Bury tercet: Ala, Niki, Alek - koncertów nadszedł czas, w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 20, 2009 19:08 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... domku!

Słodziaki-do góry!!!!-nie spadać mi proszę!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lis 20, 2009 19:19 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... domku!

No tak... bure to moja miłość :oops: Penelopa i Gucio byli krówkami, jeden biało-rudy Goldie, teraz Karmelek, białas :mrgreen: szylkretka, czarna Espi :roll: a reszta to burasy, albo buro-podobne (Ala, bura szylkretka, Argi... ['] sreberko :( Forca, z białym) zależy który chwyci za serce. Na umaszczenie się już wtedy nie patrzy.

Dzisiaj wpadłam w panikę. Bo nigdzie nie mogłam znaleźć Aleczka :( a siedział na półce, za telewizorem :oops: no i standard - łapanie, głaskanie, mruczenia, dupcia, ocieranko... nawet spróbowałam i wziełam go na kolana - pierwsza próba nieudana, druga już tak... potem wziełam go na rączki i tak sobie chodziłam po całym mieszkaniu, całując i przytulając Aleczka. Ustawiłam nawet kamerę w kuchni, żeby zobaczyć, bo robi podczas mojej nieobecności. W wolnej chwili wstawię filmik.

O Alę były dwa zapytania, w zeszłym tygodniu. Jeden od kretynów, a drugi przygarnął kociaka. No cóż, czekamy dalej. Ala ma wyróżnione allegro ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lis 20, 2009 19:32 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... domku!

Dlaczego ciagle tacy debile dzwonią???
Oby wreszcie ktos sensowny sie odezwał!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lis 20, 2009 20:17 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... domku!

To Aluś robi postępy! :ok: :ok: :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt lis 20, 2009 20:23 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... domku!

nie rozumiem jakim cudem Ala tak dlugo szuka DS, czyzby domki byly slepe??? :| jakie ona ma piekne te kremowe wstawki :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lis 20, 2009 21:43 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... domku!

kasia86 pisze:To Aluś robi postępy! :ok: :ok: :D

Duże :) :) :) :) :) :) :) :) :) bo miłość czyni................................................ CUDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Pt lis 20, 2009 23:12 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... domku!

I jedziemy z kciukolami se tak nocnie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lis 20, 2009 23:50 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... domku!

Dzielny Aluś :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob lis 21, 2009 0:16 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... domku!

Ala & Kay & Alek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

Post » Sob lis 21, 2009 1:13 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... foty, foty s.5:)))

Prawdę mówiąc, spodziewałam się dziczka, albo chowającego się po kątach strachulca, tym bardziej że PANCIA.M mówiła mi że Alek w dzień się chował, a w nocy spał w łóżku ze starszą panią. Ale Alek wbrew pozorom, nie przesiaduje w tych mrocznych i ciemnych zakamarkach, jak dzika dzicz, pokazał się też z innej strony. Z tej lepszej strony. Zaczyna się otwierać, po prostu rozkwita! ten nieufny strachulec, skrzywdzony przez ludzi, który jeszcze pamięta złe chwile, chociaż bardzo chciałabym żeby już o nich zapomniał. Ale... on wychodzi z kącików, tak, wychodzi! wychodzi, żeby przycupnąć sobie na półeczce, albo wejść na najwyższy szczyt "swojej" szafy, i poobserwować ludzi, którzy zaczynają go powoli interesować. Chociaż ludzie go "zepsuli", mimo to, on pragnie kontaktu. Wiecie jak się zachowuje strachliwy kot? strachliwy kot, boi się nawet własnego cienia, ucieka w podskokach już na sam widok ludzi, zaszywa się gdzieś głęboko w kącie i drży ze strachu, albo w ostateczności - atakuje. Alek jest inny, on chce zaufać, to widać! inaczej nie pozwalałby się głaskać, strachliwe koty się tak nie zachowują! Co prawda, daleko mu do Alusi, albo nawet Gucia, czasami ukryje się przed światem, syknie albo fuknie, ale gdzieś w środku jest miziakiem, tylko jeszcze o tym nie wie. Wczoraj w kuchni, kiedy "postawiłam" go na stole, on nie uciekł jak strachulec - chociaż strachulce uciekają, on został - chociaż strachulce nie zostawają. On pozwolił się pogłaskać! - chociaż strachulce nie pozwalają się głaskać! nie wystawiają też tyłeczków do głaskania, i nie mruczą, tylko uciekają. Alek zachował się jak najnormalniejszy w świecie kot - został! widać że chce być kochany, gdzieś w środku jest miziakiem, na zewnątrz - wciąż jeszcze strachulcem. Wierzę, że zaufa, że pokocha... że ktoś podaruje mu domek stały, bo Alek na to zasługuje!

Cameo

Post » Sob lis 21, 2009 9:34 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... foty, foty s.5:)))

Teraz Alusiowi będzie już tylko lepiej.

Mam też cichą nadzieję, że kotce, którą już w niedzielę PANCIA.M przywiozła mamusi będzie dobrze. Pewne rzeczy nie mieszczą się w głowie, ale tak to już jest.

Dobry domek gdzieś czeka i wypatrzy Alusia.

rabarbar

Od: Czw cze 15, 2006 10:32

Post » Sob lis 21, 2009 9:49 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... foty, foty s.5:)))

Ostatnio, gdy oglądałam zdjęcia Ali, to była to drobna, lekko wystraszona kruszynka, a teraz... puchata kobitka. :lol: UWIELBIAM TAKIE!

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Sob lis 21, 2009 10:25 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... foty, foty s.5:)))

Alek jes cudowny :1luvu: te oczy.
Trzymam kciku za koteczki :ok: :ok:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Sob lis 21, 2009 11:33 Re: Alek i Ala. Nowy wątek, nowe nadzieje... domku!

Cameo pisze:Ala & Kay & Alek.

Obrazek

ŁOOOO,ALUTKA,ale się z Ciebie kwałłl KOCICY zrobił 8O 8O 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob lis 21, 2009 11:37 przez Myszolandia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]