KOCIAKI Z PIOTRKOWA -wielka akcja JOPOP & co. :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 23, 2009 10:45 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

ja nawet conwa nie wącham ;) te ostatnie 2 tygodnie nieźle mi na wagę zrobiły również :twisted: jeszcze ze 2-3 tygodnie pochoruję i zejdę do zaplanowanej wagi :lol:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lis 23, 2009 11:34 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Bazyliszkowa pisze:
jopop pisze:Procent jeść nie chce, ale powąchał przynajmniej conwa.

Procent, nie wygłupiaj się, od samego wąchania nie wyzdrowiejesz. :(

:ryk: są tacy co z wąchania żyją :ryk:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon lis 23, 2009 11:42 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

U nas na razie - spokój. Mała jest u mnie od 16 dni, a od szczepienia minęło 6 dni...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon lis 23, 2009 11:58 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

U mnie kryzys został chyba zażegnany, puchacz zaczyna wychodzić na prostą, dwa pozostałe zostały tylko liźnięte wirusem. Powinno być OK i kamień z serca.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pon lis 23, 2009 13:27 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Jana pisze:
Jana pisze:Mam w domu immodulen, mogę się podzielić. Ostatnio korzystała Daisy od aamms, z rewelacyjnym skutkiem.

Immodulen jest rewelacyjny na calici, kiedy kot ma nadżerki, przez które nie może jeść. Kupiłam ten lek kiedy Rózik miał wielkie rany w pyszczku i na nosie, już po dwóch dawkach nadżerki pięknie się goiły. To immunostymulator, podobno trudny do dostania. Z butli w mojej lodówce skorzystało już sporo chorych kotów.

Cieszę się, że koty są w na tyle dobrym stanie, że immodulen nie jest potrzebny.

:ok: :ok: :ok:

Jana droga, przepraszam, zauważyć zauważyłam, ale nie mogłam się natychmiast skupić na temacie. Skupiam się dzisiaj..

Bardzo Ci dziękuję po raz kolejny za ratunek. Dzisiaj podjadę pod Twój dom :wink: ze strzykawkami. Oby i Julisi immodulen pomógł, niech w końcu buziak przestanie ją boleć. Może zacznie raz dwa sama jeść? Pewnie nie chce teraz ze względu na rany na jęzorku.

Wcisnęłam jej wczoraj i dzisiaj z rana ze strzykawki po 20 ml conva. Poszło jakoś. W ciągu dnia mój syn da jej następną dawkę. Z miseczki ani conva, ani kuraka nie chciała.. Rano miała 37,3 stopnia. Włączyłam poduszkę elektryczną, co by dziewczynka nam się podgrzała. Mam wrażenie, że jest w lepszym stanie, ale aż się boję tak mówić.. Zauważyłam wielokrotnie, że - czy to u ludzi czy u zwierząt - przed śmiercią zawsze następuje polepszenie.. Kiedy wczoraj leżała pod kroplówką, każde moje zajrzenie do koszyczka kwitowała miauknięciem :1luvu: :1luvu: :1luvu: Że o mruczeniu nie wspomnę.. Zniosła cierpliwie czyszczenie pod kranem buziaka i dupki po lejącej się bezwiednie kupie.. Jak tu nie kochać takiego słodziaka? Oczka ma już bystrzejsze i głupia nie jest: najbardziej by chciała, żeby w czasie kroplówki trzymać ją na rękach :wink:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon lis 23, 2009 13:28 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

dellfin612 pisze:
Bazyliszkowa pisze:
jopop pisze:Procent jeść nie chce, ale powąchał przynajmniej conwa.

Procent, nie wygłupiaj się, od samego wąchania nie wyzdrowiejesz. :(

:ryk: są tacy co z wąchania żyją :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: Basiu!! To poważny wątek!! Nie rozśmieszaj nas!! :ryk: :ryk:

Kaprys2004

Post » Pon lis 23, 2009 13:30 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Zofia&Sasza pisze:U nas na razie - spokój. Mała jest u mnie od 16 dni, a od szczepienia minęło 6 dni...

dellfin612 pisze:U mnie kryzys został chyba zażegnany, puchacz zaczyna wychodzić na prostą, dwa pozostałe zostały tylko liźnięte wirusem. Powinno być OK i kamień z serca.

Poprosimy o jeszcze więcej takich wieści!!!!

Kciukamy nadal i nieustająco! :D

Kaprys2004

Post » Pon lis 23, 2009 13:36 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kaprys2004 pisze: :ryk: :ryk: :ryk: Basiu!! To poważny wątek!! Nie rozśmieszaj nas!! :ryk: :ryk:

Wiesz, kochana, ja już mam wrażenie, że sytuacja dojrzała do odtańczenia zorby :wink: Bo to jest taki kataklizm, że można już się tylko śmiać, żeby nie oszaleć.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon lis 23, 2009 13:40 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Z Bonifacym jest źle. ciężko oddycha, jest blady i ma 34.5 stopnia. Za godzinkę zabiore go do Boliłapki i zobaczymy...Kochane maleństwo... :cry:

Lilithian

Od: Sob lut 10, 2007 22:35

Post » Pon lis 23, 2009 13:44 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

O matko, następna bieda..

No i jak tu tańczyć nawet zorbę.. :(

Kaprys2004

Post » Pon lis 23, 2009 13:45 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kogo spotkałam w Boliłapce w weekend z maluńkim pingwinkiem? Dziewczyna i Chłopak.. Z emocji nie zadbałam o zapoznanie.. :( Jak się ma maluszeczek?

Kaprys2004

Post » Pon lis 23, 2009 13:59 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kaprys2004 pisze:O matko, następna bieda..

No i jak tu tańczyć nawet zorbę.. :(

K... mać :cry:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon lis 23, 2009 14:02 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Lilithian pisze:Z Bonifacym jest źle. ciężko oddycha, jest blady i ma 34.5 stopnia. Za godzinkę zabiore go do Boliłapki i zobaczymy...Kochane maleństwo... :cry:

kciuki...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lis 23, 2009 14:08 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kciuki :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lis 23, 2009 14:14 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kaprys2004 pisze: :ryk: :ryk: :ryk: Basiu!! To poważny wątek!! Nie rozśmieszaj nas!! :ryk: :ryk:

Tyle nerwów i łez, odrobina odprężenia jest bardzo potrzebna.

No i właśnie tylko chwila, bo teraz Bonifacy :cry:

Jeszcze jedno doniesienie z mojego podwórka.
Zabrałam ze szpitalika dwie kotki po sterylce. Umieściłam u siebie na obserwację, przed wypuszczeniem.
Jedną Efcia całą i zdrową wypuściła.
Druga, z Puławskiej, ma ostre sr... Dzika, mogę leki tylko w karmie podawać. Na szczęście je i pije samodzielnie, bez namowy.

I jeszcze, w ramach odprężania i odwracania uwagi pochwalę się, że mam dla kotów nową super zabawkę.
Zabawka waży 1,2 kg i ma 25 cm długości. I kaszle :cry:
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]