Zamawiam testy na lamblie - nowe zamówienie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 16, 2009 17:36 Re: Zamawiam testy na lamblie - DOSZŁY - spory zapas

Super. Zaraz napiszę jak się robi.

Hanulka byłam na poczcie. Reklamację mogę złożyć po dwóch tygodniach od wysyłki. Teraz mogę jedynie napisać skargę ale co mi to da. Trzeba zapytać bezpośrednio na twojej poczcie w Łodzi czy przesyłka na twoje nazwisko była awizowana (możliwe, że była ale awizo nie dotarło do listonosza i tym samym do skrzynki). Właściwie to (według pani na poczcie) powinna być już w piątek ale zdarza się, że są obsuwy (choć coraz rzadziej - to też opinia pani z okienka :evil: ). Nie wiem czy na poczcie powiedzą coś przez telefon. Według pani z okienka sąsiadce też nie powinni nic powiedzieć. Chyba nie mamy innego wyjścia jak tylko czekać jeszcze tydzień. Gdyby nie doszło do dwóch tygodni to będą szukać przesyłki a jak nie znajdą to niby dostanę odszkodowanie. :? Był kiedyś wątek na forum poświęcony Poczcie Polskiej. Chyba go odkopię :twisted: .

A teraz jak zrobić test.
Do testu potrzebny jest kupal, najlepiej świeży (jeśli nie świeży to powinien leżeć w lodówce). Odkręcamy plastikowy pojemniczek z płynem. Do nakrętki przymocowana jest mała łyżeczka. Nabieramy na nią trochę kupala najlepiej z miejsc podejrzanych. Zakręcamy i mieszamy (można intensywnie potrząsać). Kupal powinien się rozpuścić. Odstawiamy pojemniczek aby większe cząstki opadły na dno. Wyciągamy pasek z torebaczki i wkładamy do odkręconego pojemniczka. Nie da się pomylić którą stroną bo jest to oznaczone. Czekamy aż naciągnie (około minuty ale pasek może być spokojnie w pojemniczku dłużej). W górnej części okienka testowego musi pojawić się wyraźna niebieska kreska - to pasek kontrolny który wskazuje na poprawnie wykonany test. Jeśli w dolnej części okienka pojawi się wyraźna czerwona (różowa) kreska to oznacza że wynik jest dodatni i trzeba zacząć myśleć co z tym fantem zrobić (jak wybić lamblie). Jeśli kreski nie ma to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że lamblii nie ma. Nie można całkowicie wykluczyć, że wynik jest fałszywie ujemny i jeśli kot ma objawy to wtedy według instrukcji należałoby test powtórzyć po pewnym czasie. Mi się przytrafił wynik z bardzo jasnym śladem czerwonej kreski. Uznałam że jest ujemny (według instrukcji linia powinna być wyraźna) a później brak lamblii został potwierdzony.

Życzę ujemnych wyników.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Czw wrz 17, 2009 13:01 Re: Zamawiam testy na lamblie - DOSZŁY - spory zapas

dobrze, Sylwka, a wie czekamy, pozdrawiam :)
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt wrz 25, 2009 10:35 Re: Zamawiam testy na lamblie - DOSZŁY - spory zapas

dzisiaj zadzwoniła sąsiadka, że ma powtórne :!: :!: :!: awizo.. coś listonosz pokręcił nakłamał, dziś upływa termin odbioru, mam telefon na pocztę i będę dzwonić, żeby zatrzymali do mojego powrotu lub wydali sąsiadce. Mam nadzieję, że się uda... dam znać :evil:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt wrz 25, 2009 19:22 Re: Zamawiam testy na lamblie - DOSZŁY - spory zapas

O rany znalazły się. Czyli pierwsze avizo musiało nie trafić do skrzynki. Kurcze oby się udało. Jakby co to wróci do mnie. Mam tylko nadzieję, że paczki nie są przechowywane w jakiś gorących pomieszczeniach. Na testach jest temperatura do 25 stopni.

Sylwka

Post » Sob wrz 26, 2009 9:22 Re: Zamawiam testy na lamblie - DOSZŁY - spory zapas

dzwoniłam na pocztę, pani naczelnik obiecała przechować paczkę do 10 października, to wystarczy..., zaraz jak wrócę, prześlę pieniążki na konto, sukces!!! pozdrawiam Cię Sylwka i dziękuję, dam znać, jak bedę je miała w ręku :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob wrz 26, 2009 10:14 Re: Zamawiam testy na lamblie - DOSZŁY - spory zapas

Uff. Super, bo jak pomyślałam że mam się użerać z Pocztą Polską to mi się robiło słabo.

Sylwka

Post » Śro paź 07, 2009 20:40 Re: Zamawiam testy na lamblie - DOSZŁY - spory zapas

mam juz testy :roll: , jutro dokonam przelewu, ja też mam dość pp,
w proteście nie wysłałam urlopowych kartek... :evil:
dziękuję za wszystko :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro paź 07, 2009 21:11 Re: Zamawiam testy na lamblie - DOSZŁY - spory zapas

Ufff. Dobrze, że w końcu dotarły do celu.
Potencjalnych zainteresowanych informuję, że w szafie jeszcze trochę zostało.

Sylwka

Post » Czw lis 05, 2009 11:44 Re: Zamawiam testy na lamblie - DOSZŁY - spory zapas

Jestem zainteresowana testem albo testami, bo w sumie nie wiem czy badanie jednego kota i jeden raz wystarczy :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Czw lis 05, 2009 13:26 Re: Zamawiam testy na lamblie - DOSZŁY - spory zapas

Jak wyjdzie ujemny to w zasadzie wystarczy choć przy ujemnym wyniku nigdy nie ma 100% pewności. Możesz zatem zacząć od jednorazowego sprawdzenia. Jak wyjdzie dodatni to trzeba będzie powtarzać dopiero po leczeniu (im dłużej po tym bardziej wiarygodny wynik). Rezerwuje test dla Ciebie. Musimy się jakoś umówić na odbiór.

Sylwka

Post » Czw lis 05, 2009 13:28 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Zmieniłam tytuł bo zapas się skurczył. Robię wywiad czy czas na nowe zamówienie. Byliby chętni?

Sylwka

Post » Pon lis 30, 2009 17:15 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Czy ktoś jest chętny poza Rustie? Robię wywiad bo nie wiem czy zamawiać jedną czy dwie paczki.

Sylwka

Post » Pon lis 30, 2009 17:50 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

Jestem chętna.
Chętna i bardzo wdzięczna za uświadomienie mi, że są takie testy :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon lis 30, 2009 17:57 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

ja bym też poprosiła ze 2 na zapas....
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 30, 2009 22:10 Re: Zamawiam testy na lamblie-zapas się kończy-nowe zamówienie?

No, no obie chętne z Łodzi. Tak się zastanawiam, bo gdyby jeszcze ktoś z Łodzi się znalazł to by było lepiej po prostu zrobić łódzkie zamówienie. W pudełku jest 10 testów. Przesyłka ze sklepu kosztuje 15zł jeśli zamówienie nie przekracza 500zł. Pomyślcie dziewczyny czy by się jakoś nie zorganizować.
Zerknijcie na stronę sklepu: http://sklep.sigmed.pl/index.php?osCsid=1777979cde107635dc1f568cffecfac7 . Może jeszcze coś ciekawego znajdziecie. Sklep jest spoko i bardzo solidny. Wysyłają paczki bardzo szybko i w razie watpliwości dzwonią.

Sylwka

[poprzednia][następna]