CHOMICZÓWKA, JUŻ TYLKO 1 MALUCH NA BAZARKU POTRZEBNY DT!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 23, 2009 22:56 Re: CHOMICZÓWKA-pozostałe kociaki mają domki. Tami się oswaja :)

:( Ja mogę jedynie zaapelować do Uli. Uleńko miało być 6 kociaków u Ciebie zrobiła się z tego 2ka, która już wybyła...masz dobrą rękę do kociaków, szybko znajdują domki, może i temu byś mogła pomóc? :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto lis 24, 2009 8:42 Re: CHOMICZÓWKA-pozostałe kociaki mają domki. Tami się oswaja :)

Goyka pisze::( Ja mogę jedynie zaapelować do Uli. Uleńko miało być 6 kociaków u Ciebie zrobiła się z tego 2ka, która już wybyła...masz dobrą rękę do kociaków, szybko znajdują domki, może i temu byś mogła pomóc? :oops: :oops: :oops:

to jest absolutnie niedopuszczalne sugerowanie komus co moglby zrobic
i skutek moze miec odwrotny
zastanow sie zanim cos takiego jeszcze raz - kolejny- napiszesz
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto lis 24, 2009 23:05 Re: CHOMICZÓWKA-potrzebny DT lub DS dla malutkiego podrzutka !!!

nie sugerowałam tylko pytałam, a to różnica. Ale ok przepraszam i cofam pytanie
Obrazek

Goyka

Post » Pt lis 27, 2009 6:44 Re: CHOMICZÓWKA-potrzebny DT lub DS dla malutkiego podrzutka !!!

Rozmawiałam z p.Ryszardą. Była z Tymusiem u lekarza. Kocurek nie ma kk jest lekko podziębiony, dostał zastrzyk, następny bedzie dzisiaj. Został odrobaczony, pcheł nie stwierdzono. Uszy czyste, oczy zdrowe. Ma według lekarki ok.4 mcy. Tymuś w domu wcina i spi. Na razie nie chce się jeszcze bawić. Chyba odreagowuje bezdomność, bo jest kotem na 100% domowym. Będę w niedzielę u p.Ryszardy, to wkleję zdjęcia i jeszcze coś o kotku napiszę.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon lis 30, 2009 23:04 Re: CHOMICZÓWKA-potrzebny DT lub DS dla malutkiego podrzutka !!!

czekamy na fotki i opis koteczka, łatwiej będzie maluchowi szukać domku. Ludzie są bezduszni :cry: jak można podrzucić na bazarek domowego kotka. Przecież maluch mógł zginąć lub zarazić się czymś od bezdomnych kotów
Obrazek

Goyka

Post » Śro gru 02, 2009 11:58 Re: CHOMICZÓWKA-potrzebny DT lub DS dla malutkiego podrzutka !!!

Przepraszam, że nie pisałam, ale zachorowała mi Filutka i nie miałam za bardzo czasu. Poza tym Tymek jednak porządnie zakatarzony, z nosa mu cieknie na fest, antybiotyk cały czas, i z szukaniem domu trzeba się wstrzymać. To plon niedzielnej sesji u p.Ryszardy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co do Tymka, to mam wątpliwośc, co do jego wieku. Kotek ma według mnie stałe zęby i już trochę zuzyte. Prosiłam p.Ryszardę, żeby porozmawiała z lekarką. Ale rzeczywiscie jest mały, wazy 1,7. Był porządnie wystraszony, przed moim przyjściem p. Rysia włozyła go do kontenerka. Mogłam go wygłaskac, niestety nie mruczał, ale puszczony schował się pod szafę i nie wyszedł. Bał się mnie, ale i bał sie opiekunki. Jest teraz bardziej spłoszony niż po przyniesieniu do domu. Moze dlatego, że siedzi sam w pokoju, odizolowany od kotów, p.Ryszarda tylko go odwiedza, a nie jest z nim cały czas i Tymek troche dziczeje. Na pewno jest miłym i łagodnym kotkiem, ale trochę wystraszonym.
Obrazek

mimbla64

Post » Śro gru 02, 2009 19:23 Re: CHOMICZÓWKA-potrzebny DT lub DS dla malutkiego podrzutka !!!

Słodziutki ten Tymeczek :) i bidulek. Miejmy nadzieję, że nabierze zaufania
Obrazek

Goyka

Post » Nie gru 06, 2009 18:19 Re: CHOMICZÓWKA-potrzebny DT lub DS dla malutkiego podrzutka !!!

Niestety Tymek porządnie chory. Po ubiegłej niedzieli wydawało sie, że wszystko w porządku, zaczął lepiej jeść, ale od środy zaczeło się gorzej dziać. Tymek przestał jeść, zaczął wymiotowac. W dalszym ciągu teraz jest na antybiotyku i kroplówkach. Pani Ryszarda karmi go na siłę gerberkami. Tymek wykupkał i zwymiotował ostatnio sporo robali. Nieżywych, chociaż był odrobaczany wcześniej po przygarnięciu. Lekarka nie chce go teraz odrobaczać, bo słabiutki jest bardzo, schudł, nie miał siły chodzić.
Co do jego wieku, to rzeczywiście ma stałe kły, więc co najmniej 6 miesięcy, ale wobec tego jest strasznie malutki. A teraz jeszcze chudziutki się robi. Trzeba za niego kciuki trzymać, żeby wyzdrowiał.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon gru 07, 2009 0:25 Re: CHOMICZÓWKA-potrzebny DT lub DS dla malutkiego podrzutka !!!

:cry: kciuki za choraska :( pewnie dlatego taki nieśmiały jest bo chory :(
Obrazek

Goyka

Post » Pon gru 07, 2009 8:03 Re: CHOMICZÓWKA-Tymek bardzo chory :( kciuki za bidulka

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pon gru 07, 2009 10:29 Re: CHOMICZÓWKA-Tymek bardzo chory :( kciuki za bidulka

Mocne kciukaski za zdrówko Tymusia :ok:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto gru 08, 2009 11:00 Re: CHOMICZÓWKA-Tymek bardzo chory :( kciuki za bidulka

wczoraj zadzwonila pani z kwiaciarni ze ktos podrzucil na bazarek malego kotka :(
podobno lasi sie do nog i daje glaskac
jest pogryziony przez inne koty :(
bialo-szary
kto moglby go zabrac?

Efcia moglaby go przewiezc gdyby byl ktos chetny dac mu dt
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto gru 08, 2009 12:18 Re: CHOMICZÓWKA-Tymek bardzo chory :( kciuki za bidulka

Maryla pisze:wczoraj zadzwonila pani z kwiaciarni ze ktos podrzucil na bazarek malego kotka :(
podobno lasi sie do nog i daje glaskac
jest pogryziony przez inne koty :(
bialo-szary
kto moglby go zabrac?

Efcia moglaby go przewiezc gdyby byl ktos chetny dac mu dt

Maryla, a pani z kwiaciarni by go nie wzięła? W końcu pomogliśmy im już z czterema kociakami, może ktoś z bazarku też w końcu by pomógł a nie tylko wyręczał się innymi, kurde!!!?!?
Czy oni myślą, że my nic innego nie robimy tylko szukamy kotów które możemy wziąć na tymczas? :evil:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto gru 08, 2009 19:27 Re: CHOMICZÓWKA-Tymek bardzo chory :( kciuki za bidulka

:cry: kto może pomóc :( póki nie jest za późno. Krew mnie zalewa, niedość, że bezdomne się rozmnażają to jeszcze jacyś popieprzeni ludzie podrzucają kociaki ..masakra
Obrazek

Goyka

Post » Wto gru 08, 2009 19:38 Re: CHOMICZÓWKA-Tymek bardzo chory :( kciuki za bidulka

Rozmawiałam dzisiaj z panią Ryszardą. Z Tymkiem lepiej. Dalej ma antybiotyk i kroplówkę i trzeba go karmić, ale czuje się dobrze. Już nie leży jak szmatka. Nie ma już gorączki. Robi ładne kupy. Dzisiaj p.Ryszarda zaczęła odrobaczanie panacurem. Będzie dostawał przez 4 dni. Bardzo możliwe, że za stan koteczka odpowiedzialne były także robale. Tymuś niestety waży już tylko 1,4 kg.

Pytałam o tego podrzuconego kotka. Pani Ryszarda powiedziała mi, że to jest ok. roczny, młody kocurek. Biały z nielicznymi burymi łatkami. Więc nie wiem, czy chodzi o tego samego kotka, o którym mówiła pani z kwiaciarni. Ja w tym tygodniu nie zdołam, ale w poniedziałek mogę rano podjechać i go sfotografować.
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]