DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 17, 2009 17:38 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

...ale dostałam dzisiaj PACZKĘ ! Dziękuję.
Piratku...wiesz co ? Wzruszyłam się i poleciały mi łezki...to mój ( naprawdę ! ) ulubiony kolor :1luvu:
Zresztą moi domownicy też się wzruszyli i WSZYSCY Cię bardzo , bardzo mocno całują i trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Wto lis 17, 2009 18:31 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

wiga138 pisze:...ale dostałam dzisiaj PACZKĘ ! Dziękuję.
Piratku...wiesz co ? Wzruszyłam się i poleciały mi łezki...to mój ( naprawdę ! ) ulubiony kolor :1luvu:
Zresztą moi domownicy też się wzruszyli i WSZYSCY Cię bardzo , bardzo mocno całują i trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:

:ryk: tak się Piratek cieszy. Mówiłam, że ma dobry gust :-)

Widze, że kuweta pełna :ok: Zaraz będzie jedzonko. w czwartek o 12 kardiolog. Jak się potwierdzi, to co ja od tylu tygodni przypuszczam to pozabijam wetów!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro lis 18, 2009 21:08 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

nie odzywałam się bo zaatakował mnie rotawirus....ale cieszę się Piratku z b.dobrych wieści. Całuję i spadam do łóżka.
------------------------

wiga138

Post » Czw lis 19, 2009 7:52 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Są takie dni o których chciałoby się szybko zapomnieć...

Zdjęcie RTG Shani wykazało, że całe ale to całe jelito cienkie znajduje się w klatce piersiowej :-( Widziałam wiele rzeczy, ale do dzisiaj nie mogę się otrząsnąć po tym zdjęciu. Wyobrażacie sobie, że to co zjecie zamiast w brzuchu ląduje wam w klatce piersiowej ? Jak ona wogóle funkconuje i zyje pozostaje zagadką. Wystarczy niwielka niedrożność i Shani się dusi: kłębek włosów, trochę gazu i rozsadza klatkę piersiową.

Zabieg na dniach. Operacja bardzo poważna bo podczas zabiegu "ktoś" za nią oddycha a potem sama musi znaleźć siły i chęć aby zacząć oddychać. Trzymajcie kciuki, pomódlcie się, ona potrzebuje teraz bardzo dużo siły. Dzięki Lutrze ma już dom na 90%. Musi tylko zechccieć żyć.

Nie pożegnałam się, nie miałam sił. Powiedziałam do zobaczenia.

Oto Shani, ciężko jej zrobić fotki bo się ciagle rusza. Żadne z nich nie oddaje jej piękna.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tzymac też prosze kciuki za Pirata, dzisiaj o 12 kardiolog.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lis 19, 2009 10:52 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Wiga dostałam przesyłkę, ale nie zdążyłam wczoraj odebrać. Oczywiście nie mogli zostawic na mojej poczcie tylko gdzieś na jakiejś wazniejszej. Dzisiaj tam pojadę. Dziękuję!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lis 19, 2009 12:59 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Jest więc tak: Pirat ma 3 krotnie powiększone serce, z tym nie da się nic zrobić. Jak on narkoze przeżył nie wiem. Dostał leki na obniżenie ciśnienia. NAdal antybiotyki bo zaplenie płuc sie utrzymuje. Teraz po lekach na serce powinno sie szybciej leczyć. Furosemid.

Rokowania: kilka dni, tygodni a anwet rok. Nie wiadomo. Wszystko może się zdarzyć. Wystarczy stres, zator. Nie wolno Piratka wk... nie mozna go bić i straszyć. Nudne bedzie to nasze tymczasowanie bez przemocy i awantur.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lis 19, 2009 15:54 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Shani dzisiaj będzie operowana za godzinę. Potrwa długo. Trzymać kciuki za maleństwo. Ona ma tylko pół roku. Musi żyć!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lis 19, 2009 15:56 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Wielkie kciuki.
I za Pirata :ok:
I za Shani :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lis 19, 2009 16:00 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Bazyliszkowa pisze:Wielkie kciuki.

Jeszcze większe trzymamy :ok: :ok: :ok:
i czekamy na dobre wieści :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lis 19, 2009 16:04 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

alessandra pisze:
Bazyliszkowa pisze:Wielkie kciuki.

Jeszcze większe trzymamy :ok: :ok: :ok:
i czekamy na dobre wieści :ok:

beczeć m isię chce. wolałabym być tam a nie w biurze...
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lis 19, 2009 16:10 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Mocne kciuki :ok:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Czw lis 19, 2009 16:31 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Jestem całym sercem z Wami.
Lek będzie więc bardzo pomocny zarówno dla Piratka jak i Shani. Musisz im tylko szybko go zaaplikowac. Oczywiście w przypadku Shani kiedy to tylko będzie możliwe.
Trzymaj się ciepło !!!!

ps napisz czy mamy na leczenie Shani !!!
------------------------

wiga138

Post » Czw lis 19, 2009 16:55 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

wiga138 pisze:Jestem całym sercem z Wami.
Lek będzie więc bardzo pomocny zarówno dla Piratka jak i Shani. Musisz im tylko szybko go zaaplikowac. Oczywiście w przypadku Shani kiedy to tylko będzie możliwe.
Trzymaj się ciepło !!!!

ps napisz czy mamy na leczenie Shani !!!

Musimy mieć. Juz przemyślałam sprawę i nie będę teraz kupować nowej kuchenki. W starej mi piec wysiadł. Trudno wytrzymać bez pizzy ale sie przemęczę jakoś :-) Już nie wiem co na bazarkach sprzedawać. Poza tym operacja na raty. Będę spłacać co miesiąc jakąś kwotę. Pomyślę o tym wszystkim jutro, jak Shani się dzisiaj obudzi :kotek:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lis 19, 2009 16:58 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

tak się denerwuję, że chyba zaraz zwymiotuję. Nic więcej juz nie mogę zrobić dla Shani, tylko czekać.

wiga twój ulubieniec wczoraj okazał swoje niezadowolenie z faktu, że nie mam czasu na głaski i zlał się na moich oczach do szafy. najgorsze, że teraz nawet krzyknąć nie można bo na zawał może umrzeć :( rozkosznie poprostu

traktuje głaski jako grę wstępną i trzeba mu ograniczać. wszystkie chłopy takie same :evil:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lis 19, 2009 20:09 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Shani przeżyła i walczy :1luvu: Zaczeła szybko sama oddychać. Ta noc będzie decydująca.

Dziekuje za wszystkie kciuki i cieple myśli.

Wiga nie udało mi sie podać całej dawki. Pluł strasznie. Jutro spróbuję go wziąć na pasztet z pomidorami. To zawsze działa. Dziękuję raz jeszcze!!!!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

[poprzednia][następna]