Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 23, 2009 19:55 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

Wspominek ciąg dalszy :mrgreen:
Bunia,która była jakoś tak miesiąc po sterylizacji przyjęła kota i nawet dostała laktacji!!!

A oto zdjęcia :
Franuś z małym Mieciem, Franuś przystojniak, Buńcia dba o swojego syna, Wspólne mycie , Piękne spanko,
Franuś z ulubioną zabawką-czyli cukierkiem ( pod brzuchem jest), I maleńki Franuś u cyca.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lis 23, 2009 21:57 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

Buńcia-Mamusia :1luvu:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto lis 24, 2009 16:53 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

Ja patrzę na Buńcię to tak jakbym widziała Pumę rok temu jak przyszła do nas 4-miesięczna Pepsi. Też jej matkowała :1luvu: Słodkie te Twoje łobuzy Aniu :love:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Wto lis 24, 2009 20:46 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

Super foteczki :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 25, 2009 10:49 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

Zmiana planów z 12 godziny na tak po 17-tej. Pani doktór zamieniła się w pracy, a mi to nie przeszkadza bo i tak jestem w domu. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lis 25, 2009 14:48 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

Kochane kotki sliczne zdjecia !
Jaki Frania malutki byl?? a Bunia szczupla!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Śro lis 25, 2009 16:12 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

Witajcie Superrodzinko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lis 25, 2009 20:13 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

I jak tam? Już dawno po 17 :D

nanetka

Post » Śro lis 25, 2009 21:51 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

My już po. :strach:
Zrobione testy sztuk 8. Sztuk 6 zdrowe i wolne od białaczki tak jak do tej pory. :ok: :D
Niuńcia ma białaczkę. :cry:
Gagusia ma wynik niemiarodajny, bo dopiero po bardzo długim czasie zaczęła się pojawiać ta druga kreska i to prawie że niewidoczna, w przeciwieństwie do Niuni, u której wyszły dwie bardzo widoczne krechy. :evil:
W piątek zrobię Gagusi ponowny test, ale będzie wysłany do Laboklinu do Warszawy i zobaczymy jak on się będzie miał do testu płytkowego.
Wszystkie koty zaszczepione i mamy spokój na rok.
Mam nadzieję, że nic im nie będzie i się nie rozchorują. Bunia leży padnięta, ale ja dałam jej smakołyki do jedzenia bo chciałam sprawdzić czy będzie je jadła bo co innego nie chciała. Leży cały czas w jednym miejscu a ja już panikuję, bo równo rok temu wiadomo co było. :(
Wiem, ze mogą czuć się źle po szczepionce, ale mimo to jestem w stresie. :(

Doktor Ania była 2 godziny na wizycie u nas i wymęczyła koteczki strasznie, ale te odpłaciły jej pazurkami i gryzieniem. :mrgreen:
Krew się jednym lała, a drugim nie chciała lecieć, ale Niunia to dopiero pokazała na co ją stać. :lol:
Ona też bardzo brzydkie ma dziąsła i te kły trzeba koniecznie jej usunąć, ale musimy odczekać jeszcze trochę, bo przecież 25 sierpnia miała część ząbków usunięte i wiadomo co się wtedy działo. :(

Ja też jestem padnięta, bo kręgosłup daje mi popalić. :evil:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lis 25, 2009 22:02 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

Aniu, trzymam mocno kciukasy za zdrówko całej gromadki! :ok:

nanetka

Post » Czw lis 26, 2009 7:30 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

Ode mnie też :ok: :ok: :ok:
Ale co to znaczy, że po długim czasie ta kreska? Tzn. ile czekałyście z wetką na odczyt?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lis 26, 2009 10:17 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) :(

Iza, ta druga kreska bardzo długo sie nie wyodrębniła, ale pokazała się bardzo niewidoczna i to w sumie tak patrząc pod katem lub z boku, co ja sama widziałam. Dlatego wetka powiedziała, że test należy powtórzyć za jakiś czas. Jutro idę do lekarza i może najpierw damy Zylexis i po dwóch miesiącach powtórzymy test. Zobaczymy.

Koty chore. Bunia z Frankiem najbardziej, bo się prawie ruszać nie mogą. :cry: :ok:
Rano na jedzenie tylko przyszły 3 koty,- Niuńcia jak zwykle pierwsza :ok: Gagunia :ok: i Kubisia.
Reszta leży, a jak je wyjmę na kontrolę to tak jak już napisałam, ze ledwo co mają siłę przejść kawałek. Buni dałam te smakołyki whiskasa i zjadła 20 sztuk-ufff. Franuś nic nie chciał. :(
W nocy się załatwiały bo kuwety były używane, ale czy wszystkie to nie wiem.
Mam nadzieję, ze im to przejdzie. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lis 26, 2009 13:24 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) Koty chore

Przejdzie Aniu, na pewno przejdzie. Pewnie są chwilowo osłabione po szczepieniu :ok:

nanetka

Post » Czw lis 26, 2009 14:10 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) Koty chore

Nawet je boli jak je biorę na ręce. :(
Franuś dalej nie chce jeść, a kupiłam filety z indyka. Buni kupiłam saszetki kitekata żeby tylko zaczęła jeść cokolwiek, ale polizała tylko sosiku.
Z chodzeniem, a właściwie niechodzeniem najgorzej jest u Frania. Nie wiem czy ma to związek, ale w tamtym roku po innej szczepionce(Felovax) nie chodził na tylne nogi 2 dni, a teraz przecież były szczepione Purevaxem.

Nanetko i Erin - dziękuję, że jesteście teraz ze mną i moimi koteczkami.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lis 26, 2009 14:16 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+) Koty chore

Aniu, poobserwuj je i zobaczysz jak będzie jutro. Moje dziewczyny znoszą bez problemów szczepienie. Ale pamiętam że kot moich rodziców też bardzo źle to znosił i również płakał jak się go brało na ręce... Tak więc bądź dobrej myśli! :ok:

nanetka

[poprzednia][następna]