Czy nadejdzie lepsze jutro ? :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 04, 2009 17:34 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Starsza kotka ma DS :):):)

Cioteczki, dzisiaj złapałam na sterykę Kasię( bo tak będzie miała na imię) ta pingwinka. :D
Zawiozłam do CoolCaty oczywiście. :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek

Następnie wróciłam z Łodzi i znowu poszłam pod blok z zamiarem złapania następnego kota
I złapał się ten duży buras 8) którego też zaraz wywiozłam do CoolCaty. :D

Obrazek Obrazek
Takie łapanie to zaledwie kilka minut z klatką łapką. :ok: :ok:

Jutro rano będę łapać tą burą Agatkę, bo jadę po burasa do lecznicy, to może od razu bym ją zawiozła.
Obrazek Obrazek

Następna sprawa
Pingwinka Kasia musi znaleźć domek, chociaż tymczasowy, bo ona sie nie nadaje do komórek. Rozmawiałam z tą Panią co otwiera im okienko piwniczne i powiedziała mi, że Kasia(bo to Ona ją tak nazwała) chodzi i płacze, bo jest tam sama. Buras i buraska wiecznie gdzieś ciekają, a ona tam samiutka siedzi. Mówiłam Wam Cioteczki jak pingwinka za mną leci i jak mi sie serce kraje, że muszę ją tam zostawiać. Ona ma około 2 latek i jest jeszcze nieufna do człowieka, ale z czasem by sie przekonała, że człowiek to przyjaciel a nie wróg. Lubi też się bawić gałązkami z drzewa i moimi troczkami przy kurtce. :love:
Czy jest nadzieja dla Kasi? :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt gru 04, 2009 17:37 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

Pewnie,że jest!!!!!!!
Śliczna jest,na pewno ktoś ją pokocha!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt gru 04, 2009 17:48 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

Kasia przecudna i przefajna! Jaka ona śliczna, a jaka kochana...
Napewno jest dla niej szansa, dla takiego kota!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt gru 04, 2009 18:53 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

Biedna Kasia. :cry:

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Sob gru 05, 2009 9:10 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

Jak będziesz tak daleko koteczko, to nikt cię nie wypatrzy i wrócisz... :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob gru 05, 2009 12:22 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

Kasieńko-do góry!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Sob gru 05, 2009 12:41 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

sliczna jest :) Na gore, piekna! Nikt nie chce byc sam! :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob gru 05, 2009 13:23 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

Agatki nie złapałam bo ciekuśnicy nie było. Dwa razy byłam pod blokiem rano.
Zniesmaczona pojechałam pusto do Łodzi po burasa po kastracji. CoolCaty była i mi go wydała.
Zapłaciłam w lecznicy za niego 40 złotych i zaraz zmienię stan konta kotków.
W aucie przypomniało mu się, że sika po staremu i mi sie odwrócił tyłkiem na siedzenie i zrobił wielkie sioo. :evil:
Następnie wypuściłam go do komórek - poszedł jak z procy. :lol:
Wyłożyłam mu saszetkę na talerzyk i może zje, jak już wróci do równowago psychicznej. :ok:

Zapytałam się też CoolCaty o pingwinkę Kasię i ona jest przeziębiona i dostaje antybiotyk. Zresztą ja pisałam już wcześniej, że jej łezki i ropka z oczu leci. :( Ania powiedziała też, że ona jest dzikawa, bo nadmieniłam, że chcemy jej szukać domku. Mnie daje sie głaskać i się bawi ze mną w przeciwieństwie do dzikiej Agatki, której to dotknąć nawet nie mogę. :twisted:
Myślę, że na początek potrzebny jest jej DT no chyba, że ktoś mógłby sie zająć w domku stałym jej resocjalizacją.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 05, 2009 13:36 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

I takiego domku-wyrozumiałego i doświadczonego-życzymy Kasieńce!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob gru 05, 2009 14:04 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

Aniu a może ta Pani co chciała wziąć te koty z działek wzięła by ja na tymczas chociaż?
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Od: Pt cze 26, 2009 23:10

Post » Sob gru 05, 2009 14:22 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

piechcia15 pisze:Aniu a może ta Pani co chciała wziąć te koty z działek wzięła by ja na tymczas chociaż?

Ona ma już ładne stadko u siebie i nie mogę jej obarczać dzikim kotkiem.
Kasi trzeba poświęcić trochę czasu, bo przecież, ile ja go potrzebowałam, zanim dała mi sie pomiziać.

Powiem Wam, że widzę marne szanse dla niej, chociaż jest naprawdę śliczną koteczką. :1luvu:

Piechcia15- może byś tak odpięła banerek Bambusia -Misiaczka, bo przecież on już zostaje u Miodalik. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 05, 2009 14:38 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

Aniu, trzymam mocno kciuki za DT dla Kasieńki :ok: I wierzę, że go znajdzie :ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Sob gru 05, 2009 17:24 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

nanetka pisze:Aniu, trzymam mocno kciuki za DT dla Kasieńki :ok: I wierzę, że go znajdzie :ok:

Oby tak było, bo raptem jeszcze tylko 2 dni zostały! :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 05, 2009 17:32 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

Kasiuleńko-my tu kciuki i łapki zaciskamy za Twoje szczęście!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob gru 05, 2009 17:40 Re: Czy nadejdzie..? Pingwinka Kasia prosi o domek z lecznicy :(

Kasiu... gdzie ten DT? :( obyś szybko coś znalazła :!:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]