anita5 pisze:Chcę i muszę te koty pokazać.
Te kotki są w schronisku dla psów w małym miasteczku przygranicznym, Cieszynie (30parę km od Bielska). Nie ma tam warunków dla kotów, choć kierownictwo stara się i robi co może. Zrobić może niewiele, gdyż psów jest bardzo dużo, o wiele za dużo... Koty tam są, bo kierownictwo przyjęło je z dobroci serca.
Te koty są miziaste, kochane...
Siedzą tam, bez sensu, nikt ich nie ogłasza, nikt o nich nie wie, nie mówi... Są, a jakby ich nie było...
Cóż więcej mogę napisać. Może to, że mój pies i jeden z moich kotów właśnie z tego schronu są, i nie wyobrażam sobie swojego domu bez nich...
Dla tych kotów szukam więc domów tymczasowych lub stałych. Proszę także o pomoc finansową w zakupieniu dla nich lepszego jedzonka (na razie jedzą to co psy).
Pozwolę sobie pokrótce podsumować sytuację.
Koty mieszkają tak :

Są w nieogrzewanym, nieszczelnym kiosku. Nie mają kompletnie nic, oprócz jedzenia marnej jakości. Są oswojone. Nie są sterylizowane (byłyby, tuż przed ewentualnym wyjściem ze schronu...). Póki co, siedzą wszystkie razem. Nie ma za bardzo szans na leczenie tej kici z chorymi oczkami....
Zbliża się zima, nie wyobrażam sobie, jak te bidy przetrwają w takich warunkach...
W zeszłym roku się nam udało, może i teraz jakoś da się je wyciągnąć? Jak tylko znajdę moment, porobię im allegro, gratkę i adopcje miau, bardzo przydałyby się osoby, które mogłyby ogłaszać futerka na mniejszych portalach.
A o to cieszyńskie cudeńka :
1. Koteczka z zaropiałymi oczkami... Około 3 lata.

2. Kotunia, około roku, maksymalnie dwóch :

3. Koteczka, maksymalnie około 3 lat, puchate, biało - beżowe cudeńko :

4. Młodziutki chłopczyk, kilkumiesięczny, jeszcze dzieciak...

Zakładam tym biedakom nowy wątek, bo stary (viewtopic.php?f=1&t=83682) jest już dość nieczytelny.
Rok temu udało się wyciągnąć z tego schroniska kilkanaście futerek. Niestety, koci barak znów ma lokatorów...
Domy - tymczasowe i stałe są tym futerkom bardzo, bardzo potrzebne. Jeżeli im nie pomożemy, nikt inny tego nie zrobi

Bardzo proszę o pomoc.