Śliczny rudy kocur - kciuki za Maxa w nowym domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 01, 2009 11:12 Śliczny rudy kocur - kciuki za Maxa w nowym domu

Witam

Bohaterem tego wątku jest Max - śliczny rudy kocurek.
Wiek ok 2-3 lata, wykastrowany (6XI), zaszczepiony (16XI), odrobaczony.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tutaj jest więcej zdjęć:
http://picasaweb.google.com/agnieszka.fizyka/Max#

1XI zdjęłam go z dachu altany - myślałam, że może nie umie zejść, itp.
Ale gdy następnego dnia czekał na mnie obok tej samej altany to spakowałam do transportera, i od tego czasu jest w mojej łazience...

Wypuszczony kilka razy po zamknięciu moich kotów - po oswojeniu się z pomieszczeniem przychodzi się głaskać, wchodzi na kolana, rozdaje buziaki...

Niestety w obecności innych kotów robi się bardzo agresywny (w stosunku do kotów i ludzi)...
Nadaje się TYLKO I WYŁĄCZNIE do niezakoconego domu, bez dzieci....
Poza tym dom powinien być dość cierpliwy, wyrozumiały, itp...

(próbowaliśmy Feliwaya, jak na razie bez rezultatu)

Sprawa jest skomplikowana, wiem, że proszę o cud, że bardzo ciężko o dobry, odpowiedzialny i niezakocony dom, ale wiele przekonałam się, że na tym forum zdarzają się cuda... może i teraz jest szansa na przedświąteczny Max-owy cud...

Max jest u mnie na DT, ale na niewielkim metrażu jest parę innych kotów, a izolacja w łazience jest bardzo problematyczna i niebezpieczna (choć bardziej dla otoczenia)....

Proszę, pomóżcie znaleźć dobry dom dla tego kota, on na prawdę na to zasługuje...

Edit:
Bardzo proszę o pomoc w jak najszybszym znalezieniu domu.... sytuacja u mnie w domu robi się na prawdę nieciekawa.... ;(
Max jest na prawdę wyjątkowym kotem... i bardzo mądrym - jest w stanie odpiąć sobie szelki (przytrzymuje łapą i ciągnie zębami..), naciąga chodzącą myszkę (łapie myszkę łapaki i ciągnie zębami za kółeczko), wpadł też na to, że drzwi otwiera się za pomocą klamki... na razie próbuje od strony automatu, a to jest bezpieczne - klamka chodzi za ciężko... próbował też skakać do niej, ale na to też jest za lekki... ale jeśli wpadnie na to, żeby spróbować z umywalki, to opierając się na samym koniuszku klamki może nacisnąć z wystarczającą siłą... to kwestia czasu, kiedy zacznie otwierać łazienkę, a nie mam innej możliwości izolacji.....)

Parę razy udało mu się uwolnić, i wtedy latało futro rezydentów...

Edit:
23 grudnia Max pojechał do swojego własnego stałego domku :D
Kciuki na nowej drodze życia :ok: :ok: :ok:

Edit:
27 grudnia dostałam maila... Max wraca :(
HELP....

Dzięki amyszce mamy banerek - dziękujemy :D
amyszka pisze:Banerek dla kotka :P

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hxk5l][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/811200450e.gif[/img][/url]

Ostatnio edytowano Pt sty 01, 2010 20:18 przez charm, łącznie edytowano 6 razy

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto gru 01, 2009 11:55 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Ale cudo. :1luvu:
Powinien szybko znaleźć domek. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto gru 01, 2009 12:05 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Petka-P1 pisze:Ale cudo. :1luvu:
Powinien szybko znaleźć domek. :ok: :ok: :ok: :ok:

Cudo jak najbardziej... śliczny, rudy, przytulak, pieszczoch, ale.....
no właśnie, to "ale"....
niestety ciężko o dobry, odpowiedzialny, wyrozumiały i cierpliwy dom bez kotów (nawet w planach), i bez dzieci... :(

charm

Post » Wto gru 01, 2009 15:49 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Na pewno znajdzie!!! :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto gru 01, 2009 16:42 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Ja nie dosyć, że jestem posiadaczką 3 kotów, to jeszcze w tej chwili dokocić się nie mogę.
Gdybym tylko mogła to, to rude cudo już by się pakowało
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Wto gru 01, 2009 16:59 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Dodam jeszcze, że Max jest bardzo mądrym kotem... widać, że świetnie kojarzy...
Np jest w stanie "naciągnąć" sobie myszkę (taką ruszającą się na sznurek - mysz łapkami, w zęby kółeczko i naciąga) ;-)

No ale jedynak... a skoro musi być sam, to nie ma wyjścia, trzeba szukać domu....
Bo to, co wyrabia jeśli czuje inne koty przekracza jakiekolwiek akceptowalne normy...
(dodając do tego, że moje towarzystwo to takie dziwne koty, dla których "walka o byt" to wyścigi kto szybciej dobiegnie do miski, wysępi lepszy kąsek smakołyka, albo zajmie wygodniejszą pozycję na mnie... one by zaakceptowały każdego... jak pojawiła się Natalia, to chciały się bawić...)

charm

Post » Wto gru 01, 2009 18:14 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

podniosę
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto gru 01, 2009 23:06 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Podrzucę wieczorkiem w poszukiwaniu domku...
:oops:

charm

Post » Śro gru 02, 2009 8:38 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

:!:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro gru 02, 2009 8:47 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

W wolnej chwili poproszę treść ogłoszenia i dane kontaktowe na pw. Zrobię Maxowi allegro.

Petka

Post » Śro gru 02, 2009 9:47 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Petka-P1 pisze:W wolnej chwili poproszę treść ogłoszenia i dane kontaktowe na pw. Zrobię Maxowi allegro.

:1luvu:
Jak tylko będę miała wolna chwilę (tzn dopiero jutro wieczorem...)

charm

Post » Czw gru 03, 2009 9:13 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Podrzucę z rana...

Max jest bardzo proludzki, bardzo towarzyski, i BARDZO nie podoba mu się areszt łazienkowy :(
Ale niestety jakiekolwiek dotychczasowe próby zapoznania go z resztą towarzystwa spełzły na niczym (a właściwie na łapoczynach, zęboczynach, fruwającym futrze, wystraszonych burasach i mojej krwi...), to musi nadal siedzieć...

Jet wypuszczany czasem z łazienki (reszta bandy zamykana...), wtedy przychodzi się głaskać, bawi się jak kociak, itp.
A w łazience jest ok, ale tylko w czasie, gdy ktoś inny w niej jest z nim... gdy chce się wyjść momentalnie znajduje sie pod drzwiami, i próbuje za wszelką cenę nie wypuścić...

On jest na prawdę kochany... i zasługuje na wspaniały dom...
Byle bez innych kotów...

charm

Post » Czw gru 03, 2009 10:55 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

:!: :!: :!:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Czw gru 03, 2009 14:47 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Maks, piękny rudzielec czeka na dom

Petka

Post » Pt gru 04, 2009 9:11 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Podrzucam

Petka

[następna]