Dostał Zentonil 100. W listopadzie ponowiliśmy badania, wyniki katastrofalne - zarówno dot. wątroby, jak i tarczycy. USG narządów wewnętrznych wykazało nowotwór wątroby, z prawdopodobnymi przerzutami na tarczycę. USG tarczycy nie pozwolił już sobie zrobić bez narkozy. Narkoza przy stanie wątroby mogłaby się dla niego źle skończyć. Dostał lek wzmacniający wątrobę i zalecenie, by dawać mu do jedzenia to, co lubi. A bardzo lubi indyka Gerbera.
Gacek w sierpniu skończył 15 lat. Kiedy odejdzie, nie wiem... to silny, bardzo silny kot. Tylko robi się coraz lżejszy, po jego brzusznej fałdzie skórnej nie zostało śladu. Na razie nie wygląda na to, by cierpiał, owszem dużo śpi i stara się jak najczęściej leżeć przy TZ-cie, to przecież wielcy przyjaciele. Potrafi też pogonić za papierkiem i tylko ten nieopanowany apetyt i kosteczki, które można na nim policzyć...
Pamiętam, jak bałam się o jego wątrobę kiedy go brałam do adopcji... bo on jadł to, co jego poprzedni opiekunowie, przez 9 lat... Jednak ten nowotwór może mieć także podłoże genetyczne.
Jedno z niedawnych zdjęć Mr. Gacka Blue