Sosnowiec K.Chatka-PILNE OGŁOSZENIA STR99

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2009 23:09 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Byłam dziś w schronisku z 30 kotów które były w sobotę jak byłyście zostało około 15 kotów nie ma żadnych małych, ani żadych małych, ani podrostków :( chyba przez kilka dni schron nie wyadoptował tylu kociaków więc te około 15 kociaków zostało uśpionych :( tak po prostu :( więc 50 % kotów uśpono ot tak bez powodu, bez leczenia było ich za dużo :cry: ja już nie mam osobiście siły do tego wszystkiego :cry: jeśli dla tych kociaków które zostały nie znjdą się domy tymczasowe niestety spotka ich taki los jak tą prawie 15 kotów a pewna jestem gdyby dla tych kociaków znalazły się domki choćby DT to miałyby szansę ale jej nie dostały i nigdy jej nie dostaną bo już nie żyją :cry: no niestety my nie damy rady wszystkich uratować :cry: ale może się ktoś znajdzie kto chociaż tym biedakom pomoże bo za kilka dni to i one już nie będą żyły :cry:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
One są kompletnie zrezygnowane :cry: doprawdy nikt nie może im zaoferować choćby DT :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lis 19, 2009 23:13 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Jaka śliczna szylkreteczka :crying:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw lis 19, 2009 23:51 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

bubor pisze:Jaka śliczna szylkreteczka :crying:

Pawełku śliczna i jutro po południu ona wyląduje u mnie w domku :) zaraz po pracy po nią pojadę , byłam w schronie przed moim wyjazdem na urlop jak ją oddawano do schronu :( była pięknym wypasionym kociakiem, teraz po półtotej tygodnia to cień tego kota :cry: jutro ją zabieram i prosto walę do weta bo kota już kicha , kaszle i smarka :cry: a co z resztą nie wiem niestety nie da rady wszystkich się zabrać :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 20, 2009 6:36 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

POTRZEBNE SĄ DT ALE RÓWNIEŻ PIENIĄDZE, ŻEBY ZABRAĆ TE BIEDNE, CHORE KOTY ZE SCHRONU !!!

Dla przypomnienia, rozpoczęła się AKCJA ŚWIĄTECZNA :s4: , prosze wszystkich sympatyków, pomocników, czytaczy i każdego kto może i chce o pomoc dla Kociej Chatki

Zapraszam na AKCJĘ ŚWIĄTECZNĄ :s4:

Choć do Świąt mamy jeszcze ponad miesiąc czasu, to juz wpłynęły do mnie pierwsze wpłaty :D Wszyscy wiemy jak ciężko jest utrzymac Kocia Chatkę , pieniądze na jedzenie, leczenie, czynsz, prąd i inne niezbędne rzeczy mamy tylko z bazarków, czasami jakiś dodatkowych wpłat i AKCJI robionych tu na forum. Dlatego bardzo prosze o wpłacanie choćby najmniejszych kwot, które w końcowym rozrachunku dadzą juz powazna kwote, która pozwoli nam na zakup karmy, leczenie czy sterylki.

Zapraszam wszystkich i prosze o wpłaty, przypominam też, że do wpłat na Kocią Chatke, mam inne konto, oczywiscie jesli ktoś wpłaci na "stare" nic się nie stanie, to konto też posiadam :wink:

Bubor - 100 zł - jest wpłata :s4:
Axa76 - 20 zł - jest wpłata :s4:
Iweta - 20 zł - jest wpłata :s5:
Dorota Wojciechowska - 20 zł - jest wpłata :s4:
Mar_tika - 20 zł
Kasiula79 - 30 zł - jest wpłata :s4:
Madziula -
Kasia_M - 100 zł - jest wpłata :s4:

Wystarczy 10 zł, to przecież niewiele
:roll:
Ostatnio edytowano Pt lis 20, 2009 14:33 przez Iweta, łącznie edytowano 1 raz
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lis 20, 2009 7:57 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

ojjj :(
witam piątkowo ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt lis 20, 2009 8:59 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Dziewczyny mam tubke maści, (prawie cała) SOLCOSERYL żel do oczu.
Zel jest również dla ludzi.

Schorzenia rogówki:

- skaleczenia spowodowane przez "ciało obce"
- oparzenia alkaliami lub kwasami
- zapalenie rogówki nitkowate
- owrzodzenia rogówki wywołane przez bakterie,wirusy,grzyby, oraz spowodowane zaburzeniami traficznymi
- degeneracyjne i dystraficzne zapalenia rogówki

Przyda się?

Iweta

Post » Pt lis 20, 2009 9:14 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Aż tyle uśpili :?: :?: chyba są nienormalni :twisted: :twisted:

Niech ktoś sie zlituje nam nimi i da im DT BŁAGAMY bo za kilka dni już nie będzie czego ratować :cry: :cry:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pt lis 20, 2009 9:20 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Iweta wszystko nam się przyda.Mamy taki przekrój kotów i zarazem chrób że napewno wykorzystamy ta maść.

Ja może dołączę się do Teresy w sprwie DT.Jednakze szukamy takich domów tymczasowych które wezmą kota na tymczas i sfinansują jego utrzymanie ,aż do momentu adopcji.
My ze swojej strony pokrywamy zabiegi operacyjne i sterylizację ,reszta lezy w gestii DT.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lis 20, 2009 9:25 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Ja bym potrzebowała ale solcoseryl zwykły :oops: Jednakże i ten nam się przyda.

Jeśli chodzi o DT to zgadzam się z dziewczynami. W pełni samodzielne DT są Nam potrzebne :twisted:
MIKUŚ

Post » Pt lis 20, 2009 10:39 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

MIKUŚ pisze:Ja bym potrzebowała ale solcoseryl zwykły :oops: Jednakże i ten nam się przyda.

Jeśli chodzi o DT to zgadzam się z dziewczynami. W pełni samodzielne DT są Nam potrzebne :twisted:

A co to znaczy zwykły? To ten jest jakiś niezwykły ? 8)

Iweta

Post » Pt lis 20, 2009 12:50 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Zapraszam na AKCJĘ ŚWIĄTECZNĄ :s4:

LICZY SIĘ KAŻDE 1 ZŁ !!!

Iweta

Post » Pt lis 20, 2009 13:19 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Byłam wczoraj u weta z Balbinką bo ostatnio pojawił jej się jakiś twór na łopatce, dostała steryd i tyle, ale to nie znikało i wczoraj sie okazało że to ropień :roll: biedną musiało bardzo bolać a nawet nie pisła :( , rope wyciśnięto i dostaje antybiotyk i zobaczymy co dalej :roll:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pt lis 20, 2009 13:26 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

hopsa popołudniowo ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt lis 20, 2009 14:01 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Iweta pisze:
MIKUŚ pisze:Ja bym potrzebowała ale solcoseryl zwykły :oops: Jednakże i ten nam się przyda.

A co to znaczy zwykły? To ten jest jakiś niezwykły ? 8)

to chyba ten do jamy ustnej? (zresztą fuj, z wyciągiem krwi cielęcej)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt lis 20, 2009 18:07 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Dziewczyny,jeśli macie zastrzeżenia(mało powiedziane!) do sosnowieckiego schroniska,proszę o pw.Jeśli chodzi o inne rzeczy-nie wiem,gdzie chodzicie do weterynarza,jakie płacicie rachunki za energię-również proszę o pw.Być moze będę w stanie pomóc-ostatecznie liceum kończyłam w Sosnowcu- i to do czegoś zobowiazuje,prawda?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

[poprzednia][następna]