OTW-Pobite Srebro str100-pozostał dług do spłacenia.POMOCY!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 27, 2009 8:16 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od str.24 PILNIE dla niego DT/DS

Bombel skacze,skacze i płacze :mrgreen: Ciagle mu utulenia mało. jego juz chyba nie boli ale my sie martwimy, by cos nie pekło. Zamkniecie w klatce konczy sie małpim wiszeniem na kratach i przeraźliwym rykiem. Dzis przy myciu podłogi były próby slizgów i został oficjalnie zamkniety w pokoju. Tak darł ryja,że TZ obudził i skończył sie sen błogi chłopa! A niech księciunia swego dopieszcza :twisted:
Spał całą noc w nogach a nad ranem wpakował sie na mnie i co robił! BECZAŁ :mrgreen: Sprawa sie wyjaśniła, jak mnie oswieciła myśl jasna. Jemu kocyka brakowało :twisted: Jak naciagnełam szmatę pod brodę,zaczął cyckać i usnął :1luvu:

Tysonek też spał cała nocke z nami. Uwalił sie na mnie i w nocy człowiek oddychać nie mógł. Potem wdziecznie ześliznął sie na kołderke i nikt nie śmiał go budzić zabieraniem jej. Wiec troche zmarzłam i TZ też. Pomruczal sobie mocno, udeptał i nad ranem obrócił sie obrazony tylkiem do przybyłego w jego rejony małego.
Wogle Tyson woli chłopów. TZ wskakuje na kolana, podlizuje sie gapiąc w oczy, mruczy, udeptuje i wygłaskuje sie. Jest wyraźnie zły i obrazony gdy na tychże kolanach Bombel leży. Stoi, stoi i płacze. Do drzwi sie tak nie pcha już. No jak TZ lezie na dymka-to on też chce. Wyraźnie drażni go machajaca sie babska ręka. Jeszcze nie bardzo wiem jaki to gest wprowadza go w rozdrażnienie i strach. Moze to jakas baba mu dopiekła?
A tyle czasu go dokarmiałam a teraz cholera do TZ lezie.

Dzieki mls za tel. i pw :1luvu: . Czekam wiec na kontakt.
Wczoraj dostałam jeszcze jeden namiar na podróz. Agalenora jedzie 11.12 do Łodzi i wraca nastepnego dnia. Jeszcze z nia sie nie kontaktowałam. Poczekam, aż pogadamy.
Do wszystkich jadących mam kontakt, tylko kwestia dogadania sie.
I wszystkim dziękuje za kontakt i serce!

U dziewczyn ok. jak zobaczyłam fotę Fibi takiej zawsze spłoszonej i ostrożnej to poryczałam sie. Siedziała taka rozluźniona i bez duzego popłochu w oczach. Ona była stłamszona taka ilościa zwierza w domu, hałasem... Teraz są tylko we dwie i kotka odzyła. Wiki to wariatka kochana i ona zawsze bedzie pierwsza do wszystkiego. Przy jej pewności siostra nabierze odwagi. O Wiki to sie tylko martwie z jedzeniem. jest niejadek, ale dom w kontakcie jest stałym. Wiec jakos będzie. No i tam prócz łąkomczuszka Fibi nie ma komu wyżerać smakołyków. A i Fibi ma ograniczona pojemność brzuszna, wiec dla Wiki coś zostanie.
Foty sa ale musze jak zwykle wysłąć do dobrej duszyczki, bo aj tylko z fotosika naumiałam sie przerzucać :oops:
Ostatnio edytowano Wto gru 08, 2009 8:42 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lis 27, 2009 8:27 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od str.24 PILNIE dla niego DT/DS

Mozna wiec byc ostroznie optymistycznym , bo powoli sprawy sie ukladaja .Oby , oby :-)
Biedaczynka Bombelek, bardzo mi go szkoda .Ale za kilka dni sie zagoi i zapomni o operacji .Tylko przezyc to trudno , wyobrazam sobie ....
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Pt lis 27, 2009 10:03 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od str.24 PILNIE dla niego DT/DS

viewtopic.php?f=1&t=103928

Sama sobie wepchne na wątek!
Kązdy, który zagląda do "moich" kotów proszony jest o wzięcie udziału w łpance Mikitki z w/w wątku. W miare swoich możliwości! Proszę o zgłaszanie sie, dobre mysli, trzymanie kciuków. Mikitka zginie , nie zna innego zycia niz schroniskowe, a do domu nie przywykła jeszcze! Miasto jest jej obce.
PROSIMY O POMOC WARSZAWĘ!
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 27, 2009 10:17 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od str.24 PILNIE dla niego DT/DS

Znalazłam Bombelka :) Tak to jest gdy nie przyznasz sie jakie wątki są Twoje :)
Mocne kciuki za Mikitkę :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt lis 27, 2009 14:54 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od str.24 PILNIE dla niego DT/DS

kussad pisze:Znalazłam Bombelka :) Tak to jest gdy nie przyznasz sie jakie wątki są Twoje :)
Mocne kciuki za Mikitkę :ok:

przepraszam ciebie kussad :oops:
Ja ogólnie gapa jestem. Bystrzeje przy kotach :lol:

Wszystko wskazuje,że z Tysonkiem pozegnamy sie. Powoli bedziemy szykowac sie do drogi. I oby droga była szybka i bezproblemowa. Zawsze boje sie wozenia na duże odległosci.

Oby spodobali sie sobie. Choć Tysonek wlazł do nas jak do siebie.

Przy takim zageszczeniu ogonków umknął gdzies BuryPikuś. Nie ma dla niego czasu w oswajaniu. Było juz lepiej i znow mamy dołek. Jak oswoic dzikusa, który jest poszkodowny w głaskach i czasie mu poswiecanym.

Jest tak podobny do Angela,że jak wchodzimy do pokoju to jest moment zawahania który na nas oczy wytrzeszcza 8O
Bo Angel przeprowadził sie do Pikusia i tam ma cisze, spokój od wszystkich rezydentów i tymczasów.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 27, 2009 20:33 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od 24-szykuje sie w drogę do DT:)

polezelismy sobie z Tysonkiem po poludniu zmieniajac tylko boki i miejsce glaskania. Nawet program tv ten sam nam sie podobal. :lol:
O dziwo z psem Pikusiem jakos na wyrku sie mieszcza i swoje towarzystwo dobrze znosza. Bombel tez ujdzie :mrgreen:

Bombelek szleje az sie boje.Nie da rady utrzymac takiego zywego sreberka w bezruchu, Teraz siedzi an kolanach i robi maslane oczy 8O
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 27, 2009 20:42 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od 24-szykuje sie w drogę do DT:)

Czyli powoli trzeba machac Tysonkowi na pozegnanie .Mam jednak nadzieje ze z tego odleglego DT bedzie do nas pisywal .
Bombelek , uspokój sie psotniku ! :D
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Sob lis 28, 2009 9:16 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od 24-szykuje sie w drogę do DT:)

Bombel wariuje az strach!Nie usiedzi w spokoju i zamecza wszystkich. Trzeba bardzo go pilnować.Z tym wygolonym brzuniem jakis wyzszy sie zrobil.Lapki to mu sie na pewno wyciagnely.

Tysonek spi z nami w wyrku a o 3 nad ranem gonitwy z pilka sobie zrobil.Jak on pociesznie wyglada jak tak bawi sie.Kawal kota z niego.Wlasnie wrocil TZ i pilnuje go.
Zaczal tez trzesc lewym uchem.Moze urazil sie w nie, albo co.Na swierzba nie wyglada bo mial i czyszczone i strangholdem potraktowany zostal dodatkowo. Poobserwujemy. Albo jak to bywa z tymczasami, w ciepelku rozne wychodza przypadlosci. Ma apetyt, skory do zabawy, przepychanki slowne z Wojciem normalnie, ucho nie jest gorace i dal sobie zajrzec (latareczka nawet swiecilam by w przepastnych tunelach widno bylo) wiec czekamy.
Dzis mija 2 tygodnie jak jest u nas.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 28, 2009 11:16 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od 24-szykuje sie w drogę do DT:)

Super, że Bombelek w dobrej formie. Gdyby coś było nie tak, byłby osowiały lub co najmniej spokojniejszy. Skoro wariuje, to dobry znak. :D

A Tysonek... Tysonek... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
(Ucho ma być zdrowe, panie duży kocie, niech się kolega nie kokosi, no! Duzi i tak się dosyć zamartwiają!)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob lis 28, 2009 20:08 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od 24-szykuje sie w drogę do DT:)

rozmawialam z mls. ustalilysmy,ze Tysonek pojedzie 9.12 z Femka samochodem. mls ma tego dnia wolne wiec bedzie mogla na spokojnie przyjac kota.

Gu bardzo dziekuje za szybki odzew i za gotowosc Twojej mamy do transporu Tysonka. :1luvu:
zadzwonie jeszcze!

Niech jeszcze chlopak posiedzi, poobserwujemy uszko, dopiescimy sie. Karmiac go tyle czasu i patrzac jak zmienia sie bardzo do niego przywiazalam sie. Codziennie balam sie, ze go nie bedzie lub bedzie lezal zabity na ulicy. Nie raz widzialam jak wlasciciel sklepu gonil go i przeganial.
Bardzo sie zmienia. Wyrko lub pufik to jest to. No i misia pelna przysmakow i śmietanka... Juz tak nie rwie sie do wyjscia, nie siedzi pod drzwiami i nie placze. Jeszcze nie rozgryzlam do konca co go wystrasza, ale i ten lek jest mniejszy a paniczne ataki slabsze. No zaczyna sie bawic jak malutki koteczek, robiac wiele szumu i tupotu. Dzis byly proby zabawy z Bombelkiem. Skonczyly sie warczeniem na malucha. Co nie jest dziwne bo gowniarz jest niemozliwy i kazdego kota z rownowagi wyprowadzi.
Tysonke zaczyna rozwalac sie na lozku, przyjmowac dziwaczne pozycje i mruczec tak jeszcze niesmialo. Jednak ciagle jest spiety w srodku. Wyczuwa sie to przy glaskaniu. Lubi wskakiwac na kolana TZ i miziac sie. Tez tak troszke boczkiem, wstydliwie.Maz ma nonie nieduze wiec i tych kolanek niewiele.Tysonek ledwo sie miesci ale jego desperacja utrzymania sie jest wielka tak jak pazurki :ryk:

Bombelek caly dzien albo wariuje albo mizia sie albo terroryzuje reszte towarzystwa. Wiekszosc daje noge na jego widok.Brak ciotek odbija sie wyraznie na domowej atmoswerze. W chwili nieuwagi kociastych tj,jedzenie, kuweta...zasadza sie i gryzie w ogon. Skutki potem sa rozne ale awantura glosna. Zmyka potem do pokoju pod nasze nogi i siedzi z mina mowiaca wiel.Noooo,cwaniaczku zrob mi cos to ci duza wper...li :mrgreen: A oczki robi jak kot ze Shreka.
Boje sie o jego szwy, ale proby usadzenia zwierza koncza sie totalna kleska.No chyba ze uspic go :mrgreen:

BuryPikus wyszedl na pokoje.Tzn ma kryjowke wypadowa w szafie! Jakos spiaca reszta nie zauwazyla jego obecnosci. Jest biedny bo nie ma czasu dla niego. Kiedy on ma sie dopiescic,poznac zwyczaje domowe. Nawet Wojcio zajety snem sprawiedliwego jedynaka daje mu spokoj. Taka cisza przed burza.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 28, 2009 21:06 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od 24-szykuje sie w drogę do DT:)

Bombel łobuz mały :ryk:

Strasznie się cieszę, że Tysonek nie pójdzie na ulicę (zresztą nie poszedłby przecież, tylko byłoby Wam bardziej ciężko). Jemu domek jest bardzo potrzebny, widać to w każdym słowie, które o nim piszesz :) Dużo przeszedł, biedny kocio, a teraz już będzie dobrze, tak, jak się kotu należy. Miał chłopak szczęście, że się na Ciebie napatoczył.

Biedny Pikuś. Ciężkie jest życie nieśmiałych, lękliwych osób.
Obrazek

hanelka

Post » Sob lis 28, 2009 21:08 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od 24-szykuje sie w drogę do DT:)

no i po ciszy :mrgreen:

hanelka gdzie banerek kardamonka?
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 28, 2009 21:09 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od 24-szykuje sie w drogę do DT:)

moich tez nie ma :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 28, 2009 21:35 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od 24-szykuje sie w drogę do DT:)

Ja widzę wszystkie banerki. Może miau zamuliło na chwilę

ASK@ pisze:no i po ciszy :mrgreen:

:?: :?: :?:
Obrazek

hanelka

Post » Sob lis 28, 2009 22:22 Re: OTW-Bombel+gościnnie Tyson od 24-szykuje sie w drogę do DT:)

popudzily sie cholery zaczynaja szalec. Och ten Wojtek-on powinien byc jedynakiem!
no i tysonke skarcony za cos tam poszedl do tz i takie placze urzadzil, obcieranie sie o nogi jakby co najmniej szlaban na kuwete mial tygodniowy. i jeszcze dodatkowo polecial za nim na peta proszac o zabranie na klatke.taka krzywda mu sie stala :mrgreen:

u mnie brak banerkow ale moze to ten program?
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]