Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 01, 2009 14:16 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Wiem, że nie napisałam o większej ilości kotów. Napisałam przykład z ostatniego wątku, który prowadziłam. Dlatego dziwie się że norman trafił/a na akurat wątek Jacka i to na cytat, który jak sobie przypomnę był gdzie albo pośrodku albo pod koniec. Na pewno przypadkiem trudno na niego trafić. Prędzej powinien/powinna trafić na ostatnie wątki. No nic, szkoda gadać na ten temat :)

A pogoda to u nas te fatalna, normalnie aż Ci współczuję, bo ja nie mam odwagi dzisiaj się ruszać z domu :( Zmoczenie pernamente jest niestety nieuniknione w Twoim przypadku :(
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Wto gru 01, 2009 15:05 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

i ja sie witam :mrgreen:

kurcze u mnie wczoraj bylo na minusie a dzis jest ok 5 na plusie i zaczyna ...tzn pada :evil:
kreci mnie cos od miesiaca w nosie i w gardle i raz jest lepiej raz gorzej :roll: choinka by to :evil: z ta pogoda.

widze ze znow mamy na forum sfrustrowana osobe,strasznie to wszystko zabawne sie robi :smiech3:

nie ma jak do tej pory zadnego NAKAZU SZCZEPIENIA KOTOW DOMOWYCH!!!wiec zastanawiam sie jaka demagogie probujesz nam tu szerzyc
a jesli masz jakis problem to szybka rada
-rozpedz sie,sciana sama sie znajdzie-
uwiez 100%-owa skutecznosc - polecam :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto gru 01, 2009 15:24 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Ja-ba kciuki za kitke :ok:
nie lam sie napewno sie uda trzeba myslec pozytywnie bo inaczej to sie w zupelnosci pograzymy.
ja stracilam nadzieje na zlapanie kotki spod sklepu ktora namiezylam jak bylam w Polsce.a tu takie nowiny od Hondzi ze kicia juz w dt :lol:
dobrze bedzie,musi byc,zobacz ile kciukasow :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

wiora

Post » Wto gru 01, 2009 17:40 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

hopsamy kociaczki!!
Obrazek--

nifredil

Post » Wto gru 01, 2009 18:00 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

viewtopic.php?f=20&t=104299

zapraszam na bazarek :mrgreen:

wiora

Post » Wto gru 01, 2009 19:56 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Znowu jakiś troll, widzę...
Ale zostawmy to. Bardziej mnie interesuje, czy jakieś ślady Ci podpasowały, Izo? Ten jenot brzmi dość prawdopodobnie...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto gru 01, 2009 21:25 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Wiora taka śliczna piżamka, a ja mam teraz więcej trochę tu i ówdzie :( W ostatniej piżamce polarowej z Twojego bazarku śpi się czadersko, szczególnie zimą (my w nocy nie palimy w domu ) więc jest idealnie :) Są jakieś nadzieje na większe rozmiary w przyszłości?
Obrazek--

nifredil

Post » Wto gru 01, 2009 21:26 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Megana pisze:Znowu jakiś troll, widzę...
Ale zostawmy to. Bardziej mnie interesuje, czy jakieś ślady Ci podpasowały, Izo? Ten jenot brzmi dość prawdopodobnie...

Mi tez on najbardziej pasuje, choć mój Sebek nie wyklucza lisów. One teraz sa jak pączek w maśle, jest ich tak dużo że czasami z pożywieniem mają problemy. Ale jenoty bardziej agresywne są
Obrazek--

nifredil

Post » Wto gru 01, 2009 21:40 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Megana pisze:Znowu jakiś troll, widzę...

Nie pasuja mi tropy Megana. Te tropy to jak ślady sarny, bardzo podobne ale ja myślę ze to sprawca.Nie ma innych.To nie sa ślady dzika, bo są za małe. Ale jak dla mnie to typowe racice. Niewiem jak szukać.Sprawdzałam lisa. Podobno wcale nie zapada w sen zimowy. Jest z rodziny psowatych. Osiaga podczas polowań kosmiczną predkosć 60 km/h.Rani ofiare typem tnącym. Często rani podczas pościgu aby osłabła. Ma ścisk tnąco, miażdzacy. Lapie za gardło i morduje.Nie pasuja mi te tropy....
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto gru 01, 2009 21:45 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

No sarna i kopytne trzeba wykluczyć. Ale niekoniecznie są to ślady sprawcy. Zwierzęta się przemieszczają i mogło to być już po, a ziemia widzę tam dosyć miękka więc o zatarcie nietrudno. Tym bardziej że zarówno lis, jenot, kuna itp. nie zostawiają śladów tak głęboko jak np sarna z racji chociażby budowy "stopy" o wadze nie wspomnę, dlatego te ślady wg mnie raczej nie wskazują na sprawcę.

ps. Czy wy też macie dzisiaj problemy z powiadomieniami o nowych postach w wątku?
Obrazek--

nifredil

Post » Wto gru 01, 2009 21:49 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

nifredil pisze:Wiora taka śliczna piżamka, a ja mam teraz więcej trochę tu i ówdzie :( W ostatniej piżamce polarowej z Twojego bazarku śpi się czadersko, szczególnie zimą (my w nocy nie palimy w domu ) więc jest idealnie :) Są jakieś nadzieje na większe rozmiary w przyszłości?

Agus ale to jest duzy rozmiar :roll:
wiesz ja jutro poprosze mame zeby dokladnie ja dla Ciebie obmiezyla i dam znac o wymiarach na bazarku.moze a noz widelec bedzie ok :wink:
jesli chodzi o jeszcze wiekszy rozmiar to oczywiscie nie ma sprawy z tym ze:
Royal Mail urzadzalo sobie ostatnimi miesiacami strajki generalne (za malo zarabiaja :ryk: )przez co sa daleeeeeko w tyle z przesylkami i tak np jedna moj nazarek do dzis nie dotarl do osoby ktora go wylicytowala we wrzesniu bodajze :evil:
tak ze szczerze piszac troche sie obawiam stad wysylac bo koszt przesylki takiej pizamki to ok 7/8 euro plus koszt samej pizamki wiec jak zaginie to podwojnie mnie szlag trafia :evil: a teraz jeszcze dochodzi goracy okres dla tych ktorym sie rzeczy lubia do raczek przykleac,zwlaszcza cudze :roll:

wiora

Post » Wto gru 01, 2009 22:26 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

wiora pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=104299

zapraszam na bazarek :mrgreen:

Pięknie Dziekujemy Wiora :1luvu:

iza71koty

Post » Wto gru 01, 2009 22:31 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Dobry wieczór. Mi w ogóle nie dochodzą powiadomienia dziś.
Jeżeli codzi o te tropy to w ogóle się nie znam. Może warto pomyśleć o jakimś kole łowieckim faktycznie i zapytać co może koty mordować? Przy okazji może ciekawość się w nich obudzi i się zasadzą na to coś.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto gru 01, 2009 22:45 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Marta wiesz zobaczyłam 40-42 a taką mam teraz piżamkę (ta ostatnia od Ciebie) i jest na styk :( A z tymi prezzyłkami to niewypowiadam się, sama zamawiaam z Niemiec w tamtym roku szczoteczki elektryczne. Paczka dotarła do mnie ootwarta, pudełko orgnalne rozwalone i w folii Poczty PL że niby tak z Niemiec dotarło. Aż i mi się nie chce wierzyć. No ale to temat rzeka...

A to koło było by chyba jednym z lepszych rozwiązań, chociaz tel co i jak zapytać. A nóż widelec jak napisała Afatima może ciekawość weźmie górę

PS. Iza czy jakieś wpłaty z bazarku dotarły do Ciebie jeszcze prócz tej jednej?
Ostatnio edytowano Wto gru 01, 2009 22:46 przez nifredil, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek--

nifredil

Post » Wto gru 01, 2009 22:46 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Aga faktycznie moze tak byc. Mozemy wcale nie mieć śladów drapieżnika. No bo jeśli to lis, ktory poluje z prędkoscia 60km/h to marne są szanse na ślady.To teren trawiasty.W niewielu miejscach jest ziemia, na której mozna coś zobaczyć.

Wpłaty sprawdze za kilka minut. Nie dosć ze mam cyrk z Netem to jeszcze mam cyrk z piecem :(
Ostatnio edytowano Wto gru 01, 2009 22:52 przez iza71koty, łącznie edytowano 2 razy

iza71koty

[poprzednia][następna]