» Śro lis 25, 2009 7:41
Re: Bielskie BiedyII-nowe b. chore PANLEKOPENIA [']['][']
kociaki dostały surowice w niedziele. Caniserin. Dostają teraz zilexis jeszcze.
Kiedy dostawały surowice Dziewczynka miała juz objawy tzn wymiotowała i nie chciała jeść. Czarnuszki nie chciały jeść. Dwa buraski były zupelnie ok.
niestety to moja wina. Nie zareagowałam odpowiednio wczesnie. W czwartek mała rzygneła kłakami. To powinno być juz czerwonym alarmem a ja stwierdzialam ze teraz sie sporo myją to pewnie sie zaklaczyła. Do tego robaki, bo brzusie miały aż pękate. Bawiły się, jadły....ale przeciez powinnam wiedzieć, przeczuć, przewidzieć...Gdyby zaraz w czwartek dostaly surowice...
Zasnęły cicho pod kroplówkami. Jeden czarnuszek został uśpiony, nie było sensu..umarłby w nocy.
Mam schize czy reszta nie zachoruje. Wszytsko mam poszczepione, małe kociaki (Maja, Jinks, Zajaczki, Płatek - dwukrotnie), reszta doroslych albo raz (Pampelka, Bystrzak, Bambi, Wiesia, Śnieżek, Fela) albo kilkukrotnie (Tajfunik i moje koty)....w nocy co chwilka słysze rzygajace koty, wstaje sprawdzam, szukam wszystkich. Sypie chrupki czy jedzą, odnotowuje kto pije wodę, wyciagam wędki czy sie bawią....
Dla moich adoptusiów za TM [']
Gór mi mało i trzeba mi więcej....