Kocia para z plaśkatymi mordkami-mama po sterylce,a brat?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 24, 2009 10:27 Kocia para z plaśkatymi mordkami-mama po sterylce,a brat?

Po sąsiedzku z moim osiedlem, w domku jednorodzinnym mieszka starszy pan, u którego na podwórku mieszkają śliczne kotki: Biało-bura mama, oraz dwójka oryginalnej urody malców: marmurkowa kotka i buro biały kotek. Kociaki mają śmieszne, lekko spłaszczone buźki, jakby miały wśród przodków egzotyka.
Dowiedziałam się o nich przypadkiem - w sobotę kilkuletnia dziewczynka chodziła po osiedlu z tą marmurką za pazuchą i próbowała ją komuś dać. Nawet mnie się zapytała, czy chcę kotka, bo jej dał kolega, a mama się nie zgodziła. Przyparłam ją do muru, bo bardzo ściemniała, skąd go właściwie ma, ale motała się w zeznaniach. Wzięłam od niej tą kotkę, bo bałam się o jej los. Jak tak stałam z kicią i zastanawiałam się co teraz zrobić (byłam z dzieckiem w wózku na spacerze), to akurat szła jakaś babeczka z bloku obok i zagadnęłam ją, czy nie wie, czyja to kotka. Ona na szczęście wiedziała i skierowała mnie w odpowiednie miejsce. Zaniosłam kotkę na to podwórko i przy okazji zobaczyłam jej braciszka oraz mamę. Na podwórku stały kocie miseczki i było widać, że kociaki mieszkają w komórce. Mimo to są czyste, tłuściutkie i zadbane. W domu akurat nikogo nie było, ale poszłysmy tam wczoraj z Kaliną i porozmawiałyśmy z ich panem. Zaproponowałam pomoc w adopcji i ew. w sterylkach. Pan się zgodził, był nawet zadowolony. Okazało się, że matka tych kociąt to córka ich domowej, już wysterylizowanej kotki. Nie pytajcie, czemu jej nie wysterylizował i czemu nie wpuszcza do domu, bo nie wiem...i nie zapytałam, żeby nie zepsuć atmosfery. W każdym razie, ten pan chętnie odda i matkę i kocięta.
Matce pewnie będzie trudno znaleźć dom, ale "plaśkatym" pyszczkom może się uda. Jutro idę robić im zdjęcia.
Najbardziej mnie wkurzyło, jak ten pan przyznał, że sam dał kotkę tej dziewczynce...i myślał, że to ona ją odniosła. Poprosiłam go, żeby więcej nie oddawał kociąt dzieciom, jeżeli nie przyjdą z rodzicami. Mam nadzieję, że posłucha.

Gdyby ktoś marzył o parce takich troszkę niezwykłych kociątek (mają po około 4-5 miesięcy), to polecam te maluchy.

AKTUALIZACJA - Jedna Kotka ma już domek (ta co miała być kocurkiem), druga za TM
Ostatnio edytowano Sob lut 20, 2010 12:26 przez Mimisia, łącznie edytowano 11 razy

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Wto lis 24, 2009 11:07 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu

Bożenko super, ze udało się pogadać z tym człowiekiem.
Kociaki powinny szybko znaleźć domy, czekam na zdjecia małych paskud :mrgreen:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt lis 27, 2009 17:09 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu

Byłam dzisiaj porobić kociątkom fotki. Porozmawiałam z właścicielem, dowiedziałam się, że kociaki urodziły się w lipcu, mają więc teraz ok. 4 miesięcy. Ich mama to 1,5 roczna kotka, którą też chętnie oddadzą, bo wystarczy im dwójka kotów (mają babcię małych w domu i brata ich mamy). Maluchy z mamą początkowo były w domu, jednak po jakimś czasie państwo uznali, że w domu wystarczy im jedna kotka, więc resztę wyeksmitowali do komórki. Na szczęście kociaki są nakarmione i w miarę możliwości zadbane.
Matka kociąt może już być znowu w ciąży, radziłam temu panu aby ją jak najszybciej ciachnął, jak tego nie zrobi, to postaram się mu w tym pomóc.
A oto nasza kocia rodzinka. Moim zdaniem mają lekko spłaszczone noski, co widać szczególnie u maluchów, jak są z profilu.
Kilkaj w miniaturki:

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Marmurek to dziewczynka, buro-biały to chłopczyk, a największa kicia to mamusia. Mama i marmurka są miziaste, a chłopiec lekko zdystansowany, ale jak się go dorwie i głaszcze, to nie ucieka.

Mimisia

Post » Pt lis 27, 2009 17:25 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

Ale fajne plaskacze :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt lis 27, 2009 18:06 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

Agulas74 pisze:Ale fajne plaskacze :1luvu:

Mam też wrażenie, że mają jakieś krótkie łapki...ale to chyba tylko tak zdjęcia wyszły, bo na żywo nie zauważyłam. Niby te koty zwyczajne, ale jednocześnie - niezwyczajne:) A maleńką marmurkę nosiłam za pazuchą, cudnie się tuliła!

Mimisia

Post » Pt lis 27, 2009 21:59 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu

Mimisia pisze:Obrazek
Obrazek

Aaaaaaaaaaa marmurka jest cudna, ma przepiękne obręcze na boczkach :1luvu:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob lis 28, 2009 1:15 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

Ale pysiaki fajne :D
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Sob lis 28, 2009 10:18 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

No to jeszcze parę fotek na zachętę

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Mimisia

Post » Sob lis 28, 2009 18:26 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

Ale cuda :1luvu:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob lis 28, 2009 18:36 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

uuu jakie groźne kotecki :ryk:
piękne są :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob lis 28, 2009 20:01 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

O,rany!!!!! Prześliczne.Bić się o nie będą.Zamiziałabym je na amen.Kocham takie pysia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lis 29, 2009 9:33 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

Musiałam zajrzeć i chociaż fotki pooglądać.Nie ma jeszcze chętnych?

ewar

Post » Nie lis 29, 2009 11:50 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

Nie, nie ma jeszcze chętnych. Jeszcze ich nie ogłaszałam na allegro. Nie są pokastrowane, wolałam najpierw tutaj spróbować. Chyba jednak dzisiaj porobię im ogłoszenia w necie.

Mimisia

Post » Nie lis 29, 2009 13:42 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

Spróbuj też na gumtree.Mówią,że tam łatwiej o domek.

ewar

Post » Pon lis 30, 2009 8:31 Re: Fajna kocia parka z plaśkatymi mordkami:) szukają domu FOTKI

Podniosę maluszki i ich mamę.

ewar

[następna]