iza71koty pisze:Reddie zaproponowałaś mi pomoc raz.
I tu pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić. Pewnie to nic nie wniesie nowego, tym bardziej, że tak podkreślacie, że to wątek kotów wolno żyjących, ale dla sprostowania informacji wkleję posty dotyczące mojej oferty pomocy w ogłaszaniu. Nie lubię jak ktoś mi próbuje wciskać kit

PW cytować nie będę, ale wysyłałam w tej sprawie niejedno pw do Izy. I nie byłam chyba napastliwa w tych pw, starałam się być miła i miałam naprawdę życzliwe nastawienie.
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 23:21
reddie pisze:Iza, zaproponowałam Ci na pw pomoc w robieniu ogłoszeń adopcyjnych kociaków. Podtrzymuję propozycję. Myślę, że ogłoszenia są dość ważnym aspektem adopcji, a Ty jak mówisz nie masz na to czasu. Dlatego ja chcę pomóc. Chyba, że już mają porobione ogłoszenia, wtedy ok.
Jeśli jednak zdecydowałabyś się na tę formę pomocy, wyślij mi na maila (mogę podać na pw) lub na pw zdjęcie każdego malucha z osobna plus informacje według poniższego wzoru:
imię kota
rasa
miasto, w którym kot się znajduje
sterylizacja: tak/nie
szczepienia: tak/nie
odrobaczenie: tak/nie
charakter i opis
kontakt z opiekunem (telefon, e-mail)
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 8:35
reddie pisze:Nie chcę się narzucać, ale na wszelki wypadek wkleję swój post raz jeszcze, bo może został przeoczony.
reddie pisze:Iza, zaproponowałam Ci na pw pomoc w robieniu ogłoszeń adopcyjnych kociaków. Podtrzymuję propozycję. Myślę, że ogłoszenia są dość ważnym aspektem adopcji, a Ty jak mówisz nie masz na to czasu. Dlatego ja chcę pomóc. Chyba, że już mają porobione ogłoszenia, wtedy ok.
Jeśli jednak zdecydowałabyś się na tę formę pomocy, wyślij mi na maila (mogę podać na pw) lub na pw zdjęcie każdego malucha z osobna plus informacje według poniższego wzoru:
imię kota
rasa
miasto, w którym kot się znajduje
sterylizacja: tak/nie
szczepienia: tak/nie
odrobaczenie: tak/nie
charakter i opis
kontakt z opiekunem (telefon, e-mail)
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 18:20
reddie pisze:Izo, z całym szacunkiem, ale moim zdaniem nie wystarczy założyć kotu wątku adopcyjnego na miau, jeśli chce mu się znaleźć dom. Proponuję Ci pomoc przy robieniu ogłoszeń adopcyjnych. Nie wiem, czy masz założone konto na adopcje.org, ale jeśli nie to mogę je w Twoim imieniu założyć i wrzucać tam ogłoszenia kociaków do adopcji znajdujących się pod Twoją opieką. Mogę im również robić ogłoszenia na ale.gratce, a także wkrótce na allegro (chyba zostało już aktywowane allegrowe konto fundacji).
Z mojego doświadczenia wynika, że adopcje.org są skuteczne - większość kotów fundacyjnych zostało wyszukanych przez nowe domki właśnie poprzez ten portal.
Potrzebuję tylko informacje o każdym kocie i po jednym zdjęciu każdego zwierzaka.
Ogłaszanie nie jest może formą bezpośredniej pomocy kotom, nie jest spektakularne, jednak naprawdę sądzę, że jest bardzo ważne w działalności adopcyjnej. Może się mylę, ale nie wyobrażam sobie nie robić ogłoszeń kotom, którym szuka się domów stałych.
Jeśli coś przeoczyłam i jednak ogłaszasz kociuny, to przepraszam. Nie do końca znam sytuację.
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 21:26
reddie pisze:Już proponowałam na pw, ale nie dostałam odpowiedzi. W każdym razie propozycję podtrzymuję cały czas.
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 21:54
wiora pisze:Reddie pani Iza szykuje informacje o kotkach do adopcji dla Ciebie
sliczne dzieki za chec pomocy

Wysłany: Wto Lip 28, 2009 22:49
iza71koty pisze:Wiem Reddie że nie odpisałam. Cały czas miałam nadzieję że znajdzie sie jakiś Tymczas. Chciałam żeby sie zajął Maluszkami bo uszka mają do wyleczenia. Jednak sytuacja jest jaka jest. Dziękuje Ci Pięknie za chęć pomocy.W tej sytuacjii poproszę Agę skoro moze pomóc ,aby sie tym zajęła

Wysłany: Wto Lip 28, 2009 23:00
reddie pisze:Ok, w takim razie niech nifredil się tym zajmie. Oczywiście nie wycofuję oferty pomocy i jest cały czas aktualna w razie czego.
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 12:31
reddie pisze:Iza, a jak tam ogłoszenia Twoich kociaków? Już są?
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 23:52
reddie pisze:Oczywiście, mimo tego poglądu i - przyznaję - średniej sympatii do Twojej osoby, podtrzymuję swoją propozycję pomocy w ogłaszaniu Twoich kotów, którą składałam dawno temu i ponowiłam we wtorek na PW. Naiwnie wierzę, że z niej skorzystasz zamiast snuć teorie spiskowe i przybierać cierpiętniczą pozę. Myślę, że pisanie jednego rozwlekłego posta o tym, jacy to inni są niedobrzy dla Ciebie trwa tyle, co pisanie opisu kota do ogłoszenia

Wysłany: Nie Lis 15, 2009 20:06
reddie pisze:Ja osobiście chciałam Izie pomóc przy ogłaszaniu kotów, które jak zrozumiałam są przeznaczone do adopcji (tylko tak mogłam pomóc). I do tej pory nie wiem, co w tej formie pomocy było nie tak, że tyle razy zostawałam zignorowana.
Przepraszam, że naśmieciłam pewnie w wątku. Postaram się już więcej tego nie robić. Osobnego wątku nie będę zakładać tylko w celu sprostowania.