W-wa Praga, Okrzei - płodne koty

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 22, 2009 16:39 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

Pojadę jutro do Koterii i postaram się ocenić, czy są to koty adopcyjne.
AnielkaG

Post » Nie lis 22, 2009 21:06 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

http://www.hoteldlakotow.pl/hotel

Może to jest rozwiązanie na TDT?

A co do oswajania, to mogę się podjąć...
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Pon lis 23, 2009 19:28 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

Kot wykastrowany, kotki wysterylizowane. Nie wiem czy są dzikie bo spały po narkozie, mała kotka, ok. półroczna była najprzytomniejsza, głaskałam ją, nie fuczała. Zrobiła się mega afera w Koterii bo prosiłyśmy żeby kotom nie nacinać uszu. Tak jakby to była dla mnie i Agnieszki interes życia- kolejne 3 koty na głowie 8O Przestaję się dziwić że nikt nie chce łapać, bo jak ma wysłuchiwać takich tekstów jak ja dziś to gdybym nie była sobą rzuciłabym to w cholerę.
Kocurek biał- czarny jest do odebrania już w środę :( nie może tam wrócić bo nie przeżyje nawet roku...
AnielkaG

Post » Czw lis 26, 2009 9:20 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

Aga jak z kocurkiem? Znalazł się dla niego jakiś DT?

blueheart

Od: Sob lis 14, 2009 20:06

Post » Czw lis 26, 2009 10:44 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

Kocurek siedzi w klatce w piwnicy u Agi. Jest wystraszony, ale daje się głaskać bez problemu. Dziś go zaszczepię, bo na razie nie mamy żadnego tymczasu, poza moim domem z pp. Zobaczę przy okazji jak jego psychika.
W niedzielę będą do odebrania 2 kotki-tri i malutka półroczna biało- bura. z tymi to już zupełnie nie wiem co robić...
AnielkaG

Post » Czw lis 26, 2009 12:52 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

Kurczę, ciągle tyle tych kociaków potrzebujących nowych domostw. Dla jednego się znajdzie to zaraz pojawiają się 3 inne, które wymagają opieki. :|
Ja niestety nie mogę wziąć żadnego bo mam chorego w domu.
Może ktoś mógłby pomóc?!

blueheart

Od: Sob lis 14, 2009 20:06

Post » Czw lis 26, 2009 14:37 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

AnielkaG, pisałam do Agi na PW. Po szczepieniu wezmę go na DT, tylko muszę być pewna, że nie ma FIV i FelV, bo mam małe mieszkanie i nie zamierzam kotów od siebie izolować. A moje są badane i nieszczepione na białaczkę...

Byłam dziś na Różyckiego. Za troszkę zdam relację.

A relacja krótka:

Widziałam 4 koty:

Trzech chłopaków: buraska, rudego i krówkę. Jedną dziewczynkę, czarną, pulchniutką, niesamowicie miziastą. Drapana za uszkiem robiła baranki.

Pani, która się nimi opiekuje, twierdzi, że w ciągu roku z pomocą niejakiej Agnieszki :) wysterylizowała 37 kotów.

Chwilowo niekastrowany jest rudy oraz koteczka, której nie widziałam, podobno 6 miesięcy.

Pani na informację o kociaku z Okrzei bardzo się zaniepokoiła. Pytała, który koniec, czy ten przy bazarku, czy po drugiej stronie Targowej. Niestety nie potrafiłam odpowiedzieć.

Poniżej zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lis 27, 2009 21:32 przez avild, łącznie edytowano 1 raz
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Post » Pt lis 27, 2009 18:26 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

Avalid proponuje tymczas dla biało-czarnego kocurka. Nie wiem, czy to ma sens, bo kocurek jest przestraszony (nie jest agresywny). Co myślicie?

Czy robicie testy na FIV i FELV swoim tymczasom? Ja do tej pory nie robiłam (tylko raz na wyraźne życzenie DS)...
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pt lis 27, 2009 20:33 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

nie zamierzam kotów od siebie izolować

hmm, avild , sorry ale czy miałaś kiedykolwiek w domu dorosłego pół-dzikiego kota? jakie masz doświadczenie w oswajaniu? ile kotów oswoiłaś do tej pory?
wymagania są ,hmmm że tak powiem w obie strony
AnielkaG

Post » Pt lis 27, 2009 21:18 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

Behemot był dziki, miał pół roku. Kruszyna półdzika, miała 7 miesięcy.

W oswajaniu doświadczenie mam, tyle co miałam do czynienia z kotami.

Wprowadzanie do domu nowego kota to kilka dni kłótni kocich, sykania, gonienia itp.

Pracuję w domu, mogę dopilnować, by krew się nie polała.

Oswajanie trwa, trzeba być cierpliwym. Oswajałam koty w schroniskach.

Zdaję sobie sprawę z ryzyka, nie udaję, że mam Bóg wie jakie doświadczenie - przecież nie zdobędę go pisząc kolejne wpisy na forum :roll:

Chętnie się umówię na spotkanie z kociakiem.

Ale zrobicie, jak chcecie. Wielkiego wyboru nie macie - znaleźć DT, trzymać kota w piwnicy (ale ile można???) lub go wypuścić. Przyznasz, że DT wydaje się chyba najlepszym rozwiązaniem... Nie muszę to być ja. Nie upieram się. Rozumiem, że mnie nie znacie, bo jestem nowa.

A że wymagania w obie strony są, też wiem. Przecież deklaruję, że zapłacę za test. :roll:

Obrazek

avild

Post » Pt lis 27, 2009 21:45 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

ok
to nawet nie chodzi o kasę za testy, tylko o kolejny stres dla tego biedaka
jutro przywieziemy do niego trikolorkę, która nie jest jego mamą, ale go wychowała, może ona go ośmieli

są różne odmiany dzikości - on ma tę najgorszą- jest wycofany, ja już wolę żeby kot był agresywny, bo to znaczy że na bazie walki możemy zbudować jakąś relację
jeśli do poniedziałku biały nie wyjdzie sam z kontenerka to chyba nie będzie wyjścia :(

ja mam generalnie złe doświadczenia z oswajaniem dorosłych kotów- owszem, 4 oswoiłam, ale 3 z nich tolerują wyłącznie mnie i nie nadają się do adopcji, 4- Greta w środę pojechała do nowego domu i obawiam się że to był zły pomysł :(
AnielkaG

Post » Pt lis 27, 2009 21:58 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

avild pisze:Byłam dziś na Różyckiego.
Pani, która się nimi opiekuje, twierdzi, że w ciągu roku z pomocą niejakiej Agnieszki :) wysterylizowała 37 kotów.

na bazarze Różyckiego? to ta Agnieszka ma na imię Aśka.

Tam z kotami jest spokój, Marzena alarmuje jeśli pojawia się coś nowego.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt lis 27, 2009 21:59 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

to ta Agnieszka ma na imię Aśka.

:spin2: dobre
AnielkaG

Post » Pt lis 27, 2009 22:03 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

Pani widocznie kumata głównie jeśli chodzi o koty :ryk: Takie imię mi podała :)

A jeśli chodzi o kocurka... cóż, byłaby wielka szkoda. Mam co prawda takie miejsce pod wanną, genialne dla wycofanego kotka ;) no ale faktycznie nie wiem, jaki to ma sens...

Pytałyście, odpowiedziałam, propozycja aktualna :)

Obrazek

avild

Post » Pt lis 27, 2009 22:05 Re: W-wa Praga, Okrzei - tri, rudy i in. szukają DT, kociak [*]

Decyzja będzie niedziela- poniedziałek
AnielkaG

[poprzednia][następna]