Prezes i Chester :D cz. 3 Biegunka u obu... Bakterie e. coli

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 27, 2009 16:59 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Prezes odzyskał głos :D

Dzień dobry :D
Dziś tylko fotka i uciekam, muszę się położyć, kręgosłup mi wysiadł i nie mogę siedzieć za bardzo :(

Obrazek

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pt lis 27, 2009 17:00 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Prezes odzyskał głos :D

estre pisze:Dzień dobry :D
Dziś tylko fotka i uciekam, muszę się położyć, kręgosłup mi wysiadł i nie mogę siedzieć za bardzo :(

Obrazek

jak ślicznie śpia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dbaj o kręgosłup , boś jeszcze młoda :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt lis 27, 2009 18:17 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Prezes odzyskał głos :D

Piękny widoczek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D
Za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt lis 27, 2009 18:41 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Prezes odzyskał głos :D

Hej Prezes.
Widzę, że jednak przyzwycziłeś się do nowego. Na zdjęciach widać, że fajny jest :)
Ja sobie nie wyobrażam, żeby być sam. Jak przyszedłem do Dużej do domu, to tam już mieszkały 2 koty. I fajnie jest.... I Wam będzie fajnie. Zawsze jest się z kim poganiać i do kogo przytulić :)
Trzymajcie się i pozdrawiam - Joachim :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt lis 27, 2009 20:22 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Prezes odzyskał głos :D

estre pisze:Dzień dobry :D

Obrazek

hejka
słodziaki :1luvu:
aż futerka im się pomieszały - nie rozplączesz ich :ryk:

Tyzma

Od: Sob wrz 20, 2008 21:44

Post » Pt lis 27, 2009 21:52 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Prezes odzyskał głos :D

sliczne koteczki :) Wygladaja jak 2 aniolki :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lis 28, 2009 0:46 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Prezes odzyskał głos :D

Diabły a nie anioły.
Chester był przed chwilą na nocnym dyżurze. Płakał i nie chciał chodzić. Wet stwierdził, że sobie nadwyrężył rzepkę w tylnej nóżce.
Musiał skakać z drapaka.
Dodatkowo przy badaniu okazało się, że Chesterek ma tą nogę chorą rozciętą. Prezes musiał mu pazurem rozciąć.
Dostaliśmy leki na tą nóżkę. Mam obserwować.
Pilnuję jak mogę, rozdzielam ich, a mimo to nie udało się upilnować. Zła jestem na siebie, że mogłam coś zrobić.
Nie wiem sama :cry:

estre

Post » Sob lis 28, 2009 7:31 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Chester ma chorą nóżkę - rzepka.

Akurat w tym wypadku na prawdę nie mogłaś nic zrobić...
Wiem, co czujesz, ale to nie twoja wina...
(pewnie pamiętasz złamaną łapkę mojego Guree'ego....)

Nie trzymasz na siłę razem dwóch kotów które się nie tolerują, biją, itp.
Widać na fotkach, że Prezes zaakceptował Chestera, itp.
Niestety tego typu urazów wykluczyć się nie da...
A co do urazów wzajemnych - polecam regularne obcinanie pazurków (jednemu i drugiemu)

(poza tym, urazy ścięgien, itp czasem zdarzają się samoistnie, tzn sam mógł gdzieś skakać, źle się wybić, itp, bez udziału Prezesa)

Będzie dobrze :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lis 28, 2009 9:16 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Chester ma chorą nóżkę - rzepka.

No niby tak.
Siedziałam przy Chesterku całą noc. Spał grzecznie, teraz biega, nic go nie boli.
Będziemy łapkę smarować.
Zdziwiło mnie bardzo, że dostaliśmy maść do krowich wymion 8O
Poczytałam w necie i się okazało, że rewelacyjnie goi rany.
Prezesa już dopadłam i pazury przycięte.

Pamiętam co było z Guree dlatego od razu biegusiem leciałam do weta.

estre

Post » Sob lis 28, 2009 9:38 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Chester ma chorą nóżkę - rzepka.

estre pisze:No niby tak.
Siedziałam przy Chesterku całą noc. Spał grzecznie, teraz biega, nic go nie boli.
Będziemy łapkę smarować.
Zdziwiło mnie bardzo, że dostaliśmy maść do krowich wymion 8O
Poczytałam w necie i się okazało, że rewelacyjnie goi rany.
Prezesa już dopadłam i pazury przycięte.

Pamiętam co było z Guree dlatego od razu biegusiem leciałam do weta.

Na szczęście Guree już chodzi normalnie, po szwach nie ma śladu, tylko futerko ciut krótsze jeszcze... czasem ćwiczymy nóżkę, ale u niego to mimo wszystko bardzo poważna operacja była...

Chester jest młody, a skoro biega i nie boli, to będzie dobrze :ok:

a obcinanie pazurków to u nas stały element - obcinanie pazurków, odkłaczanie, itp ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lis 28, 2009 10:17 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Chester ma chorą nóżkę - rzepka.

U nas też, ale Prezes jest bardzo niechętny wszelkim zabiegom i muszę łapać dobry moment :roll:
Dzisiaj mam w planach wypsikanie go odżywką w sprayu, już się boję...

estre

Post » Sob lis 28, 2009 10:18 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Chester ma chorą nóżkę - rzepka.

Nie zazdroszczę nocy ,ale dobrze że u Was jest nocny dyżur :ok: :P
No wiesz żeby kózka nie skakała .... :wink: Miałam podobne zajście z Karmelkiem jak był malutki :( Skoczył tak nieporadnie z fotela że chyba wybił sobie kolanko :strach: Tak się wydarł i tak to strasznie wyglądało że w tym szoku to wzięłam go pod paszki i pociągnęłam za nóżki :oops: To były ułamki sekund ...i przytuliłam do siebie ...I okazało się że łapka jest na swoim miejscu :P
Oczywiście jeszcze kulał ,ale jak postawiłam na podłodze to on zaraz zaczął dalej brykać :roll: A ja myślałam że umrę ze strachu Obrazek Oczywiście to było święto -wetów zero :x Dodzwoniłam się do mojej wetki dopiero po paru godzinach i ona mnie dopiero trochę uspokoiła .Potem okazało się że to mogło być nadwyrężenie ścięgna ,albo rzepki :?
Tak to jest z tymi maluchami :roll: Kciuki za bandytę :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A pazurki koniecznie poobcinaj :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob lis 28, 2009 10:40 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Chester ma chorą nóżkę - rzepka.

Dyżurujących wetów mam tutaj w okolicy co najmniej 5. Na szczęście.
Strasznie to wyglądało, bo w pewnym momencie Chester położył się na boku, nie umiał ustać na łapkach i płakał :(

estre

Post » Sob lis 28, 2009 10:53 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Chester ma chorą nóżkę - rzepka.

Ojejku Chesterku :( :(
Bidulku trzymaj sie :ok:
Estre nigdy nie przewidzimy , co tym naszym koteczkom przyjdzie do głowy :roll:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob lis 28, 2009 11:49 Re: Prezes i Chester :D cz. 3 Chester ma chorą nóżkę - rzepka.

No fakt, 24h nie jestem w stanie z nimi spędzić, bo chociażby do toalety muszę wyjść :roll:
Wczoraj ta cała bijatyka zdarzyła się jak się kąpałam :evil:

estre

[poprzednia][następna]