Bambusek ma DS u Miodalik!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 9:49 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Do góry Misiaczku.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lis 18, 2009 22:10 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

A nowych zdjęć Misiaczka dalej brak. :(

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Czw lis 19, 2009 17:51 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Joasiu, wszystko dobrze? :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw lis 19, 2009 17:57 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Tak, wszystko dobrze - Misiaczek zostal zaszczepiony (drugie szczepienie). Coraz bardziej sie przekonuje do zycia w domu i probuje zakolegowac z reszta stadka. Niestety nadal ma problemy z oczkiem - tak wykazala kontrola. Jego drugie oczko zarasta blonka - i trzeba to leczyc, bo inaczej Misaczek bedzie widzial coraz slabiej...

Dodatkowo - nie wiem z czego to wynika, ale on bardzo boi sie robienia zdjec :( od razu ucieka w jakis kat :( ostatnio jak zaczelam robic rdjecia to wlazl mi pod szafki w kuchni i nie wyszedl przez kilka godzin :( Moze lampa mu przeszkadza?

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Czw lis 19, 2009 18:05 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Podejrzewam, że lampa mu przeszkadza. :(
Jak ja robiłam im telefonem zdjęcia to żaden kot nawet nie zareagował, tyle że i zdjęcia marnej jakości.

Kropelki musi mieć zapuszczane żeby utrzymać to oczko w jak najlepszym stanie, bo drugiego niestety nie ma. :(

Ale Cię Joasiu obarczyłam problemem... :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lis 19, 2009 18:08 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Misiaczku, nie chowaj się, niech cię Domek wypatrzy :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lis 20, 2009 11:56 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

To ja w oczekiwaniu na nowe zdjęcia Misiaczka przypomnę te trochę starsze. :love:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czyż to nie jest kochany koteczek? :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lis 20, 2009 21:48 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Sluchajcie - dzis u weterynarza byl dramat. Czekalismy sobie z Misiaczkiem w poczekalni (poza mna byl moj syn), kiedy przyszla jakas sympatyczna pani z kotkiem w kontenerku. Misiaczek zna juz te poczekalnie, lubi dr.Ewe, wiec jak zwykle lezal sobie na stoliku i laskawie przyjmowal glaski. Pani i jej kota nie zauwazal. Do czasu. Pani podeszla i sprobowala go poglaskac... a Misiaczek przerazil sie strasznie!! Spezl ze stolika, wczolgal na moje kolana, wtlulil i trzasl ze strachu... Caly dygotal. Wygladalo jakby dostal jakiegos ataku :( :cry: Mialam problem z odczepieniem go od siebie, a badanie wygladalo co najmniej dziwnie, bo dramatycznie probowal sie do mnie przytulac...
Teraz po powrocie do domu jest lepiej, choc bal sie wyjsc z kontenerka i caly czas lezy obok mnie - nawet jesc nie poszedl.
Czy ktos spotkal sie juz z czyms takim ? O co chodzi ?

Miodalik

Post » Sob lis 21, 2009 10:48 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Może wyczuł jakiś groźny zapach, albo jakiś dźwięk go wystraszył? W końcu skoro słabiutko widzi, to inne zmysły ma szczególnie wyostrzone...

Bazyliszkowa

Post » Sob lis 21, 2009 19:21 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Uspokoił się trzęsąca dupka już?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lis 21, 2009 19:56 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Tak juz jest OK, choc niestety pol dnia spedzil schowany pod szafkami w kuchni... ale chyba upewnil sie, ze nikt go nigdzie nie zabiera , w domu sami swoi - i teraz wlasnie zjada obiado-kolacje :)

Miodalik

Post » Sob lis 21, 2009 20:02 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Biedny strachulec-może zapach tej kobitki mu przeszkadzał,może mu sie z czymś złym kojarzy???
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lis 21, 2009 20:21 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Miodalik pisze:Tak juz jest OK, choc niestety pol dnia spedzil schowany pod szafkami w kuchni... ale chyba upewnil sie, ze nikt go nigdzie nie zabiera , w domu sami swoi - i teraz wlasnie zjada obiado-kolacje :)

Joasiu, tak jak pisałam, to moja Moliśka też siedziała pod szafkami schowana ze strachu. Molisia ma dobry wzrok ale czasami jej coś nie pasuje i ze strachem coś albo kogoś obserwuje. Jak ja to zauważę to zaraz idę ja głaskać i przemawiam do niej ciepłym głosem, a ona podchodzi do tego miejsca i obwąchuje, a ja ją dalej głaskam, żeby się nie bała, ale jeszcze przez długi czas obserwuje to miejsce z bezpiecznej odległości. Koty z reguły nie poznają ludzi i każde inne niż dotychczas zachowanie budzi w nich przerażenie.
Kiedyś wróciłam i wchodząc do mieszkania nie odezwałam się ani słowem, co zawsze robię, ale chciałam zobaczyć ich reakcje.
Podchodziłam z nienaturalnym krokiem do mojej Kubisi, a tak jak nie pchyknie na mnie i w nogi za kanapę. 8O
Dopiero jak się odezwałam to zawstydzona przyszła do mnie, ale jeszcze z niedowierzaniem, czy ja to ja, a nie jakiś potwór. :lol:

Koty są nieodgadnione w swoim zachowaniu. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lis 21, 2009 21:45 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Pozdrawiamy Bambusia moje kotki też mają takie różne lęki przed zabraniem z domu wiekszość z nich i co ciekawe właśnie te ktore bardzo latwo dały się zlapać i w nieszczęściu bezdomności szukały ratunku u wszystkich teraz juz maja w nosie resztę świata-zachowują się jakby mówiły ja już swoje miejsce mam nigdzie się nie wybieram zabieraj mnie spowrotem do domu lub po co ta obca baba tu przyszła mogę się dać raz poglaskać ale nie ruszam się stąd na krok. :kotek:
Całujemy serdecznie ja i moje kotki18+
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Nie lis 22, 2009 8:07 Re: Nie bądź ślepy na jego los! Bambo już DT - szukamy DS!!!

Mizianki dla Misiaczka :kotek:

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]