Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 28, 2009 12:58 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Witajcie Ciocie :D,
No i dziś znów muszę się pochwalić, że moje cudne malutkie nie zrobiło sioo na kanapę, a zostawiłam jej na noc salon do dyspozycji! :ok: :1luvu:.
Śliczne moje kochane maleństwo! :1luvu:

Chciałam jej zbadać mocz paskiem i niestety udało mi się złapać tylko maleńką kropelkę już z końcówki sikania. Zdecydowanie za mało, by zmoczyć cały pasek. Wytarłam więc tę kropelkę miejscem na pasku, gdzie jest znacznik pH, ale nie sądzę by wynik był miarodajny... :?.
Za mało tego było...
Wskaźnik pokazał pH tak w okolicy 6,5 - 7...
Czy jest możliwe, żeby 1 tabletka Urimaxinu tak od razu obniżyła jej odczyn moczu?
Dałam jej mimo wszystko kolejną ćwiartkę, a wieczorem muszę złapać większą ilość sioo i dobrze namoczyć cały pasek :? .

Moje malutkie od rana szaleją strasznie i demolują mieszkanie :D. W Gaguleńkę jakby piorun wstąpił, bo biega jak z piórkiem po całym mieszkaniu, skacze bardzo wysoko, odbija sie od ścian i goni dalej 8O :lol: :1luvu:.
I nie daje żyć Niunieńce, która nie lubi tracić swojej energii na darmo :lol: .
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Nie lis 29, 2009 10:15 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Cześć Kochane! :)
No to ładnie, Gaguniu tak trzymaj :ok:
I nie męcz Pańci za bardzo :)

U nas też szaleństwa odbywają się regularnie.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lis 29, 2009 10:19 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ulla są paski niby dla zwierząt http://sklep.sigmed.pl/product_info.php?cPath=228_326&products_id=3930&osCsid=b6d8814dd3685d8c98e7fd622d3b2731 ale to zapewne chwyt marketingowy. Pewnie niczym się nie różnia poza ceną :twisted: .
Pisałam już, że odczyn naprawdę się zmienia w ciągu dnia. Czy to żurawina zadziałała to właściwie trudno stwierdzić. Jak najbardziej ta kropelka którą złapałaś może być miarodajna, bo przecież nie ma powodu aby odczyn się zmieniał w trakcie sikania skoro to ta sama "porcja" moczu. Jak mi się udawało złapać maleńko sio to nabierałam to w strzykawkę insulinówkę i puszczałam kropelkę na konkretne okienko testu.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Nie lis 29, 2009 21:42 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Heloł :!:
Dzisiaj nam chyba Ulla zaginęła :roll:
Meczyk jakiś znowu cy cuś? :roll: :wink:

Erin

Post » Pon lis 30, 2009 0:46 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Sylwka pisze:Ulla są paski niby dla zwierząt http://sklep.sigmed.pl/product_info.php?cPath=228_326&products_id=3930&osCsid=b6d8814dd3685d8c98e7fd622d3b2731 ale to zapewne chwyt marketingowy. Pewnie niczym się nie różnia poza ceną :twisted: .

Hmm, moim zdaniem to też chwyt marketingowy, zwłaszcza że cena jest ponad 2x wyższa :twisted: . Ja za swoje "ludzkie" zapłaciłam 32 zł.

Dzisiaj musiałam wyjechać raniutko i nie było mnie cały dzień. Zdecydowałam się zostawić dziewczynkom całe mieszkanie do dyspozycji (prócz sypialni).
Wróciłam bardzo późno i byłam praktycznie na 100% pewna, że Gagunia narozrabia, a tu znów maleńkie kochane nie nalało na kanapę! :1luvu: :ok:.
Udało mi się zbadać jej wieczorno-nocne sioo i wydaje mi się, że wynik też oscylował pomiędzy 6.5 i 7.0.
W związku z tym, od wczoraj wieczorem nie podaję jej już żurawiny, bo nie chcę przegiąć w drugą stronę. W sumie zjadła 4 ćwiartki (1 tabletkę).
Będę starała się systematycznie badać jej mocz i zobaczę jak to będzie dalej wyglądało.

W każdym razie, na obecną chwilę chcę jej oszczędzić wszelkiego stresu, by maleńka znów się nie zbuntowała i nie zaczęła lać :? .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon lis 30, 2009 7:35 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Cześć Dziewczyny! :)
Brawo Gagunia! :ok:

Erin

Post » Pon lis 30, 2009 9:11 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Odczyn 6.5 to teoretycznie górna granica normy. Fajniej by było jakby kolor paska był taki abyś go raczej określała między 6-6.5. 7 to jednak trochę za dużo ale sprawdzałaś wieczorem i możliwe, że w ciągu dnia jest niższy.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon lis 30, 2009 12:01 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Dziękuję bardzo Sylwka za kolejne cenne porady! :1luvu: :ok: .
Jesteś po prostu nieoceniona na tym forum! :D .

Dziś rano nie udało mi się złapać sioo :(. Za późno wstałam :twisted: .
Za to Gagunia znów nie nalała w nocy na kanapę, a miała do dyspozycji cały salon :ok: :D .
To chwalenie tego cudnego, malutkiego i kudłatego maleństwa zaczyna być już nudne :mrgreen: :ok:
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon lis 30, 2009 12:28 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Gaguniu :love: :ok:

Ulla, a może jakies foteczki?
Plisss :P

Erin

Post » Pon lis 30, 2009 16:11 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ulla, czyli patrząc w kalendarz (wg naszej korespondencji), to już jest pełne dwa tygodnie jak mała nie leje!
No to trzymam kciuki jeszcze mocniej.
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Pon lis 30, 2009 17:54 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

:ok: :ok: za kolejne dobre wiadomości :D
Zaraz się okaże, że nowa ksywka już nie potrzebna :lol:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon lis 30, 2009 19:04 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Trzymam :ok: za Gagu-Nie-lejkę :lol:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pon lis 30, 2009 19:45 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Super wieści Ula! :ok: Trzymam kciuki za Gagunię :ok: :love:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon lis 30, 2009 22:23 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Nordstjerna pisze:Ulla, czyli patrząc w kalendarz (wg naszej korespondencji), to już jest pełne dwa tygodnie jak mała nie leje!
No to trzymam kciuki jeszcze mocniej.

Tak Ewo! :D. To już 15-y dzień, jak to cudne maleńkie mi nigdzie nie nalało! :ok: :D .
Ale tfu, tfu!, odpukać w niemalowane, bo nigdy nie wiadomo, co urodzi się w tym pięknym łebku :? .
Tak się zastanawiam, czy nie zrobić próby generalnej dziś w nocy i zostawić ją na noc w sypialni... Ale jak sobie pomyślę o praniu całego łózka, to robi mi się słabo :twisted: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon lis 30, 2009 22:27 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Erin pisze:...Ulla, a może jakies foteczki?
Plisss :P

Izuś, z tym będzie problem, bo niestety mój aparat zdechł :twisted:. Wcale nie był stary ani wyeksploatowany, a odniechciało mu się robić zdjęcia :twisted:
Padła chyba matryca i nie warto tego naprawiać :?

Robię trochę zdjęć dziewczynkom komórką, ale są jakieś takie marne (albo ja coś źle robię :? ).
[img]...[/img]

Ulla

[poprzednia][następna]