S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 02, 2009 9:54 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Oki ,charm ,przepraszam za zamieszanie.Wszem i wobec oswiadczam ,ze mimo ustawy o ochronie danych osobowych i calej reszty..moza sie moim numerem dzielic w sprawie kotow. Nie zawsze mam mozliwosc bywac na forum...
Slodziaki Zuza i Zuela sliczne.. :D kurcze!
Co do plakatu-tez mam pare miejsc gdzie mozna by go wywiesic...Tylko ,zabijcie mnie-gdzie on jest? :(
Obrazek

hexx

Od: Pt sty 18, 2008 16:08

Post » Śro gru 02, 2009 10:24 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

ech :(
znów jest jakas kosmiczna czarna seria

dobrze,ze nadałas Zueli imie, bo niech choc to ma ....na koniec.
Jestem raczej pewna ,ze zapalimy jej swieczkę.
Mimo zylexisu, nawadniania, antybiotyku-dzis w zasadzie jest tylko lezacą prawie nieprzytomna kicią...ma w posłanku butle z ciepła wodą..ale :(
To starsza dosc mocno kicia

Ziuta to tez dorosła kicia jest

Pianko-piekne, szczęsliwe kociaste :)
hexxx- strone wczesniej wklaiłam takiego mkołaja z informacjami

Liwio-bo wszystkie maluszki poszły na akcjii 9 te 2,5 miesieczne), nie ma w schronie ani jednego
Sa podrostki-5 miesieczne tylko jeszcze
Jest trojka dzikusków-ale dla nich tez juz jest zaklepane fajne miejsce-dzieki jednemu z weterynarzy
Była malenka z brudaskowa i kicio bez ogonka-ale jak wiesz sa na tymczasie.
Faktycznie od tygodnia nie przyszedł zaden maluszek

Na 1 kociarni wyrazna poprawa z kichaniem , Kicius nawet dzis juz usiłował dac noge na korytarz.

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro gru 02, 2009 11:36 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Liwia_ pisze:To chyba maluszki? :) Miałam właśnie pytać, czy są maleńtasy w schronie..
Dzwonili dziś do mnie z pretensjami ludzie, których posłałam do schronu, że wprowadziłam ich w błąd, bo maluchów nie było i ktoś z personelu powiedział im, że nie było małych od co najmniej tygodnia.... :roll:

To może dam znać w piątek,jak znajdę te czeladzkie :?: viewtopic.php?f=1&t=104287
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro gru 02, 2009 11:51 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

mamaja4-w katowickim schronisku nie przyjma kociaków z Czeladzi, ale teraz bywaja telefony o małe, jak najbardziej mozna dawac namiary na tego Pana
Trzeba tylko koniecznie sprawdzic co to sa za kociaki, czy nie dzikawe-mam nadzieje ze nie bo chyba małe są.
jesli sie tam wybierasz, zorientuj sie w sytuacjii

{tez mam zgłoszone katowickie takie, ale dzikie, ponad 3 miesieczne-nie dadza do siebie nawert podejsc :roll: )

Mała1

Post » Śro gru 02, 2009 11:53 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Ja to wiem,niestety....

mamaja4

Post » Śro gru 02, 2009 12:07 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

mamaja - jeżeli je znajdziesz, cyknij fotki i poślij...

Maluchy liczę tak do 4 miesięcy ;) Jeżeli nic nie ma póki co, ściągam ogłoszenia kociakowe :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro gru 02, 2009 13:24 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Maluchy są szt.3,wczoraj wieczorem było ich 5.Podchodzą tylko do Pana Karmiciela,ale mieszkają w szałasiku na terenie szkoły,więc wiecie jak to jest :cry: .Jeden przepiękny buraś,jeden elegancik,jedna krówka.Prze-pięk-ne!Upasione,błyszczące,puchate kulki-tylko kokardkę i na pocztówkę.Dla mnie niedotykalskie,więc nie wiem,jaka płeć,ale na pewno nie mają więcej,niż 2,5m-ca.Mają dwie matki-krówkę i elegancikowatą,oraz młodego brata-podobnego do Hunika,ale z pomarańczowymi centkami.Pan Karmiciel udostępnił swój nr telefonu,ale jednak zainteresowanych proszę o pw.Kotki znajduję się w Czeladzi ,oś 35-lecia,naterenie szkoły podstawowej,naprzeciwko bloku nr4(ul.35-lecia nr 4)
Zdjęcia mam z komórki,wkleję wieczorem!

Tymczas,a jeszcze lepiej DS!
PS.Pan jest uświadomiony co do sterylizacji koteczek,dysponuje miejscem na czas rekonwalescencji.To dobry człowiek.

mamaja4

Post » Śro gru 02, 2009 13:46 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Gdyby tylko znalazł się dla nich kącik, chętni na ds byliby pewnie od razu :(
Nie wiem, mamaja - próbować namawiać ludzi na takie jeszcze-dziczki i posyłać do Ciebie...?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro gru 02, 2009 13:57 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Liwia_ pisze:Gdyby tylko znalazł się dla nich kącik, chętni na ds byliby pewnie od razu :(
Nie wiem, mamaja - próbować namawiać ludzi na takie jeszcze-dziczki i posyłać do Ciebie...?

one nie są dzikie,tylko nieco nieufne.A telefony nie do mnie,tylko do karmiciela,zgodził się,dyżuruje w oknie i je pilnuje.

mamaja4

Post » Śro gru 02, 2009 20:36 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

mamaja, te maluchy dobrze byloby jednak dac do domu tymczasowego i nauczyc zycia w mieszkaniu
ja trafią do niedoswiadczonych ludzi, to szybko wrócą,
a nie bardzo mają gdzie :(
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro gru 02, 2009 20:48 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Zgadzam się,ale widzisz te domy???

mamaja4

Post » Śro gru 02, 2009 22:08 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

mamaja4 pisze:Zgadzam się,ale widzisz te domy???

jesli nie ma domów tymczasowych to trudno, moze faktycznie powinny trafic do domów stałych,
ale postaraj sie jakos te domy pilotowac, miec z nimi kontakt, doradzić jak oswoic kociaki, jak nauczyc je korzystania z kuwety itp.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw gru 03, 2009 9:13 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

ech-tymczas byłby idealny :(
Trzymam kciuki za to,zeby jakos to udało Ci sie ogarnac.
Mysle,ze trzeba bedzie pomoc Panu w sterylkach koniecznie.
Oby maluchy nie były dzikawe
Jesli maja dwa miechy to spokojnie sa do oswojenia, szczegolnie ,ze miały jakikolwiek kontakt z człowiekiem, bo do Pana przychodzą.
no , ale domy musza o tym wiedziec, za na poczatku to moga byc kotki widma, wychodzace tylko w nocy.
Nasjlepiej zeby były w małym pomieszczeniu-nawet łazience i bardzo czesto zeby człowiek z nimi zawiazywał kontakt
Najlepiej za pomoca smakowitych kasków :wink:

.a w schronsku.....

Tak jak sie spodziewałam
kicia odeszła wczoraj- Spij biedna kiciuniu spokojnie
brykaj po łakach teczowych

:arrow:ZUELA- 599 / 09
od
fel 19 11

Obrazek

ech :( -tak bardzo smutno-dopiero co zagladajac na 1 strone tak bardzo sie cieszyłam,ze tak mało kotków w dziale tych co odeszły
a tu trzeba dodac trzy :cry: :cry: :cry:

u reszty kociastych bez zmian w zasadzie
niekrtóre troche pokichuja, ale raczej tylko troche.

Trzy dzikawe kotki, podrostkowate, bo dopiero gdzies 4 miesięczne pojechały dzis mieszkac do pewnego zakładu pracy-beda etatowymi łapaczami myszy.
To dwie bure koteczki i czarnuszek chłopak-wszystkie poszczepione, po wczesnych kastracjach.
Beda przez dłuzszy czas zamkniete w pomoeszczeniu, ze swoja styropianowa budka ze schronu, w ktorej sie chowały.
Juz maja tam kuwete i pełne miski na nie czekają.
Kotki bedzie dokarmiał ktos z rodziny jednego z naszych wetów schroniskowych-wiec codzienne wiesci bedą.

jest nowa bura kicia w schronisku-dzis zaszczepiona

jeszcze dzis jestem poza netem długo
od jutra obiecuje ,ze bede bardziej aktywna

Pamietajcie o mikołajkach-powinno byc sympatycznie
spokojniej niz na akcji w Silesii

Mała1

Post » Czw gru 03, 2009 9:18 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Śpij spokojnie koteczko ;( [*]

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw gru 03, 2009 9:55 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Zuelko [*] :cry:

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

[poprzednia][następna]