ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 24, 2009 12:11 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

z prawdziwą przyjemnośica wpisuje Polifemka na liste kotków, które maja dom :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 24, 2009 13:32 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

AgaPap pisze:
alessandra pisze:aktualna lista kandydatów na listopad:

1.Dwa kotki u PraksedyObrazekObrazek viewtopic.php?f=1&t=92010&p=5172625#p5172625
2.Whiskasowy ślepaczek
Obrazek viewtopic.php?f=1&t=103229
3.czarny maluszek u kotiki viewtopic.php?f=1&t=102969
Kajtus [*] Niuniuś [*]Obrazek
4.Filusia Obrazek viewtopic.php?f=1&t=103665
5.Tajga Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=98992&p=5220458#p5220458[/b]

psotakota ma jeszcze kotka w potrzebie, czekamy na pojawienie się jej na forum i rozmowę

AgaPap, ile mamy kasy do tej pory z listopadowych skałdek? -mam nadzieję,ze bazarki jeszcze coś dodatkowo pzryniosa, choc ostatnio marnie ida :(

Po przeliczeniu na razie z listopadowych składek i bazarków, które już mam na koncie jest 411 złotych.

Ja dziś wysłałam pieniążki od Elenki.
Doszły?
Jak nie to do tych 411 dodaj 266,5zł ;)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lis 24, 2009 13:52 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Podrzucę was koteczki... :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto lis 24, 2009 13:54 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

bardzo dziękujemy za taka decyzję , seja, dzieki niej uda sie uratowac jakiegoś ślepaczka
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Elenki nie dało się uratować, ale nie odeszła w samotności...[*]

alessandra

Post » Wto lis 24, 2009 13:56 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

seja pisze:Po przeliczeniu na razie z listopadowych składek i bazarków, które już mam na koncie jest 411 złotych.

Ja dziś wysłałam pieniążki od Elenki.
Doszły?
Jak nie to do tych 411 dodaj 266,5zł ;)[/quote]

Jak byłam godzinę tamu na koncie to jeszcze nie było, ale do jutra pewnie dojdą.

Bardzo Ci dziękujemy za ten dar, chociaż wolałybyśmy żeby zostały zużyte dla tej której były przeznaczone, ale niestety los zadecydował inaczej :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto lis 24, 2009 14:11 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Seja, bardzo ci dziękuję w imieniu ślepaczków.
Elenka pewnie patrzy gdzieś zza TM i mówi "Mrrrau, seja, fajna z ciebie Duża".

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lis 24, 2009 14:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

bardzo szybki bazarek: viewtopic.php?f=20&t=103948
proszę o pomoc w podrzucaniu wieczorami...
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Wto lis 24, 2009 14:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Gohag pisze:
Marcelinek ;-), który w niewyjaśnionych okolicznościach stracił stópkę i przez KK - jedno oczko. Za to obdarzony został podwójną dawką uroku osobistego. Prześliczny burasek bryka na całego u nowych właścicieli.
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lis 24, 2009 15:58 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Wto lis 24, 2009 15:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

pamietacie Gremlinka- kotka , którego jak smiecia wyrzuciły jakies ludzkie szmaty?
ma już domek ale prosi o opiekuna wirtualnego, do końca zycia będzie musiał miec oczka leczone kropelkami, to koszt miesieczny 70-80zł, moze ktoś zaoferuje comiesięczny grosik, aby pomóc osobie, która pozostawiła go u siebie (pozostał w dt na stałe)
Obrazek

alessandra

Post » Wto lis 24, 2009 21:15 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa pisze:Seja, bardzo ci dziękuję w imieniu ślepaczków.
Elenka pewnie patrzy gdzieś zza TM i mówi "Mrrrau, seja, fajna z ciebie Duża".

Śmiem w to wątpić... jeszcze za bardzo boli...
To mój czwarty aniołek w przeciągu 5miesięcy, trochę zaa dużo na jedną mnie...

Mój drugi jednooczkowy aniołek... bo wcześniej Misia z rakiem, też ją musiałam uśpić ,a po tylu miesiącach z nią mam traumę po dziś dzień...i ciągle pamiętam moment zawijania w poszewkę i Weta odchodzącego z nią na rękach...
I mimo tego całego nastawiania się " nie będę się do niej przyzwyczajać, bo przecież znajdzie domek i będę tęsknić" jednak się przyzwyczaiłam, broniłam się tak długo jak umiałam...tylko przed nią nie można było się obronić...

Dla innych Miśka była "wybrakowana" , "uszkodzona" ... ja ją postrzegałam w całości, nie widziałam braku oczka, ucha...
Była moja na tych 8 miesięcy , moja i mojego brata, on na nią mówił Eyezis i uważał , że jest mądrym miziakiem :)
Miziak "na kropelkę" , bo jak już się załadowała na kolana to nie chciała zejść.
Brakuje mi jej...

Elenka ... został taki puchaty kłębek na stole, w lecznicy ,kiedy zamykałam drzwi...
Wet powiedział "odpad zakaźny"... żaden odpad zakaźny, tylko moja mała kiciulka!
Była ze mną 4dni... trzymałam ją w klatce, bo się o nią bałam...
Tina i Kropka jakby od samego początku wiedziały , że coś jest nie tak z nią.
Obchodziły ją szerokim łukiem, Kropka jak ją widziała warczała,fukała i prychała-czego sama z siebie nie robi w stosunku do innych kotów...chyba , że prowokowana kontaktowo.
Tina stawała przed klatką i gestykulowała-śmiesznie brzmi , ale jak nazwać to , że stawała na tylnych łapkach i zakrywała pyszczek? Albo kładła się i zakrywała jedną łapą główkę...czy chowała głowę pod kawałek materiału...

Niby 4dni,ale jak tylko usłyszałam wirusowe zapalenie otrzewnej zalałam się łzami...
Boli , może dlatego , że to ja musiałam podjąć taką a nie inną decyzję,że czuję się odpowiedzialna...
Nie lubię takich decyzji...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lis 24, 2009 21:22 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Seja, masz rację, takie decyzje są okropnie trudne. I zapadają w pamięć na zawsze. Ja zdecydowałam tak raz, wkrótce minie już osiem lat. Nigdy nie zapomnę. Pamiętam każdą chwilę tamtego okropnego dnia. Wiem, że zrobiłam słusznie, ale to i tak boli...

Bazyliszkowa

Post » Śro lis 25, 2009 8:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Podrzucę z rana :!:

Bazyliszkowa

Post » Śro lis 25, 2009 11:39 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

w oczekiwaniu na wyniki Tajgi, bardzo prosimy o kciuki i ciepłe myśli:

Ana_Zbyska pisze:z Tajgą gorzej :cry:
Znów straciła apetyt, dziś prawie nic nie zjadła..Oczka dalej nie reagują, dziś jest bardzo osowiała, siedzi kruszynka cały czas w tej samej pozycji.. :(
Czy Ona gaśnie..?
:placz:
Dziś jak wróciłam z pracy, położyłyśmy się, Tajgula cały czas mocno wtulona, cały czas mruczała..Jak ja bym chciała, żeby Ona była zdrowa.. :cry:
Jutro wyniki badania na tokso..
Dlaczego Tajula się nie zbiera? :crying:

alessandra

Post » Śro lis 25, 2009 12:28 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Podrzucam.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lis 25, 2009 13:04 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Mały kociak z Boguszyc potrzebuje kciuków. Jego stan jest poważny. Nie wiem, czy potrzebne też wsparcie finansowe. Jest pod opieką CoolCaty.
CoolCaty pisze:No i jest już zupełna maskara. Odebrałam dwa maluchy złapane przez właścicieli posesji. Są w koszmarnym stanie - ledwo żywe. Jeden ma oko uszkodzone - będzie do usunięcia, jeśli mały przeżyje.
(...)
Chłopczyk w złym stanie. Odwodniony, słaby, nie je, nie pije. Oko do usunięcia. Jeszcze dwa tygodnie temu wyglądał z daleka na zdrowego :cry: Rokowanie ostrożne.
Obrazek Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=103250&start=300
Bądź dzielny, kociaczku, walcz :ok:

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]