Eskort*WrzodyNaOczachZrośniętaPowieka. W DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 20, 2009 11:24 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Jakby coś to możemy się podzielić, ja też mogę ogłoszenia Eskorcikowi porobić :)
Trzymam kciuki za dzieisjaszą wizytę u okulisty, Aniu daj znać co i jak, i co potrzebne.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt lis 20, 2009 20:10 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

bardzo dziękujemy :1luvu:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt lis 20, 2009 20:23 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Eskorcik wymęczony, wystraszony, nasz biedaczek kochany
grzebali w oczkach, oj grzebali

prawe oczko - jest malusieńki wrzód jeszcze na rogówce- naprawdę tyci w porównaniu z tym co było wcześniej
lewe oczko - rogówka bardzo zniszczona, są nadal duże wrzody, oczko trochę wysadzone, powiększona gałka
to bielmo i wystająca, przyklejona 3 powieka, to efekt bardzo silnego kociego kataru i stanu zapalnego w czasie kiedy był jeszcze ślepym maluszkiem,
może gdybym znalazła go 2 tyg. wcześniej, może wtedy ten stan nie był by tak zaawansowany, no cóż, nic na to nie poradzę..... :(
będziemy leczyć farmakologicznie, na razie skupiamy się na pozbyciu się wrzodów i przede wszystkim odbudowaniu nadal zniszczonej rogówki
dostaliśmy nowe leki, część mamy wykupić - prawie wszystko 3 razy dziennie :?
będziemy uwyżać: braunol, tobrexan i optimune - leku na odbudowę rógówki - to nowe leki, floxal zostaje
do tego ma brać cały czas wzmacniacze, bo gil nadal jednak w nim siedzi

nakarmiłam maluch ai poszedł spać zmęczony

Kochane życzcie nam powodzenia, będzie wesoło :(

Anna Rylska

Post » Pt lis 20, 2009 20:38 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Aniu powedzieli ile to będzie kosztowac?
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob lis 21, 2009 17:50 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

zapraszamy na bazarek :)
viewtopic.php?f=20&t=103797

Anna Rylska

Post » Sob lis 21, 2009 20:01 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Anna Rylska pisze:Eskorcik wymęczony, wystraszony, nasz biedaczek kochany
grzebali w oczkach, oj grzebali

prawe oczko - jest malusieńki wrzód jeszcze na rogówce- naprawdę tyci w porównaniu z tym co było wcześniej
lewe oczko - rogówka bardzo zniszczona, są nadal duże wrzody, oczko trochę wysadzone, powiększona gałka
to bielmo i wystająca, przyklejona 3 powieka, to efekt bardzo silnego kociego kataru i stanu zapalnego w czasie kiedy był jeszcze ślepym maluszkiem,
może gdybym znalazła go 2 tyg. wcześniej, może wtedy ten stan nie był by tak zaawansowany, no cóż, nic na to nie poradzę..... :(
będziemy leczyć farmakologicznie, na razie skupiamy się na pozbyciu się wrzodów i przede wszystkim odbudowaniu nadal zniszczonej rogówki
dostaliśmy nowe leki, część mamy wykupić - prawie wszystko 3 razy dziennie :?
będziemy uwyżać: braunol, tobrexan i optimune - leku na odbudowę rógówki - to nowe leki, floxal zostaje
do tego ma brać cały czas wzmacniacze, bo gil nadal jednak w nim siedzi

nakarmiłam maluch ai poszedł spać zmęczony

Kochane życzcie nam powodzenia, będzie wesoło :(

Dzień dobry Aniu, wyczytałam wszystko, serce się kraje :cry: zyczę Wam wszystkim zdrówka - Tobie przede wszystkim.

Mój znajdek z chorymi ślepiami tez dostawał floxal, ale tylko trzy dni, bardz bardzo mu sie pogorszyło po nim, chyba zareagował alergicznie, odstawiony, twój kotek dobrze znosi floxal?
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro lis 25, 2009 22:15 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Witaj serdecznie dune w naszym wątku, mam nadziej, że będziesz tu często zaglądała :D

Eskorcik ładnie toleruje floxal, nie ma po nim żadnych problemów, kila z moich kotów brało te krople i żaden nie miał na szczęście żadnych problemów

Afatima pisze:Aniu powedzieli ile to będzie kosztowac?

apteczne kropelki - tobrexan i tears natural ok.45 zł, niestety optimune najdroższe 102 zł ( wzięłam na kreskę)

Mały ucieka od nas gdzie pieprzrośnie, on się nas boi po prostu, bo kojarzymy mu się tylko i wyłącznie z zakraplaniem, łapaniem :( a to taki wspaniały kocurek, kocha się przytulać, wyginać, wywalać brzusio :1luvu:

Anna Rylska

Post » Czw lis 26, 2009 10:20 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Anna Rylska pisze:Witaj serdecznie dune w naszym wątku, mam nadziej, że będziesz tu często zaglądała :D

Dzień dobry serdeczne z majowym clematisem Nelly Moser :)

Obrazek

Anna Rylska pisze:Mały ucieka od nas gdzie pieprzrośnie, on się nas boi po prostu, bo kojarzymy mu się tylko i wyłącznie z zakraplaniem, łapaniem :( a to taki wspaniały kocurek, kocha się przytulać, wyginać, wywalać brzusio :1luvu:

Moje kicury, na dżwięk otwieranej lodówki lecą do zarcia a jak slysza szelest torebki z kropelkami od razu siedzą pod stołem....Trel krople dostaje od "zawsze" i wydaje mi sie ze uznał juz to za norme ale ten floxal bardzo go szypał i difadol chyba tez bo potem tarmosi ślepki :( tobrex znosi lepiej. Wogóle to kot do leczenia...naokragło cos dostaje i po prostu podchodzi do tego ze spokojem...wszystkie leki bierze bez sprzeciwu...
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Sob lis 28, 2009 10:25 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anna Rylska

Post » Sob lis 28, 2009 15:07 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Czy to ten sam kotek? :D Dokonaliście cudownej przemiany :1luvu: .
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Sob lis 28, 2009 18:36 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Podrzucamy malucha!

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Sob lis 28, 2009 19:08 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

to on tak urósł???? piękny duży chłopak :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kotLucjanek

Od: Czw wrz 24, 2009 10:08

Post » Sob lis 28, 2009 21:25 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Bardzo proszę o zaglądanie i podrzucanie tego wątku:

viewtopic.php?f=1&t=104124

trzy niespełna 3-miesięczne kocięta, wszystkie bez łapek lub z uszkodzonymi kończynami :(
Bardzo potrzebna pomoc i domy, one nie mogą wrócić na ulicę, są kalekie :(

Anna Rylska

Post » Sob lis 28, 2009 22:11 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

Ale Eskorcik wypiękniał!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie lis 29, 2009 9:21 Re: 6tyg.ChorKocie*WrzodyNaOczach*ZrośniętaPowieka*KtoMożePomóc?

mamy robale :crying:
Eskorcik dziś zwymiotował długie, żywe kaskuctwo 8O :(
ja się zastrzele, robaki przy tulu kotach :(

Anna Rylska

[poprzednia][następna]