~~~Schron. w Milanówku~~~str98 - Ważne ! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 21, 2009 8:59 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

iskra666 pisze:Jutro mamy szczepienia... proszę o wielkie kciuki.. zwłaszcza, za Rafała, bo obiecał, że będzie łapał Killera :D

:strach:
Macie tam apteczkę?
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob lis 21, 2009 14:28 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

to trzymamy :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob lis 21, 2009 17:27 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

Udało się zaszczepić koty bez większych ofiar w kotach i ludziach :) Ale to chyba tylko dlatego, że Rafał przyniósł rękawice skórzane i dzielnie koty łapał :)
Kawuś też dostał kujkę w łapę... najpierw przerażony siedział i dyszał a potem na luzie usiadł w kuwecie i przyglądał się reszcie :D
Dzielny chłopak :D
Żbiku w ogóle nie zauważył szczepienia.. podobnie jak i Efezka, której płeć potwierdziliśmy i która już na luzie daje się głaskać :D
Najbardziej przerażona była Ciekawska , Killer i Kropek :(
Killer tak płakał.. matko bosko.. tego kota powinniśmy wynajmować do horrorów.. :roll:
Ciekawska prawie, że zeszła na zawał..
Kropek też płakał okrutnie..
Malinka... hm... i to jest odkrycie roku, którego dokonała jedna z dziewczyn odwiedzających czasem kociarnię.....
ale nic nie będę mówić.. Rafał opisze :)

Ponadto do domu pojechał Pompon :1luvu:
przepraszam.. nie do domu tylko do SUPER domu :ok:
Dom z koleżanką siedziały z Pomponikiem pół dnia.. i uwaga.. Pomponik oswoił się dosłownie w 10 minut :D

Mamy też nowego kota.. klona pana Kawki... wczoraj ktoś go zostawił w pudełku pod bramą..
jest śliczny.. nieufny ale nie syczy ani nie drapie.. po prostu chowa się pod pachę..
czyli jak mówiłam wcześniej... Klon kawka..
wygląda jak sarenka.. i nie ma imienia..
może Bambi ? :roll:

u starszych dzieciaków wszystko ok.. bawią się.. jedza jak smoki.. rosną :(
Zrobiliśmy im dzisiaj film.. tzn Rafał zrobił :)

U Puchacza i Buki też ok.. nawet całkiem bardzo ok , bo Buka daje się głaskać 8O :ok: :ok: :ok:
To jest kolejny kot całkiem na serio do oswojenia..

Buka i Puchacz dostały całkiem taki spory namiot z kocykiem, który przywiozła nam dzisiaj przemiła Pani :)
Bardzo Pani dziękujemy :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob lis 21, 2009 17:35 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

iskra666 pisze:Malinka... hm... i to jest odkrycie roku, którego dokonała jedna z dziewczyn odwiedzających czasem kociarnię.....
ale nic nie będę mówić.. Rafał opisze :)

Proszę, proszę, napisz chociaż słóweczko bo umrę z ciekawości :oops:

Malinka okazała się...? Malinkiem?

:oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob lis 21, 2009 18:07 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

Nie nie.. Malinka jest nadal Malinką :) Ale już nieco inną Malinką :wink:

Tzn inną niż myśleliśmy :D

No dobra.. napiszę :D

DZisiaj przyszły dwie dziewczyny, które czasem wpadają do kotów.. takie bezproblemowe.. tzn bezproblemowo podchodzą do każdego kota i miziają i biorą na ręce :D
No więc wchodzę do kociarni... patrzę.. a tam Malinka wciśnięta w kuwetę a dziewczyny we dwie nad nią stoją i ją głaszczą... 8O
No ok.. niech głaszczą.. gdzieś tam sobie poszłam.. wracam.. patrzę.. głaszczą Efezkę...
potem znowu patrzę, a Kasia trzyma Malinkę na kolanach 8O
Szok.. nam od kwietnia może ze dwa razy udało nam się ją dotknąć a tu obca osoba wzięła ją na kolana.. :roll:
Nie było żadnych syków miauków ani nic.. po prostu ją wzięła i Malinka się głaskała..
Potem Malinka siedziała na kolanach u Rafała :) Nawet zdjęcie mam na potwierdzenie :)
Niestety coś nam Malinka nieładnie oddycha.. coś jakby jej skrzypiało w nosku albo w płucach... :|
Postaramy się o badania płuc i noska..

iskra666

Post » Sob lis 21, 2009 18:18 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

O... :shock: pamiętasz co ci pisałam w PW? że Malinka Was jeszcze zaskoczy :D ;) hihi ;) jak Kawek :D chyba wykrakałam ;)

Tylko żeby była zdrowa :oops: :( :(

W poniedziałek na bank prześlę Wam umowę... najpierw Argi... a potem trochę chorowałam i nie miałam do tego głowy. Postaram się to załatwić.

Cameo

Post » Sob lis 21, 2009 18:20 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

Malinka 8O 8O 8O

Suuuper :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bo to piękna kocia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kciuki za ciąg dalszy :ok: :ok: :ok: :ok:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Sob lis 21, 2009 19:04 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Sob lis 21, 2009 19:11 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

Jeśli kociak z filmiku to jest Malinka to to nie wiem jak to się stało że ona ostatnio nie była miziakiem. Za czasów kiedy ja opiekowałam się kociarnią ona przychodziła do głaskania 8O

Alina-S

Od: Wto lut 26, 2008 15:38

Post » Sob lis 21, 2009 19:12 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Malinka!

http://www.youtube.com/watch?v=McOzDmdmX3o

:)

"Moja" kochana, gruchająca Malinka :1luvu:

Cameo

Post » Sob lis 21, 2009 19:16 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

Cameo pisze:"Moja" kochana, gruchająca Malinka :1luvu:

To Żbiku tak grucha. Malinki to nie słychać wcale :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Sob lis 21, 2009 19:22 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

Alina-S pisze:Jeśli kociak z filmiku to jest Malinka to to nie wiem jak to się stało że ona ostatnio nie była miziakiem. Za czasów kiedy ja opiekowałam się kociarnią ona przychodziła do głaskania 8O

Bo to chyba jest tak, że koty ufają najbardziej ludziom, którzy się nimi bezpośrednio opiekują i karmią. I robią to stale i o tych samych porach. Tak mi się wydaje. Koty przy biurze zachowują się wobec wolontariuszy wylewnie tylko w obecności Pani Janki. Gdy jej nie ma w pobliżu, to stają się trochę nieufne. Ty pewnie byłaś dla nich właśnie takim godnym zaufania człowiekiem i dlatego Cię lubiły :) My spędzamy tam za mało czasu, żeby je do siebie przekonać.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Sob lis 21, 2009 19:23 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

Alina-S pisze:Jeśli kociak z filmiku to jest Malinka to to nie wiem jak to się stało że ona ostatnio nie była miziakiem. Za czasów kiedy ja opiekowałam się kociarnią ona przychodziła do głaskania 8O

Część kotów bardzo się wycofała... niektóre wyciągamy na siłę i wtedy dopiero okazuje się, że kot mruczy..
albo że daje się głaskać.. a nam wydawało się , że to dzika dzicz..
A może Pani rozpoznaje jeszcze któregoś kota i pamięta , że dawał się głaskać ?
Byłaby to dla nas cenna informacja przy oswajaniu...

iskra666

Post » Sob lis 21, 2009 19:35 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

Alina-S, a pamiętasz Kaya?

Obrazek

Jak on się kiedyś zachowywał... też pozwalał się głaskać?

Cameo

Post » Sob lis 21, 2009 21:13 Re: ~~Schron. w Milanówku~~cud kociaki str.83..Królowa[*] str.82

I jeszcze nasze Pokemony ;) Misia, Tosia i Pompon

http://www.youtube.com/watch?v=2D5h3JHjZl4

Pompon pojechał dziś do domu! :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

[poprzednia][następna]