSTANIE (???- mam nadzieję????) 3 syfki. Miała je wziać Marysia od Konduktorków, ale właśnie trafiła się jej sunia po sterylce i mogła zaproponować tylko zimny garaż. A to twarde syfki (bo prosto z ulicy) ale jednak w klatce mało miejsca i nie da się rozgrzać... Pojechały awaryjnie do p.Ani.
W związku z tym pani Ania ma 3 dorosłe tymczasy (min Triko i dwa jeszcze nie publikowane) + Pysia. I obecnie 3 niewodniczki. I właśnie pojechała na tą stację... Ech.
no i jeszcze pani w dzień, że na Leśnej Dolinie błąka się jakiś biały kot z rudym ogonkiem. I tradycyjnie - ONA NIE MOŻE bo (to co zwykle + ma już kotka 8O i alergię męża :roll:)
Pani doktor z Sikorskiego się ulitowała...

Dzięki za prezenty mikołajkowe dla kiciów Ewie Speichler i XmoniceX - wpisałam na 1 stronę :)
No i pani doktor ze zwierzaka, która wspiera nasz handel obnośny :)
No i jeszcze - szczególne podziękowania dla Uli 1969ak i Dorotak. Uli bo zorganizowałam jej rozrywkę na 2 ostatnie popołudnia (dziś było to zajęcie logistyczno - siłowe - a mianowicie przewiezienie lampy bakteriobójczej ze Zwierzaka) - tak, zeby małe Tri mogły się przeprowadzić...
Dorotak - pilnuje mnie i glosowania i bazarków i wogóle :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob gru 05, 2009 22:55 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Dziewczęta, głosujcie na kotkowo - dotychczas oddano w sumie tylko 47 głosów - na kotkowo 11 to tylko 23% postarajmy się, trochę spężenia i mamy zwycięstwo!

Nie dajmy się! Alleluja i do przodu :)

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Sob gru 05, 2009 22:58 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Zenio serdecznie pozdrawia :) Sytuacja z kotą bez zmian, ale ja dziś nie o tym.
Zenio zaczął gruchać, co szczególnie mu się nasila, gdy widzi przez okno dokarmianą kotkę sąsiadów. Nasilił się też znacząco zapach 'siusiek' w kuwecie bezpośrednio po użyciu. Może jestem przewrażliwiona, ale wydaje mi się, że owe 'perfumy' czuję też w innych miejscach (widocznych śladów brak). Czy może już czas zrobić rach-ciach-ciach? :wink: Teoretycznie Zenio ma 5 miesięcy, ale jak wiadomo został znaleziony bez metryki w łapce.
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł głaskać tygrysa.

jamaria

Od: Śro wrz 16, 2009 16:35

Post » Sob gru 05, 2009 22:59 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

dorotak97 pisze:
Basica pisze:mój głos był jako drugi....chyba zaraz po Dorotce głosowałam 8)

Si :D

ja tam widzę, że zaraz po mnie głosowałaś Basiczko, ale może ja źle widzę przez chorobę :wink:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Sob gru 05, 2009 22:59 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

głos oddany
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob gru 05, 2009 23:01 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

aga&2 pisze:dalia i amms - Cieszę się, że dziewczyny od plaskatych puchatych podczytują :) Wiecie, ja jednak myślę, że mają ciężkie życie (plaskate, nie dziewczyny :twisted: ) - no bo jak taki "się zgubi" to przetrwanie jest dla niego dużo trudniejsze niż dla normalnych futrzaków.
No ani się umyć, ani do miski sięgnąć. M jak masakra.

ja tam podczytuje stale :mrgreen:
Wy tam jakies takie niezwyczajne koty znajdujecie 8)
co jeden to fajniejszy
ale fakt ze plaskate są chyba najbiedniejsze z puchatych gdy się "zgubią"
futro ma inny wlos - wymaga częstszego czesania niz inne długowłose, szybciej się filcuje itd
mordka plaska - trudno jej wyjac jedzonko nawet z miski (o upapraniu nie wspomne)
chyba równiez maja wrażliwszy przewod pokarmowy - coś nie tak z jedzeniem i kocio zaraz upaprane od tylu
slabe punkty - nerki, czasami wątroba (w sensie że wrażliwa, nie chora)
no ale charakterki :1luvu: i to przywiązanie do ludzia :mrgreen:

za tego biegająceg wolno trzymam mocna aby się dał odlowic bo długo nie pobiega niestety

i jakby co to sluzę radą w miarę moich możliwości
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob gru 05, 2009 23:14 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Powiadomcie znajomych, niech się zarejestrują i głosują! Damy radę? Damy!
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Sob gru 05, 2009 23:17 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

aga&2 pisze:Basica - o jak się miło składa. Wiesz, MałgorzataJ szykuje Ci rude, puchate i plaskate :)

Marzena68- ech, kicia chyba musi jeszcze skruszeć...Tulak to to nie jest, tj raczej drapieznik z rozcapierzoną łapą...

myślę, że z koty Marzenki będą koty :mrgreen: dzis wypusciłam pannę na pokoje i nic sie nie dzieje, kota chodzi i zwiedza, Korek za nią (pilnuje, żeby nic nie wyniosła? ) kota już nawet nie siedzi pod łóżkiem :lol: dała się dzisiaj wygłaskać i z prawdziwą przyjemnościa nadstawiała łepek, pohodujemy ją Agatko i może nada sie do adopcji?
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob gru 05, 2009 23:44 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

17 grudnia może uda się odzyskać Rudzię :roll:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Sob gru 05, 2009 23:57 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Głos oddany :D

Dzisiaj do nowego domku pojechały dwie siostrzyczki Farbki,a ich braciszek :kotek: nie może się na tulić w moich objęciach, strasznie rozmiękcza moje serducho :1luvu: mocno tęskni za swoimi siostrzyczkami :cry:

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

[poprzednia][następna]