3koty z Darłowa- mają domy.Mamuśka ciachnięta.Happy end. :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2009 18:49 Re: 3koty.Szukają domu.Do oswojenia.Potrzebna kasa na sterylkę.

Bardzo prosimy o pomoc w sterylizacji kotek . Prosimy !!!!
Obrazek Obrazek

Nikkusia

Od: Nie lis 08, 2009 20:22

Post » Czw lis 19, 2009 18:59 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

Do sterylki jest tylko jedna kicia :D
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw lis 19, 2009 23:41 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

Dla puchacza szykuje się domek :!: :!: :!: :D :D I to nawet niedaleko mnie :D A Pani sama odbierze kociaka :) Trzymajmy kciuki, że się uda :)
Obrazek

kinia098

Post » Pt lis 20, 2009 10:23 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

No dobra puchacza weźmie bo ładny co co z resztą ?
Obrazek Obrazek

Nikkusia

Post » Pt lis 20, 2009 10:45 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

a czy pani wezmie i podpisze umowę adopcyjna ,wysterylizuje kota w odpowiednim wieku czy ktos sprawdził domek ? Jemu da dom a reszta ? musisz pamietać że ludzie wezmą takiego kota nawet dzikiego bo ładny ale czy będzie odpowiedni z adopcją takich kotów trzeba szczególnie uważać .

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Pt lis 20, 2009 10:46 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

Pamiętaj ze na forum były oferty domku stałego dla tego kota ale i nie tylko tego Nikkusia pisała że wezmie 2-3 koty więc tu widać chęć pomocy a nie tylko chęć zdobyćia ładnego kota ,mam nadzieje że domek sprawdzony i wysterylizuje kota

kasia79

Post » Pt lis 20, 2009 11:07 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

Przyznam , ze zwyczajnie nie rozumiem :( Zaproponowałam , że zabiore dwa kotki, zgodziłaś się i przyznałaś , że koty będą miały dobry dom. Problem tylko z transportem. W temacie napisałaś, ze szukasz transportu do mnie, wiec co transport do mnie a kotek pojedzie gdzie indziej ?
Moim zdaniem kotek, lub kotka, bo tego też nie wiesz powinna pojechać najpierw na tymczas gdzie zostanie oswojona, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana, dopiero potem powinna szukać dobrego domu na całe życie. On zabzrdzo przypomina kota rasowego !!!
Wiesz co się stanie, jak ten piękny kotek udrapie kogoś, ugryzie ? W tedy ludzie nie będą juz widzieć jaki on piękny, zwyczajnie dostanie kopa w d...e. Bo nie tak sobie to wyobrażali !!! Kot powinien trafić do kogoś z forum, bo ci ludzie wiedzą , że żeby oswoić dziczka, trzeba duzo czasu i wytrwałości !!!!

Zmień temat, że transport już nie potrzebny !!!!
Ostatnio edytowano Pt lis 20, 2009 12:06 przez Nikkusia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Nikkusia

Post » Pt lis 20, 2009 11:09 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

kasia79 pisze:Pamiętaj ze na forum były oferty domku stałego dla tego kota ale i nie tylko tego Nikkusia pisała że wezmie 2-3 koty więc tu widać chęć pomocy a nie tylko chęć zdobyćia ładnego kota ,mam nadzieje że domek sprawdzony i wysterylizuje kota

Przyznam, ze mi bardziej podoba się ta siostrzyczka tego puchacza , ta pręgowana :)
Obrazek Obrazek

Nikkusia

Post » Pt lis 20, 2009 13:56 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

Moim zdaniem duży błąd jeśli koty pójdą gdzie indziej niż do dt z forum mają duże szanse na trafienie w niepowołane ręce i tyle mam na ten temat do powiedzenia dziwie się z niewykorzystania opcji dt

kasia79

Post » Pt lis 20, 2009 16:20 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

Była też oferta na innym forum ( końskim) zabrania wszystkich trzech do stajni . Ale takiej gdzie koty sa głaskane szczotkowane karmione leczone tylko spia w stajni. Domek bardzo odpowiedzialny mający inne zwierzęta.Tez tylko problem z transportem. Uważam że jeżeli miałyby zostać bezdomne i dzikie lub źle trafić to taki dom też jest dobry.
Transport na pewno się znajdzie tylko trzeba szukać i pisać. Oddanie tego puchatka byle komu może się dla niego źle zakopńczyc
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt lis 20, 2009 20:46 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

więc mieliśmy 2 oferty zabrania kotów do domu i jedną do stajnie ale niestety nie wybrano tych opcji a szkoda :(

kasia79

Post » Sob lis 21, 2009 9:55 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

Aaaa to teraz będzie na mnie, że tak powiem "najazd", bo puchacz nie pojedzie do Legnicy?? A więc:

Postawcie się w mojej sytuacji: niepełnoletnia,nie mam prawka, auta, sama do Legnicy nie pojadę bo bym się chyba zgubiła,kto mi da kasę na bilet?? na pieniądzach nie śpię i z resztą mam pełno innych zwierząt, na które muszę wydać kasę...nie prowadzę fundacji, więc czy mogę zawierać jakieś umowy adopcji?? chyba nie...

Widzicie, sami nie potraficie zorganizować transportu, a ja DZIECKO mam dać radę to zrobić?? Jeżeli osoby pełnoletnie nie mogą jakoś tego załatwić?? Na ojca nie mam co liczyć...Mama może i by ze mną pojechała, ale skąd mam wziąć kasę na bilet?? Już nie będę teraz się rozpisywać, co mi się teraz trafiło...

Dobra, organizujecie transport do Legnicy-koty jadą do Legnicy. Mam jedno ogłoszenie, że możliwe, że Pani będzie jechała przez Legnicę do Wrocławia ze Szczecina.

Ja nie chcę nic mówić, daję to dla przykładu(bo Nikkusia wydaje mi się, że jesteś osobą godną zaufania), ale skąd też mam mieć pewność, czy naprawdę oferujesz taki domek?? Każdy może sobie kit wcisnąć przez forum.

Nie potraficie zrozumieć, że ja sama nie dam rady tego zorganizować?? Szukam pomocy, ale na razie (oprócz tej Pani co jedzie Szczecin-Wrocław) to nic nie znalazłam. Staram się robić co w mojej mocy...Zrozumcie...I dlatego, jeżeli znalazło się coś bliżej i pisałam trochę z tą osobą, to też wydaje się być godna zaufania, to dlaczego mam nie skorzystać?? Owszem, jeżeli zaraz się coś znajdzie do Legnicy, to od razu wysyłam kociaki do Ciebie Nikkusia, bo tam miałyby wspaniałe warunki.

;/
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 21, 2009 10:01 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

Wcale nie odrzucam Kasiu79 Twojej oferty, osób, które oferowały stajnię i nawet osoby, która oferowała dom w Warszawie. Odrzuciłam tylko propozycję ze Śląska, z Dogo. Naprawdę, staram się robić co się da. Ale jak same wiecie, to nie takie łatwe zorganizować transport.

Nikkusia, myślisz, że mi nie jest ciężko oddać komuś innemu kota, wiedząc, że u Ciebie miałby wspaniale?? Ale no co ja poradzę? Szukam tego transportu. Błagam mamę, żeby pojechała.

A jeżeli już nic się nie da zrobić i osoba, która oferowała stajnię, nadal jest chętna, to te koty, które mi zostaną jadą do stajni. Bo do Szczecina transport mam za darmo.
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 21, 2009 10:05 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

A i jeszcze nie zdecydowałam, czy na 100% oddaję puchacza do tamtej Pani, która znajduje się bliżej mnie. ;) Więc jak się coś znajdzie, to jedzie(jadą ;)) do Legnicy. Zaraz napiszę do tamtej babki co możliwe, że jeździ tą trasą ;)
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 21, 2009 12:03 Re: Pilnie transport z Darłowa do Legnicy-wspaniałe warunki !!

Pani, ta która jest chętna na puchacza, która mieszka bliżej mnie, powiedziała, że zgadza się na wizytę przed adopcyjną i umowę też może podpisać ;) Mogę nawet odwiedzać puchacza, jeżeli trafi do Niej ;) Wysterylizuje również :)
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]