Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 21, 2009 17:59 Re: Emma Kocia Mama ma Dom czyli marzenia się spełniają

gosiaa pisze:Oj no to super że Emma szczęśliwie dojechała, teraz wielkie kciuki za szybką aklimatyzację i dalsze dobre decyzje :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob lis 21, 2009 19:58 Re: Emma Kocia Mama ma Dom czyli marzenia się spełniają

Nie zdecydowałam się, bo jest tyle kotów potrzebujących pomocy i domów tymczasowych, że jeśli Emma miałaby znaleźć dobry dom stały u kogoś, kto nie chce się angażować w pomoc innym kotom, ale nią zajmie się dobrze i będzie ją kochał, to zwolni miejsce u mnie dla kolejnego biedaka. Dlatego proszę, szukajcie domu stalego, ja ze swojej strony też go szukać będę. Niemniej, nie jest to jakiś priorytet, Emma może u mnie zostać tak długo, jak tylko będzie trzeba. Jest przekochana, właśnie leży na łóżku i myje sobie futerko. Do moich kotów podeszła niezwykle przyjaźnie, co prawda fuknęła na postrach parę razy, ale to na tyle. Przez chwilę spała z Birką na jednym łóżku, co prawda nie obok, ale zawsze to jednak bardzo blisko.
Tak więc, spokojnie, Emma może sobie u mnie mieszkać, ile będzie trzeba. No, chyba że ją tak pokochamy, że jej nie oddamy za skarby świata. A biorąc pod uwagę jej kochaną buźkę i przylepność (już pokazała, że lubi pieszczoty), nie jest to wykluczone...

Pozdrawiamy całą bandą

szept

Od: Sob wrz 26, 2009 20:21

Post » Sob lis 21, 2009 20:20 Re: Emma Kocia Mama ma Dom czyli marzenia się spełniają

Jak cieszą takie wieści w tak krótkim czasie :D :D :D

Rozumiem jak najbardziej Twoją decyzję, w takim razie nadal szukamy domku tego juz na zawsze :D
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob lis 21, 2009 22:41 Re: Emma Kocia Mama ma Dom czyli marzenia się spełniają

Nie tak szybko ;) Niech się dziewczyna zadomowi. Właśnie zawlaszczyła kredens, lamparciczka jedna.
Jest prześliczna. I bardzo wdzięczna. Obawiam się, że jej jednak nie oddamy ;)
Pazurków nie pokazała ani raz. Co prawda pofuczała trochę, ale brzmiało to mniej więcej tak "Nie dam sobie dmuchać w kasze! O, nie chcesz wcale dmuchać? hmm..." ;D

Pozdrawiamy serdecznie

szept

Post » Sob lis 21, 2009 23:07 Re: Emma Kocia Mama ma Dom czyli marzenia się spełniają

To może teraz jeszcze moja relacja ;-)
Emmę udało nam się szczęśliwie odebrać mimo paru drobnych perturbacji. Kicia wyglądała na zestresowaną całą sytuacją przez jakieś pierwsze 15 min., później się nieco wyluzowała, dopraszała głaskania wystawiając przez drzwiczki transporterka łapki i ocierając się o nie, no i przez całą drogę tłumaczyła nam nieustannie, że to nie ładnie tak kota więzić w pudełku :D Bo kot jest taki miły, ma taki ładny brzuszek do głaskania (tu następowała prezentacja do góry kołami ;-)), chciałby dawać baranki a przez transporter to nie da rady i ogólnie przegadała całą podróż :smiech3: Na szczęście pojechał ze mną mój mąż, więc on mógł zająć się obserwacją drogi a ja konwersacją z Emmą :smiech3:
U Szept Emma została od razu powitana przez prześliczną biało-czarną koleżankę (niestety nie pamiętam jak ma na imię :oops: ) i bez problemu opuściła transporterek - resztę już znacie :-)

Emma jest uroczą kotką i na pewno jej docelowy opiekun będzie w niej zakochany :1luvu:

Dziewczyny przepraszam Was za milion telefonów i smsów ale ja czasami błądzę jak dziecko we mgle i trzeba mi powtórzyć wszystko z 5 razy :oops: :oops: :oops:
Obrazek Obrazek

Motley

Od: Pon cze 15, 2009 9:39

Post » Nie lis 22, 2009 9:30 Re: Emma Kocia Mama ma Dom czyli marzenia się spełniają

szept pisze:Nie tak szybko ;) Niech się dziewczyna zadomowi. Właśnie zawlaszczyła kredens, lamparciczka jedna.
Pazurków nie pokazała ani raz. Co prawda pofuczała trochę, ale brzmiało to mniej więcej tak "Nie dam sobie dmuchać w kasze! O, nie chcesz wcale dmuchać? hmm..." ;D

Pozdrawiamy serdecznie

Jesteś kochana czas pokarze może jednak twój dom będzie kresem podróży Emmy .Dziękuje za tak wspaniałe wiadomości jestem pewien że Emma pozna u Ciebie prawdziwą miłość :1luvu:
Obrazek

krzsztof

Od: Nie wrz 27, 2009 15:43

Post » Nie lis 22, 2009 9:36 Re: Emma Kocia Mama ma Dom czyli marzenia się spełniają

Szept ,Motley - jesteście wspaniałe :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo ,bardzo Wam dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Motley - jakie telefony i sms-y :?: nie wiem o czym mówisz :mrgreen: :mrgreen:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Emma jest straszną przytulanką ,klatka dla niej to był koszmar :(

Mój ''hotelik'' z założenia miał służyć do przechowywania dzikich kotów po sterylizacji ,
ale od kwietnia żaden kot nie był dziki :( najpierw sokolniccy pogorzelcy , miziający ''dzikusy''
tylko im chyba, po tym co przeszły klatka tak bardzo nie przeszkadzała ,ostatnie dziewczyny
w październiku poszły do kochających domów , teraz Emma ona też miała być dzika ,tak twierdzili ludzie z bloku gdzie była zabrana z dziećmi ,a okazała się wspaniałą ,kochaną przytulanką . Mam cichą nadzieję że już niedługo dzieciaki też znajdą kochające domki ,a
''hotelik'' będzie tylko dla dzikich kotów :)

wiedźma_65

Od: Śro lis 08, 2006 22:38

Post » Nie lis 22, 2009 9:44 Re: Emma Kocia Mama ma Dom czyli marzenia się spełniają

wiedźma_65 pisze:Szept ,Motley - jesteście wspaniałe :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo ,bardzo Wam dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Motley - jakie telefony i sms-y :?: nie wiem o czym mówisz :mrgreen: :mrgreen:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Emma jest straszną przytulanką ,klatka dla niej to był koszmar :(

Mój ''hotelik'' z założenia miał służyć do przechowywania dzikich kotów po sterylizacji ,
ale od kwietnia żaden kot nie był dziki :( najpierw sokolniccy pogorzelcy , miziający ''dzikusy''
tylko im chyba, po tym co przeszły klatka tak bardzo nie przeszkadzała ,ostatnie dziewczyny
w październiku poszły do kochających domów , teraz Emma ona też miała być dzika ,tak twierdzili ludzie z bloku gdzie była zabrana z dziećmi ,a okazała się wspaniałą ,kochaną przytulanką . Mam cichą nadzieję że już niedługo dzieciaki też znajdą kochające domki ,a
''hotelik'' będzie tylko dla dzikich kotów :)

Może pora zmienić nazwę "Hoteliku" na np;Oaza ......bo wy dajecie tym kociakom taką bezpieczną Oazę w miejsce niekoniecznie bezpiecznej ulicy .......Pozdrawiam .....maluchy na pewno znajdą domki tak jak Emma :ok:
Obrazek

krzsztof

Post » Nie lis 22, 2009 10:32 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT czas na DS

:D :D :D :D :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie lis 22, 2009 10:35 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT czas na DS

Bardzo, bardzo się cieszę!!!!! :ryk: :ryk: :ryk: Od tygodnia śledzę losy Emmy, nawet ją podlinkowałam dwóm osobom dzwoniącym do mnie w sprawie adopcji kota (ale chcieli rasowe :evil: )....
To taki fajny czas... wyadoptowałam swojego Szymusia z fiv, szukając dla niego domu natknęłam się i pokochałam z całego serca Maciusia i Gabrysia - i udało mi sie znaleźć dom dla 9 letniego miziaka Maćka (Gabryś jest w trakcie leczenia więc sprawa adopcji odłożona), a potem znalazłam w necie Truflę i Emmę - buraski, niekochane, "po przejściach", ktore też znalazły domki. Oby tak dalej się działo..
Dla wszystkich wyadoptowanych, choćby tymczasowo, i dla tych szukających domków oraz wszystkich kocich opiekunów :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 22, 2009 11:40 Re: Emma Kocia Mama ma Dom czyli marzenia się spełniają

szept pisze:Nie tak szybko ;) Niech się dziewczyna zadomowi. Właśnie zawlaszczyła kredens, lamparciczka jedna.

Pozdrawiamy serdecznie

Z niecierpliwością czekamy na dalsze wiadomości o EMMIE :ok: :1luvu:
Obrazek

krzsztof

Post » Pon lis 23, 2009 8:34 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT czas na DS

Witam!
Emma niestety chyba nie przepada za innymi kotami.. Wiem, ze przebywa u mnie bardzo krótko i jeszcze trzeba dać jej czas, ale najchętniej spędza całe godziny za i pod łózkiem, na poduchach ;) Nie je z resztą ferajny, muszę jej podtykać smakołyki, wyławiając ją uprzednio spod łóżka. Wczoraj zjadła sparzonego kurczaka - najpierw bardzo nie chciała, a potem wsunęła ze smakiem, oby tak dalej. Z wdzięcznością przyjmuje wszelkie pieszczoty, ale na inne koty fuczy. Nie bije się z nimi, nie atakuje, nie wdaje w dyskusje, ale ewidentnie im nie ufa i omija. Szkoda, bo miałam nadzieję na wielołapny kłębek turlający się w te i we wte po podłodze. Trzeba jej biednulce dać czas.
Jest bardzo kochana i przeurocza, tylko nieśmiała i ciągle zdziwiona miejscem, w którym się znalazła. Być może lepiej czułaby się jako singiel. Ale dam jej jeszcze kilka dni, niech dziewczyna przyzwyczai się do reszty gromady i niech do niej dotrze, że nikt jej tu krzywdy nie zrobi. Kociarnia jest co prawda wesoła, bo to bardzo młode kociaki, ale także bardzo, bardzo przyjazna i bezkonfliktowa. Aż sama jestem zaskoczona, że się tak dobrze dogadują.
Pozdrawiamy wszystkie - a ja idę łowić Emmę na kolejna porcję "przekonywania" ;)
Uściski
k.

szept

Post » Pon lis 23, 2009 8:59 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT czas na DS

Emma pokazuje Ci jaką jest kocią damą i ona jeść z pospólstwem jeść nie będzie :ryk:
Kciuki za szybką aklimatyzację i dogadanie sięz kociastymi :ok: :ok:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon lis 23, 2009 9:29 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT czas na DS

ja też trzymam :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 23, 2009 10:51 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT czas na DS

i ja :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]