KOCIAKI Z PIOTRKOWA -wielka akcja JOPOP & co. :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 22, 2009 15:28 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Właśnie rozmawiałam z Asią o lecznicowych kociakach, prosiła o przekazanie 2 ważnych rzeczy:
1 - wstrzymujemy do lecznicy dostawy gotowanego kurczaka. Kociaki mają zapas na jakieś 3 tygodnie, jeśli nie lepiej ;) I lodówka już zapchana, nie ma gdzie tego kurczaka trzymać. Tak więc wielkie dzięki wszystkim kucharzom składamy i na razie nie prosimy o więcej ;)
2 - nie ma już potrzeby przyjeżdżania na dyżury do lecznicy. Maluchy kroplówkują się podskórnie, co trwa niedługo, nie trzeba już przy nich tyle siedzieć.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie lis 22, 2009 15:42 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kociuliny, wracajcie już do zdrowia, walczcie dzielnie!!!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lis 22, 2009 16:04 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Agneska pisze:Kociuliny, wracajcie już do zdrowia, walczcie dzielnie!!!

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Nie lis 22, 2009 18:06 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Dzięki Olu za przekazania, powtórzę jeszcze wołami:

WSTRZYMUJEMY DOSTAWY KURCZAKA, lodówka pęka w szwach :twisted:

Biała widać, że ma się nieźle, futerko juz wyraźnie lepsze. Bura (szkielet) ma wyraźnie więcej ciała niż przed tygodniem, ale temu kotu coś jest, pewnie niezależnie od panleuko. Dziś nie chciała jeść, jest wyraźnie apatyczna. Poza tym po samej sierści i skórze widać, że coś jest nie halo. Jutro spróbujemy utoczyć z niej krew.

Zielonooka sra dalej niż widzi, więc dostała polecenie głodówki. W odwecie uzarła mnie w palec :) Jest kochana, tak miziastego kota dawno już nie mieliśmy na składzie. KTOŚ będzie mieć naprawdę rewelacyjne zwierzę.

Promilka podsrywa, ale poza tym szaleje, z Procentem czekamy na przełom.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie lis 22, 2009 18:41 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Trzymam kciuki za wszystkie chorowitki i za przełom u Procencika. Ostatnie wieści z różnych frontów walki trochę lepsze. Trzymajcie się koty.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie lis 22, 2009 19:42 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Jana pisze:Mam w domu immodulen, mogę się podzielić. Ostatnio korzystała Daisy od aamms, z rewelacyjnym skutkiem.

Immodulen jest rewelacyjny na calici, kiedy kot ma nadżerki, przez które nie może jeść. Kupiłam ten lek kiedy Rózik miał wielkie rany w pyszczku i na nosie, już po dwóch dawkach nadżerki pięknie się goiły. To immunostymulator, podobno trudny do dostania. Z butli w mojej lodówce skorzystało już sporo chorych kotów.

Cieszę się, że koty są w na tyle dobrym stanie, że immodulen nie jest potrzebny.

:ok: :ok: :ok:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie lis 22, 2009 21:31 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Informacja z Kosiarzy -Tri ma się dobrze, chociaż dzisiaj rano pojawiła się lekka biegunka. Leki dostała. Od godziny 15 biegunki brak.

Ponieważ brak sygnałów od domków Ogonki i Czarnulki - uznaję, że jest wszystko OK :ok:

U mnie w domu też nie ma żadnych objawów pp u nieszczepionych wcześniej kotów, które dostały surowicę. Wiga - tymczas od Memki - ma się doskonale .... syczy na mnie strazliwie :twisted:

Niestety jeżeli chodzi o drugi miot - żyją tylko dwa kociaki :cry: :cry:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie lis 22, 2009 23:50 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

U mnie Tymek - Sreberko w porządku. Żadnych niepokojących objawów nie stwierdzono. Dziś ostatnia porcja antybiotyku podskórnie (mam go podać tak, aby kot mi nie obudził taty :roll: bo się wyda - tata nic nie wie 8) ), oczka nieco lepiej, ale nadal coś wycieka (choć mniej). Kicha dużo. Słychać jak coś wącha... Ale Mieszko jak go badał, to nic w płucach nie usłyszał. O, i wyrzynają mu się w końcu ząbki - wszystkie cztery kiełki 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon lis 23, 2009 7:44 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

*anika* pisze:U mnie Tymek - Sreberko w porządku. Żadnych niepokojących objawów nie stwierdzono. Dziś ostatnia porcja antybiotyku podskórnie (mam go podać tak, aby kot mi nie obudził taty :roll: bo się wyda - tata nic nie wie 8) ), oczka nieco lepiej, ale nadal coś wycieka (choć mniej). Kicha dużo. Słychać jak coś wącha... Ale Mieszko jak go badał, to nic w płucach nie usłyszał. O, i wyrzynają mu się w końcu ząbki - wszystkie cztery kiełki 8)

To może już wszystko zaczyna się stabilizować? I kociaki wrócą do zdrowia. Trzymam za to mocne kciuki :ok:

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pon lis 23, 2009 9:23 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Jana, myślę, że Kaprys tego nie zauważyła po prostu, ona ma mało czasu przy kompie.

A ja zauważyłam, ale przespałam.

A teraz jak o mnie dotarło to myślę czy to można łączyć z tfx, a w przypadku Kaprys również neupogenem... nie za dużo tych wzmacniaczy naraz?

spałam 15 godzin i nadal bym pospała...
Obrazek

jopop

Post » Pon lis 23, 2009 9:33 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Można, aamms ostatnio tak leczyła Daisy, podobnie dostawały inne kociaki (spoza forum).

Do Kaprys wysłałam sms-a.

Jakby co, immodulen jest u mnie w lodówce, potrzeba tylko strzykawek 2 ml i igieł (3 - 5 na jednego kota, dawkowanie znam).

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lis 23, 2009 10:08 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

dzięki. masz PW.

Procent jeść nie chce, ale powąchał przynajmniej conwa.
Obrazek

jopop

Post » Pon lis 23, 2009 10:17 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

jopop pisze:Procent jeść nie chce, ale powąchał przynajmniej conwa.

Procent, nie wygłupiaj się, od samego wąchania nie wyzdrowiejesz. :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lis 23, 2009 10:36 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

ja tam go znakomicie rozumiem, też mi niedobrze.
Obrazek

jopop

Post » Pon lis 23, 2009 10:40 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Ale to nie znaczy, że jak Procent, masz nie jeść, tylko wąchać conwa. :mrgreen:
Zdrowia Ci życzę! :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]